Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΕΝ ΠΛΩ

ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ [επιστολή ενός καπετάνιου]


κ.Μακάριε
Αποφεύγω το "σεβασμιώτατε" καθώς και τον πληθυντικό, απλώς διότι "δέν μου βγαίνει" κατά το κοινώς λεγόμενον.
Παρακολουθώ απ'αρχής  τα γενόμενα υπό σου [αισχρά κατ' εμέ] και τα οποία αφορούν τον αιδεσιμώτατον και ευλαβέστατον ιερέα της μητροπόλεως της οποίας "καπετάνιος" είσαι, π.Φώτιο Τζούρα.
Διάβασα και τις άριστες επιστολές τόσον αγνώστων αλλά και γνωστού φίλου σου τις οποίες φυσικά -αναμενόμενο- απέφυγες να απαντήσεις, όπως δεν περιμένω και ‘γω απάντηση πλην κάποιας μηνύσεως ακολουθώντας το παράδειγμα του ομοιοπαθούς σου Ανθίμου Θεσσαλονίκης… [ομοιοπαθούς σου λέγω επειδή και οι δυό σας μεταξύ πολλών προσβληθήκατε του μικροβίου της παναίρεσης του οικουμενισμού-περαστικά σας] !!!!
Ξέρω οτι παρακολουθείς τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ιστολόγια, αλλά κρύβεσαι όπως τα φίδια και τούτο διότι δεν έχεις πρώτον θεολογικόν λόγον να απαντήσεις και δεύτερον διότι όπως πολλοί "συνάδελφοι" σου απαξιούν τους ταπεινούς "κοινούς θνητούς" όπως η αφεντιά μου.
Δεν πειράζει κ.Μακάριε, εγώ θα σου τα "ψάλω" και αν έχεις ελάχιστη τσίπα και φιλότιμο θα τα σκεφτείς κατά την ώρα που δεν θα σε παίρνει ο ύπνος εσύ ξέρεις τον λόγο.
Διάβασα λοιπόν και τα προς αυτόν έγγραφα σου και διερωτήθηκα εάν και κατά πόσον είσαι σοβαρός ως επίσκοπος αλλά και ως άνθρωπος.
Μίσος θα το έλεγα;;; Μάλλον!!!
Αλαζονεία δεσποτική;;; Σίγουρα !!!!
Και έρχομαι λοιπόν εγώ ο ελάχιστος και μικρός μπροστά σου και
Πρώτον σε αποκαλώ ψεύτη, διότι αφ'ής στιγμής αναφωνείς προ της Αγίας Τραπέζης ΑΓΑΠΗΣΩΜΕΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΙΝΑ ΕΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΜΕΝ..... εσύ δέν αγαπάς αυτόν [παπα-Φώτη].
Δεύτερον είσαι άπιστος και τούτο διότι αν πραγματικά πίστευες στον ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ τον μαρτυρήσαντα για την αγάπη του πλησίον ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ θα συγχωρούσες αυτόν τον ιερέα, διότι κ.Μακάριε αν έχεις ακουστά Αυτός συγχώρεσε τους σταυρωτές του. Άρα λοιπόν ο παπα-Φώτης είναι κατ' εσέ μεγαλύτερος από τους σταυρωτές του Ιησού. Ποιου παράδειγμα ακολουθείς λοιπόν;;; Προφανώς των Ιουδαίων και Φαρισαίων.
Είρωνα;; βεβαίως, βεβαίως... όταν με τέτοια απαξίωση αποκαλείς αυτόν αγράμματο, ξεχνάς όμως οτι ο Κύριος μας επέλεξε να κάνει μαθητές Του αγράμματους ψαράδες....
Ας μην αναφερθώ στην αισχρότητα της αναφοράς σου για τα μεγάλα ποσά που εισέπραξε κατόπιν της δικής σου βοηθείας!!! Μπορείς να μας πεις "άγιε" δέσποτα τις δικές σου αποδοχές;;; κρυφές και φανερές;;; Ο παπα-Φώτης με τις απίθανα μεγάλες αποδοχές μήπως έχει δύο βλαστάρια να αναθρέψει;;; Εσύ με τις "πενιχρές" αλήθεια" πως τη βγάζεις";;; που τις διαθέτεις;;; Σε "ανηψιές" και "ανηψιούς";;; ειλικρινά δεν το ξέρω, αλλά ξέρω οτι πλείστοι "συνάδελφοι" σου έχουν τέτοιες έγνοιες. Μήπως λέω ψέματα κ.Μακάριε;;;
Μιας και ευρίσκομαι εν πλώ ας μη συνεχίσω γιατί νοιώθω την αδρεναλίνη να σκαρφαλώνει στα άλμπουρα μου, αλλά θα ήθελα εν κατακλείδι να σε ενημερώσω αναγνωρίζοντας σου το εξής:
Με τις ενέργειες σου αυτές αλλά και των "ομοιοπαθούντων" σου φιλοαιρετικών "αφεντάδων" δυναμώνει η πίστη μας στη Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία,στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα, ακολουθούμε πιστά τις παραδόσεις, διδαχές και ερμηνείες των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της εκκλησίας μας, απέναντι στις απόψεις του αρχιαιρεσιάρχου Βαρθολομαίου συνεπώς και των δικών σας, του βλάσφημου που αρνείται αυτούς.
Στηρίζουμε τους ευλαβείς ιερείς που δεν σκύβουν το κεφάλι τους στη λαίλαπα του οικουμενισμού και δηλώνουμε παρόντες αρωγοί και σύμμαχοι αυτών....
Σε πληροφορώ δε οτι από το υστέρημα μας θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να απαλύνουμε τον πόνο που εσύ με την άπειρο ευσπλαχνία σου έδωσες στον παπα-Φώτη, τα δε αγαπημένα του παιδιά δέν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφ'ης στιγμής έχουν τέτοιο πατέρα. Εσύ να κοιμάσαι ήσυχος οτι έκανες το καθήκον σου απέναντι στον αφέντη σου Βαρθολομαίο και όχι στον δικό μας Χριστό.
Ο παπα-Φώτης θα έχει εκκλησία και κεραμίδι να στεγάσει τα παιδιά του συνεχίζοντας τον ιερό αγώνα του ως κληρικός και ως οικογενειάρχης.
Εσύ να μείνεις με τις τύψεις σου και να εύχεσαι καλό παράδεισο.!!!!!