Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ανοιχτή επιστολή των παρόντων προσκυνητών από τη Θεσσαλονίκη στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής στις 27.7.2020, με σεβασμό και αγάπη προς τις κυρίες Γάκη (μητέρα και κόρη) και όλους τους επικριτές του πατρός Ιγνατίου

- Ακόμη, της είπε να βγει έξω εάν θέλει, να πάρει αέρα

Προσκυνητές από τη Θεσσαλονίκη
Αποκλειστικά για katanixi.gr

(Ανοιχτή επιστολή των παρόντων προσκυνητών από τη Θεσσαλονίκη στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής στις 27.7.2020, με σεβασμό και αγάπη προς τις κυρίες Γάκη (μητέρα και κόρη) και όλους τους επικριτές του πατρός Ιγνατίου).

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρακαλούμε μην πυροβολείτε άλλο τον πατέρα Ιγνάτιο! (Χρονικό)

Προσκυνητές από τη Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή 26/7/2020, ερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη, βρεθήκαμε για πολλοστή φορά στην Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, η οποία και πανηγύριζε. Λέμε για πολλοστή φορά, γιατί η Ι. Μονή μάς έχει φιλοξενήσει πολλές φορές έως σήμερα και κυρίως κατά τα τρία τελευταία έτη, που έχουμε αποφασίσει μετά την ευλογία των Πνευματικών μας, να εκκλησιαζόμαστε μόνο σε ιερείς που έχουν αποτειχισθεί από την παναίρεση του Οικουμενισμού, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία για μας, να δηλώσουμε δημόσια πως στεναχωρηθήκαμε βαθύτατα, διότι η παρατήρηση που έκανε ο Πατήρ Ιγνάτιος στη μοναδική κυρία που φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σηματοδότησε την αρχή της εκμετάλλευσής του από την κόρη της κυρίας. Ειδικότερα, εδώ και τρεις ημέρες ο σεβαστός πατήρ διασύρεται απ’ όλα σχεδόν τα κανάλια, τους ραδιοσταθμούς, το διαδίκτυο κτλ
Μία θλιβερή διαπίστωση αποτελεί, πως η κόρη της κυρίας αυτής, στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω (ονομαζόμενη Στεργιανή Γάκη), για δικούς της λόγους δημοσιοποίησε και εκμεταλλεύτηκε το συμβάν, χωρίς μάλιστα να είναι η ίδια παρούσα, αλλά και χωρίς να προσπαθήσει να καταλάβει τι συμβαίνει πραγματικά. Όσον αφορά την κυρία με τη μάσκα, να σημειωθεί πως εμείς τουλάχιστον, πρώτη φορά τη βλέπαμε στον ναό. Και είναι σαφές, πως μας εντυπωσίασε η εμμονή της στη μάσκα που φορούσε, την οποία δεν έβγαλε καθόλου ούτε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την διανομή του αντιδώρου, παρά τις προτροπές του π. Ιγνατίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι φαινόταν να είναι καλά στην υγεία της. Ο Θεός γνωρίζει τι την ώθησε σε αυτή την ανεξήγητη συμπεριφορά!

Σκεφτόμαστε πάντως, πως ίσως όλη αυτή η δοκιμασία και ο διασυρμός που υφίσταται ο σεβαστός και αγαπητός πατήρ Ιγνάτιος, να έχει ως σκοπό οι καλοπροαίρετοι αδελφοί μας, ορθόδοξοι χριστιανοί, να μάθουν επιτέλους, τι συμβαίνει κυρίως με αυτό το ζήτημα της Αποτείχισης αλλά και με το ζήτημα της λεγόμενης πανδημίας του κορωναϊού. 
Σε αυτό το σημείο, θα μας επιτραπεί μία μόνο επισήμανση για την Αποτείχιση. Η Αποτείχιση λοιπόν, είναι μια πράξη σοβαρής διαμαρτυρίας, που προβλέπεται και επαινείται από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, 15ο της Πρώτης και Δευτέρας Συνόδου και 31ο των Αγίων Αποστόλων και έχει εφαρμοστεί πολλές φορές στη ζωή της Εκκλησίας. Οι ιερωμένοι της Αποτείχισης και οι πιστοί που τους ακολουθούν δεν είναι σχίσμα, ούτε αίρεση, ούτε ό,τι άλλο ψευδώς χαρακτηρίζεται από επισκόπους, καθηγητές και πολλούς άλλους που διαστρεβλώνουν την Αλήθεια! Δε θα επεκταθούμε περισσότερο…Όμως παρακαλώ, ερευνείστε, ρωτήστε, κυρίως προσευχηθείτε και ο Άγιος Τριαδικός Θεός θα σας οδηγήσει στην Αλήθεια γι’ αυτό το πρωταρχικής σημασίας ζήτημα, για το οποίο η διοικούσα εκκλησία επιμελώς διαστρεβλώνει ή και αποκρύπτει την αλήθεια!
Είναι αλήθεια ότι πατέρα Ιγνάτιο τον γνωρίζουμε καλά και προσωπικά, από πολλά χρόνια. Είναι απλός αλλά και ηρωικός, ευπροσήγορος, απροσποίητος, ειλικρινής, γεμάτος αληθινή αγάπη για όλους τους ανθρώπους, μα πάνω από όλα για τον Χριστό και για την ορθόδοξη πίστη. Είναι επιστήμονας πτυχιούχος θεολόγος και πνευματικός, εξομολόγος για πολλούς χριστιανούς που τον γνωρίζουν, τον σέβονται και τον αγαπούν, χωρίς απαραίτητα να είναι “της Εκκλησίας” από την γύρω περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλους μας στηρίζει με την προσευχή και την αγάπη του! Όμως, ο πατήρ Ιγνάτιος λόγω της αποτείχισης από τον τοπικό επίσκοπο, δεν έχει μισθό από πουθενά και από κανέναν, είναι δηλαδή στο έλεος του Θεού! 
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε διακοπή αυτής, για να ανακοινωθεί από τον πατέρα Ιγνάτιο πως “κάποιο αυτοκίνητο έχει κλείσει το παρκινγκ και εμποδίζει”. Αυτή, λοιπόν, ήταν η αιτία διακοπής της Θείας Λειτουργίας. Έπειτα, ο πατήρ αντιλήφθηκε την κυρία Γάκη και παρά τη φρικτή κούρασή του, λόγω των πολλών καθημερινών φροντίδων και των επιπλέον λόγω της πανήγυρης, με την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που τον διακρίνει, αναγκάστηκε εκείνη την ώρα να σταθεί για να κατηχήσει την κυρία Γάκη που εμφανίστηκε με τη μάσκα. Αισθάνθηκε την ευθύνη και το χρέος, ως πνευματικός, να της πει πως αυτή δε θα πρέπει ποτέ να φοριέται εντός του ιερού ναού, επειδή αποτελεί προσβολή και βεβήλωση και θυμίζει καρναβάλι. Και συνεπώς, δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο! Ακόμη, της είπε να βγει έξω εάν θέλει, να πάρει αέρα. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι παρουσιάστηκε μία στρεβλή πραγματικότητα, διότι ουδέποτε δεν την έδιωξε από τον ναό! Εκείνη από τη μεριά της επέμενε, ίσως από άγνοια, πάντως ασεβώς θεωρούμε. Ας μη λησμονούμε ότι στον ναό και μάλιστα στην ιερά μονή, όλοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ιερέων που έχουν την ευθύνη για τον ιερό χώρο, να γίνονται όλα με τάξη και ευπρέπεια, αλλά και για τους πιστούς, έναν-έναν χωριστά και όλους μαζί, ενώπιων του Θεού.
Στην τράπεζα για το μεσημεριανό φαγητό που ακολούθησε ο ομότιμος καθηγητής πατήρ Θεόδωρος Ζήσης και ο Θεολόγος πατήρ Σεραφείμ Ζήσης που ήταν παρόντες, επαίνεσαν τον πατέρα Ιγνάτιο και συμφώνησαν με τη στάση του όπως άλλωστε έπραξαν και κατά την ώρα του συμβάντος. Ο π. Θεόδωρος μας είπε πως σε κείμενο του Άγιου Συμεών Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι “όλα είναι αγιασμένα εντός του ιερού ναού”! Επιπλέον, ένας αδελφός κατά την ώρα της τράπεζας ανέφερε το εντυπωσιακό γεγονός από το συναξάρι του Αγίου Ραφαήλ της Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, στο ιστορικό της ευρέσεως των ιερών λειψάνων των νεοφανών μαρτύρων της Λέσβου, Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης, υπάρχει αναφορά- σε περιστατικό πού βίωσαν αυτόπτες μάρτυρες – ότι σε σπίτι ενός Τούρκου αγά, που κτίστηκε κατά την τουρκοκρατία και στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν ως οικοδομικά υλικά, κυρίως μάρμαρα, από το αρχαίο μοναστήρι τού Αγίου Ραφαήλ, εμφανιζόταν συχνά ένας ψηλόκορμος καλόγερος- ο Άγιος Ραφαήλ όπως αποκαλύφθηκε αργότερα – και τα θύμιαζε! Από το παραπάνω γεγονός αποδεικνύεται ότι ο ναός και όλα τα αντικείμενά του και ο αέρας και τα πάντα, είναι αγιασμένα από την παρουσία του Θεού και του Αγίου του κάθε ναού και δε θα πρέπει να φοβόμαστε. 
Μετά τα ανωτέρω σκεφτόμαστε ότι θα έπρεπε λοιπόν, εάν κάποιος ήταν αντικειμενικός και καλοπροαίρετος να δεχθεί ότι για τα ζητήματα της πίστης καλό θα ήταν να ακούσει τους ειδικούς, όπως οι ανωτέρω πατέρες και όχι τον κάθε έναν απολύτως μη σχετικό, ο οποίος δεν ξέρουμε και τι συμφέροντα εξυπηρετεί…
Το απόγευμα της Κυριακής 26/7 παρουσιάστηκε άλλη στεναχώρια. Κατά την ώρα της ακολουθίας του Εσπερινού, σημειώθηκε “μπούλινγκ” κατά του πατρός Ιγνατίου. Αποτέλεσε, μάλιστα, ιδέα κάποιων αδελφών της περιοχής, που θεώρησαν σωστό να έρθουν με μάσκες και να θορυβούν εντός του ναού, πράγμα το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ έως τώρα. Χωρίς αμφιβολία, εντοπίζουμε μία υποκινούμενη πρωτοφανής απαράδεκτη ασέβεια!
Την επόμενη ημέρα 27/7/2020 τον βλέπουμε στο βίντεο και ραγίζει η καρδιά μας, φαίνεται κατάκοπος, μιλά στην δημοσιογράφο της Κοζάνης κι εκείνη συνεννοείται με του συναδέλφους της στην ΕΡΤ, τους οποίους ο πατήρ δεν ακούει, καλύτερα ίσως, έχουν ύφος προκλητικό και απαξιωτικό, προσπαθούν να τον παγιδεύσουν με τις ερωτήσεις τους. Δύο δημοσιογράφοι που δε θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει αντικειμενικά, απλά ψάχνουν κάποια φράση του πατρός για να καταλήξουν ότι είναι ακραίος και επικίνδυνος, και ότι στο εξής γνωρίζουν πού βρίσκεται και θα τον έχουν υπόψη τους. Κάτι που μόνο ως απειλή θα μπορούσε να ειπωθεί! Ακόμη, ο ένας από τους δύο εκφράζει την ευχή να μην πάθει κανείς τίποτε από αυτούς που εκκλησιάζονται εκεί. Φρίκη και απογοήτευση για την τοπική και περισσότερο για την κρατική τηλεόραση. Στο τέλος, συγχαίρουν την κυρία από το επαρχιακό κανάλι της Κοζάνης για τη συνέντευξη που κατάφερε και πήρε! Βέβαια, διότι ο πατήρ θα μπορούσε να πει ότι δε δίνει συνεντεύξεις ή ότι θα απαντήσει γραπτώς ή και οτιδήποτε άλλο, ως δικαιολογία! Όχι όμως, καμία υπεκφυγή! Είναι ειλικρινής και αυθόρμητος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ξεκινά να τους λέει για τον ΠΟΥ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) και τον σκοτεινό ρόλο του και εκείνοι (ειδικά ο ένας), αφηνιάζουν, θέλουν να ακούσουν μόνον για το συμβάν. Ψάξτε όσοι ενδιαφέρεστε, βάλτε δείτε τα βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Κι εμείς μαζευόμαστε σπίτι και ανοίγουμε να δούμε ποια είναι η κυρία Στεργιανή Γάκη στο facebook.
 1. Η εικόνα μια νέας κοπέλας με ξανθά, πολύ κοντά και ανασηκωμένα μαλλιά. Ένα επαναστατικό προφίλ θα έλεγε κανείς. Οι “ακόλουθοι” είναι πολλοί και η αναφορά στα πτυχία και την επαγγελματική εμπειρία αισθητή. Παρακαλούμε, λοιπόν, την κυρία Γάκη να σκεφτεί ότι ενώπιον του Θεού τα πτυχία μας είναι μηδέν και όταν μπαίνουμε στην εκκλησία τα αφήνουμε έξω, όπως επίσης και τις πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις…
2. Στην προμετωπίδα αντικρίζουμε το: “Ελλάδα είμαστε όλοι”. Ωραίο σύνθημα! Γιατί όμως εσείς διαχωρίζετε τη θέση σας και έρχεστε ενάντια στον πατέρα Ιγνάτιο στο εκκλησίασμα στην Αγία Παρασκευή; (Ελπίζουμε στο μέλλον να είστε μαζί και όχι απέναντι). Και επίσης η Ελλάδα χωρίς την αληθινή πίστη του Χριστού θα χαθεί, αυτό να το θυμάστε.
3. Ακολουθεί μία δημοσίευση με ένα μασκοφορεμένο παιδάκι την οποία συνοδεύει το μήνυμα: “Ο κίνδυνος του Κορωναϊού είναι ακόμη εδώ” και προωθείται η διασπορά του τρόμου!
4. Κάνουμε ένα dislike στην ανωτέρω εικόνα κι ένα like σ’ ένα σχόλιο που λέει ότι μάσκες βάζουμε στα καρναβάλια. Τίποτε άλλο δεν κάναμε, ούτε είπαμε. Αμέσως μετά, ακολουθεί αποκλεισμός από την πρόσβαση στο facebook! Βγάλτε λοιπόν τα συμπεράσματά σας.
5. Μετά από αυτό βρίσκουμε ένα παλιό βίντεο, μία συνέντευξη ως υποψήφια βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, από το οποίο προκύπτει ότι η κυρία Γάκη είναι εκλεκτό στέλεχος, αν και όχι εκλεγμένο μέλος του κυβερνώντος κόμματος. Εμφανίζεται με ντύσιμο τεχνοκρατικό, επώνυμο, διχρωμία άσπρο μαύρο, το μονογραμμα «GF» είναι αποτυπωμένο στο πουκάμισό της. Το λέει η ίδια ότι έχει φιλοδοξίες, κυνηγά τις ευκαιρίες, συνεννοείται απευθείας με τα κεντρικά στελέχη του κόμματος και όχι με την τοπική οργάνωση της Κοζάνης! Στο παρελθόν, μάλιστα, έχει μιλήσει υβριστικά για τις γυναίκες που εκλέγονται στη Βουλή, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος. Δεν το διαψεύδει, έτσι είναι. Φαίνεται πως η ίδια θεωρεί πως έχει υψηλό επίπεδο, επειδή σπούδασε πολιτικός Μηχανικός. Μιλά για χώρους σύμβολα που χρήζουν προστασίας, μίλα για το κοινοβούλιο. Η εκκλησία του Χριστού κυρία Γάκη, είναι τόπος κατ’ εξοχήν ιερός που χρήζει προστασίας από την ασέβεια και τη βεβήλωση! 
Μία συμπεριφορά, λόγω άγνοιας, θα θέλαμε να θεωρήσουμε, όπως αυτή της μητέρας σας και κάθε άλλου μασκοφορεμένου, εντός του ιερού ναού συγχωρείται. Όμως, για τη δική σας εμμονή στην ασέβεια όπως φαίνεται από τη διάσταση που δώσατε στο συμβάν, τι να πούμε! 
Τα συμπεράσματα προκύπτουν για κάθε έναν που θέλει να σκεφτεί και να προβληματιστεί λίγο για όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε σε βάρος του πατρός Ιγνατίου.
Τρίτη 28/7/2020 (άλλη μία αποφράδα ημέρα) κάποιοι από εμάς λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τους τηλέφωνο (αποστολέας: Ελληνική Κυβέρνηση): Από αύριο 29/07/2020 νέα ρύθμιση: H μάσκα υποχρεωτική παντού σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, γραφεία, σούπερ μάρκετ κλπ. σε πελάτες και εργαζόμενους! Το είπε βέβαια και ο κύριος Σύψας σε συνέντευξή του στο “Κοινωνία ώρα MEGA” την προηγούμενη εβδομάδα: “ΤΟ ΜΈΤΡΟ ΑΥΤΟ ΕΛΗΦΘΗ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΌ ΚΑΜΠΑΝΆΚΙ ΌΤΙ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΌΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΌΤΙ ΜΕΤΑΔΊΔΕΤΑΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Νομίζω είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αυτή η απόφαση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ “, είπε. Προσέξτε τώρα, κανένας λόγος για ιατρική προσέγγιση του θέματος, πολιτικές και επιβαλλόμενες από την Παγκόσμια Τάξη όλες οι αποφάσεις σχετικές με τον κορωναϊό. Να μην αναφερθούμε σε όσα μπορείτε να βρείτε όσοι θα θέλατε, στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. ο κύριος Τσιόδρας με μάσκα στην Επίδαυρο, η σύζυγός του δίπλα, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ, κατάργηση της λογικής, κλπ, κλπ, κλπ). Σκεφτόμαστε, σεβαστέ πατέρα Ιγνάτιε πόσο δίκιο έχετε.
Παρακαλώ αφήστε μας ελεύθερους και μη σκεφτείτε να βάλετε απαγόρευση για τις εκκλησιές! Απλά, δε θα υπακούσουμε σε κάτι που είναι όχι μόνο αντίθετο με την πίστη μας αλλά και με την απλή λογική! 
Προτείνουμε και παρακαλούμε όσους θέλουν να έρθουν να δουν ποιος είναι ο πατήρ Ιγνάτιος και να βιώσουν τη χάρη του Θεού και της Αγίας. Η πόρτα της Ι. Μονής ήταν και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να είναι πάντα ανοιχτή. Ο άγιος πολιός καθηγούμενος πατήρ Μάξιμος, ο πατήρ Ιγνάτιος και όλοι οι πατέρες της Ιεράς Μονής, θα υπηρετούν πάντα τον Αφέντη Χριστό και την Αγία Παρασκευή, όχι τους άρχοντες και τα σχήματα του κόσμου αυτού. Θα βρίσκονται εκεί, ως ζωντανή μαρτυρία μίας και μόνης Αγάπης και Αλήθειας, του Κυρίου Ιησού Χριστού.
Τέλος, ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων αν κάποιους τους στεναχωρούμε με αυτά που καταθέτουμε ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες και μηδέποτε έως τώρα νοσήσαντες! 
Ο Άγιος Θεός ας μας φωτίσει και ας ελεήσει όλους μας. Αμήν!