Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

«Μόνο η Εκκλησία σώζει κι όσοι βρίσκονται μέσα σ’ αυτήν…» (Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως)

Αφιερώνεται στον π. Ιωάννη Καρασακαλίδη τον οποίο και παρακαλούμε να ακούσει το αλλοτριωμένο κήρυγμα του κ. Άνθιμου και διαπιστώσει τις ανορθόδοξες «εκπτώσεις» του! 


  
1 Οκτ 2017



              [16:00]  « Και μάλιστα λίγες ώρες μετά, λίγες στιγμές πριν παραδώσει το πνεύμα Του στο Θεό Πατέρα να λέει: Πατέρα μη υπολογίσεις σ’ αυτούς τους ανθρώπους αυτό που κάνουν τώρα! δεν ξέρουν τι κάνουν συγχώρεσέ τους!  Εκείνη τη στιγμή αν μπορούσε ο κόσμος να καταλάβει, θα καταλάβαινε: ότι επάνω στο Γολγοθά, επάνω στο Σταυρό, ο ίδιος ο Χριστός, ενάντια στο Θεό, πήρε το μέρος του ανθρώπου για ‘μας!

       Και ποιο ήταν το κατηγορητήριο  κατά του Χριστού; Δύο πράγματα: (α) ότι δεν τηρούσε την αργία του Σαββάτου και (β) δεν σεβότανε την ιερότητα του Ναού! Κι ήταν άραγε αλήθεια αυτά; Ήταν! Καθώς περιγράφεται στα Ευαγγέλια, πράγματι, ο ίδιος ο Χριστός και θεράπευσε το Σάββατο αλλά και θεώρησε ότι ο τόπος ο συγκεκριμένος του Ναού του Σολομώντος δεν θα είναι πλέον ιερός εξαιτίας του ανίερου τρόπου με τον οποίο ζούσαν αυτοί που τάχα λάτρευαν το Θεό εκεί μέσα. »

[36:47]«Αλλοίμονο στα πρόβατα που είναι έξω από την Εκκλησία και τάχα προσπαθούν να σωθούν μόνα τους. Μόνο η Εκκλησία σώζει κι όσοι βρίσκονται μέσα σ’ αυτήν…» (Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως)