Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ σε απόσταση αναπνοής από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής!




Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ



Με την ευκαιρία αυτή να τονίσω και το εξής. Ότι εδώ στο χωριό σας που είναι σε απόσταση αναπνοής  από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, που ήταν και δεν θα πάψει να είναι το προσκύνημα ολοκλήρου της  Δυτικής Μακεδονίας. Είχαμε το μεγάλο ατύχημα, και το τονίζω αυτό, το ατύχημα διότι τα πρόσωπα τα οποία υπηρετούσαν εκεί τα αγαπούσα και τα αγαπώ και εύχομαι γι’ αυτούς. Απεκόπησαν από την επίσημο Εκκλησία και από την Ιερά Μητρόπολη και κινούνται ποικιλοτρόπως και μονοδρόμος. Βέβαια εκεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που κατευθύνει πάντοτε η Ιερά Μητρόπολης, δεν μπορούμε ούτε να πηγαίνουμε, ούτε να προσκυνούμε, ούτε να συμμετέχουμε εις τις ακολουθίες των. Γι’ αυτό το διάστημα που ήταν ο εφημέριός σας, ο π. Πρόδρομος, ήταν άρρωστος πηγαίνατε και εκεί και εκκλησιάζοσταν. Σας το τονίζω, μετά λύπης μεγάλης, ότι δεν επιτρέπεται.
Είναι εδώ κοντά το Δροσερό… είχατε εδώ και τον πρωτοσύγγελλο που ερχόταν και λειτουργούσε, αλλά Δόξα τω Θεώ ο π. Πρόδρομος ανέλαβε και αναλαμβάνει και τα καθήκοντά του. Ταλανίστηκε πολύ, πάνω από επτά μήνες, Δεν μπορούσε να λειτουργήσει, κλπ.   
ΝΑ είστε όλοι ευλογημένοι. ΝΑ μην μισούμε κανέναν αλλά να έχουμε τις διαφορές μας. Άλλο «διαφορά» και άλλο φυσίωσης. Λοιπόν ο Θεός να είναι μαζί σας…