Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ο π. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ [ΗΤΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ]!


Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΠΑΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ)



-  ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: 

"ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ"


-  ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ "ΘΕΟΛΟΓΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΗ", ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΗ ΜΟΝΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ!

(9:33)

Νομίζω ότι το γεγονός το οποίο συνέβη στη γνωστή μας Μονή στερείται όχι μόνο θεολογικής αλλά και όποια δικαίωση άλλης. Δηλαδή, δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί κάποιος ο οποίος ενδεχομένως να είχε τα δικά του προσωπικά προβλήματα υγείας-απ’ ότι άκουσα ήταν, επρόκειτο για ένα άτομο μεγάλης ηλικίας. Δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί ο άνθρωπος αυτός μοιάζει με καρναβάλι ή με κλόουν ή πρέπει να αποβληθεί από το μυστήριο των μυστηρίων που συνιστά τη Θεία Ευχαριστία. Ένας βαπτισμένος, μία βαπτισμένη Χριστιανή η οποία επαναλαμβάνω δεν είχε κάποιο λόγο, εξ’ όσον γνωρίζω τουλάχιστον, που οι Ιεροί Κανόνες να της επέβαλαν την απομάκρυνσή της απ΄ τη Θεία Ευχαριστία. Νομίζω ότι συνιστά το λιγότερο υπερβολή» (Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΠΑΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ) (https://www.youtube.com/watch?time_continue=610&v=IY1fYfeVsao&feature=emb_logo)