Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Εκκλησιαστικό σοκ! Μητροπολίτης αναγνωρίζει τον Πάπα ως προκαθήμενό του!

 



Εκκλησιαστικό σοκ! Μητροπολίτης αναγνωρίζει τον Πάπα ως προκαθήμενό του!


Με θλίψη διαβάσαμε ότι ο Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος θεωρεί πνευματικό του προκαθήμενο, Πατριάρχη του, τον αιρετικό Πάπα. Οι ανείπωτες αυτές βλασφημίες ακούστηκαν στις 24 Μαΐου από το στόμα του εν λόγω ιεράρχη, μετά την συνάντηση που είχε στο Βατικανό με τον πάπα. Στις δηλώσεις του στο Vatican News είπε τα εξής:
«Η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση ενός υιού με τον αγαπημένο του πατέρα, μια συνάντηση ενός επισκόπου με τον προκαθήμενο και πατριάρχη του. Ο Άγιος Πατέρας έχει μεγάλη, γνήσια καρδιά. Τον ευχαρίστησα για το ενθαρρυντικό μήνυμα που μου έστειλε για την ενθρόνισή μου. Ζήτησα πάλι, και αυτήν την φορά στην Ιταλία ως επίσκοπος, την παπική ευλογία του για το έργο μου, και τον διαβεβαίωσα για τις θερμές μου προσευχές να του δώσει ο Θεός πολλά χρόνια σωματικής και πνευματικής υγείας για το καλό της παγκόσμιας (universal) Εκκλησίας και επίσης για το καλό του κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως, για τον οποίο ο Άγιος Πατέρας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία

Σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η εγγύτητα, οι χειρονομίες, οι πρωτοβουλίες του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι γνήσιες και μακριά από οποιαδήποτε κοσμική άποψη ή απόπειρα εντυπωσιασμού. Είναι δύο άνθρωποι που έχουν τις ίδιες σκέψεις και ευαισθησίες, που γνωρίζουν ότι πρέπει να ενεργούν μαζί για το καλό της ταραγμένης ανθρωπότητας, και πρόσφατα ακόμη πιο ταραγμένης από την υγειονομική κρίση και την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Το ταξίδι των Καθολικών και των Ορθόδοξων προς την πλήρη ενότητα βρίσκεται στο σωστό δρόμο υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και κινείται προς την γραμμή του τερματισμού. Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί στο επίπεδο των πιστών, και αυτό είναι πιο σημαντικό από ό, τι σε θεσμικό επίπεδο

Η δογματική προσήλωσή του Μητροπολίτη Ιταλίας στη θρησκεία του Οικουμενισμού και η αιρετική του χριστολογία διακρίνεται και στα παρακάτω λόγια του: «Ο σχετικισμός, η αδιαφορία, η αδράνεια, η απαισιοδοξία, η ιδέα μιας επιφανειακής ενότητας, μιας διοικητικής-θεσμικής ενότητας, ο σεκουλαρισμός, πιθανά γεωπολιτικά παίγνια: όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ενότητα. Η Εκκλησία δεν είναι θεσμός αυτού του κόσμου, αλλά είναι το θεανθρώπινο μυστικό σώμα του Χριστού

Πρόσφατα αναδείξαμε πως οι Οικουμενιστές, μεταξύ αυτών και ο νέος Μητροπολίτης Ιταλίας, δεν έχουν πρόβλημα να αναγνωρίσουν το πρωτείο της Ρώμης (όπως με άρθρο του απέδειξε ο π. Νικόλαος Μανώλης). Ο κ. Πολύκαρπος θεωρεί ήδη τον Πάπα Ρώμης τον Πατριάρχη του στην Ιταλία. Είναι παράξενο που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος κατά κανόνα επιβάλλει το αξίωμά του και επιτάσσει υπακοή στο αιρετικό θέλημά του, ούτε τον μάλωσε ούτε τον εγκάλεσε. Αυτό εξηγείται καθώς ο μητροπολίτης Ιταλίας μίλησε σαν γνήσιος Ουνίτης και ο Πατριάρχης χρησιμοποιεί την Ουνία σαν όχημα για τον Οικουμενισμό. Τρανταχτό παράδειγμα η Ουκρανία, το εργαστήριο αυτό του Οικουμενισμού και της Ουνίας, όπως μας απέδειξε ο π.Νικόλαος σε παλαιότερο άρθρο του.

Τέτοιες δηλώσεις από κατ’ όνομα ορθόδοξο Επίσκοπο φανερώνουν το μέγεθος της αποστασίας και δικαιολογούν απόλυτα τη στάση των ομολογητών πατέρων, οι οποίοι προέβησαν στην ιεροκανονική αποτείχιση. Εμπνεόμενοι από ιεραποστολικό ζήλο διατράνωσαν την ορθόδοξη πίστη στην Ελλάδα και σε όλη την Οικουμένη, βαδίζοντας την στενή και τεθλιμμένη οδό, που είναι όμως το “εξπρές” για τον Παράδεισο!

Κοντά στους ομολογητές πατέρες και εμείς! Την ευχή τους να έχουμε πάντοτε και την ειδική χάρη τους να ομολογούμε για την ορθοδοξία που βιώνουμε, το πανηγύρι αυτό της στρατευομένης και της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας! Οι Πατέρες μας επάνω έστησαν χορό. Ταυτόχρονα συμπάσχουν με μας, ατενίζοντας τη φτώχεια μας και το πνευματικό μας χάλι! Με τον ιεραποστολικό ζήλο των πατέρων μας, στη νοθεία της ορθοδοξίας που αυτοί μετέρχονται εμείς λέμε ΟΧΙ! Ανόθευτο, ανέρωτο θα γευτούμε το κρασί της ορθοδοξίας μας και θα μεθύσουμε με νηφάλια μέθη!

Για τον νέο Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολύκαρπο έχει ο Πάπας δικό του κρασί να τον κεράσει. Αν θέλει τουλάχιστον να είναι τίμιος, ας μιμηθεί τον πνευματικό του πατέρα, τον Βησσαρίωνα που πέθανε ως Καρδινάλιος, και ας μην μολύνει το τίμιο ορθόδοξο ράσο με τα αιρετικά του φληναφήματα περί ενώσεως.

ΠΗΓΗ: https://katanixi.gr/oikoymenismos/ekklisiastiko-sok-mitropolitis-anagnorizei-ton-papa-os-prokathimeno-toy/