Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΗΣΑΙΑ – ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ – Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΗΣΑΙΑ – ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ – Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης




Είναι άξιο αναφοράς και θαυμασμού, η ανοχή και μακροθυμία του Κυρίου στην αποστασία και διαστροφή του Ελληνικού λαού.
Όχι όμως και απορίας, για όσους έχουν την πνευματική γνώση της συμπεριφοράς του Θεού μας σε ανάλογες εποχές απομάκρυνσης του λαού από Αυτόν.
Εκατό χρόνια περίμενε μετά την πρώτη προειδοποίηση στο Νώε για τον κατακλυσμό της γης. Καμία μεταστροφή του κόσμου. Ο Νώε όμως και η οικογένεια του σώθηκαν.
Στέναζε ο δίκαιος Λώτ βλέποντας την ομοφυλοφιλία των κατοίκων των Σοδόμων. Το Σόδομα κάηκαν, αλλά ο ίδιος ο Θεός τον έβγαλε από την πόλη μαζί με την οικογένεια του, πριν στείλει φωτιά να την αποτεφρώσει.
Ο Χριστός προλέγει την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, δίνει σημάδια στους πρώτους χριστιανούς, να καταλάβουν τον χρόνο για να την εγκαταλείψουν και να σωθούν. Γεγονός που έγινε και σύμφωνα με ιστορικές πηγές οι πιστοί, γνώστες της προφητείας του Κυρίου, κατέφυγαν στην Πέλλα της Ιορδανίας.
Ο Θεός γλύτωσε πολλούς ευσεβείς της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν την άλωσή της. Όπως και στην Μ. Ασία, ενώ ο στρατός προέλαυνε νικηφόρος, τα ουράνια μηνύματα, έσωσαν πολλούς Έλληνες, γιατί πίστεψαν τον Θεό και όχι στα φαινόμενα.
Μία προφητεία της Αγίας Γραφής, μπορεί να έχει προαναγγελθεί για μια χρονική περίοδο, μπορεί και για περισσότερες, συνήθως γίνεται το δεύτερο. Τα λόγια του Κυρίου είναι διαχρονικά.