Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

'' Πιθανώς στη μεγάλη θλίψη ο Αντίχριστος θ’ απαγορεύσει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων. ''!!!

 


ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΓ’  1-2

Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ

1                    Ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ἔσται πᾶς τόπος διανοιγόμενος τῷ οἴκῳ Δαυὶδ καὶ τοῖς κατοικοῦσιν Ἱερουσαλὴμ εἰς τὴν μετακίνησιν καὶ εἰς τὸν χωρισμόν.

(Δηλαδή: Τη μέρα εκείνη θα ‘ναι κάθε τόπος ανοιχτός για τον οίκο Δαυίδ και για τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, για ταξίδι και για μετανάστευση)

2                    καὶ ἔσται ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ, λέγει Κύριος Σαβαώθ, ἐξολοθρεύσω τὰ ὀνόματα τῶν εἰδώλων ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ οὐκ ἔτι αὐτῶν ἔσται μνεία· καὶ τοὺς ψευδοπροφήτας καὶ τὸ πνεῦμα τὸ ἀκάθαρτον ἐξαρῶ ἀπὸ τῆς γῆς.

(Δηλαδή: Και θα γίνει∙ τη μέρα εκείνη, λέει ο Κύριος Σαβαώθ, θα εξαλείψω τα επίσημα των ειδώλων απ’ τη γη και ποτέ πιά δεν θα γίνει σκέψη γι’ αυτά, ενώ τους ψευδοπροφήτες και το πνεύμα το ακάθαρτο θα εξαφανίσω από τη γη.)

-------------------------------------------

      1   Η «μέρα εκείνη» είναι η εποχή της βασιλείας του Χριστού.  Ο «οίκος Δαυίδ» είναι οι Εβραίοι του βασιλείου του Ιησού. Οι «κάτοικοι της Ιερουσαλήμ» είναι όλοι οι υπόλοιποι πιστοί απ’ τα έθνη. Τότε οι Εβραίοι θα είναι ευπρόσδεκτοι σε κάθε περιοχή της γης, αφού θα ‘ναι ευλογία για την οικουμένη.

      Πιθανώς στη μεγάλη θλίψη ο Αντίχριστος θ’ απαγορεύσει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του χαράγματός του (Αποκ. ιγ17)


        2     Ο «Κύριος Σαβαώθ» είναι ο Ιησούς Χριστός (Ης. Στ5, Ρωμ. θ29, Ιακ. Ε4). Η λέξη «Σαβαώθ» σημαίνει ‘’παντοκράτορας’’, που είναι ιδιότητα του αληθινού Θεού. Η  «μέρα εκείνη» είναι η μέρα που ο Χριστός θα νικήσει τον Αντίχριστο... (Ψαλ. λστ11, 22, Ματθ.  Ε5, Πρ. α6, Αποκ. α6, κ4).

     Τα «επίσημα των ειδώλων» είναι ο Αντίχριστος και ο Ψευδοπροφήτης, γιατί θα είναι τα βδελυρότερα και τρανότερα είδωλα από καταβολής κόσμου, αφού θα τους ακολουθήσει η παγκόσμια κοινότητα (Αποκ. ιγ3). Θα ριφθούν ζωντανοί με άφθαρτα σώματα στη λίμνη της φωτιάς για αιώνιο βασανισμό (Αποκ. ιθ20, κ10).

     Οι «ψευδοπροφήτες» είναι τα δαιμόνια, τα οποία μιλούν μέσω μάγων, αστρολόγων, μέντιουμ, μελλοντολόγων και άλλων (Πρ. ιστ16). Το «πνεύμα το ακάθαρτον» είναι ο Διάβολος (Ιωαν. Η44, Α’ Ιωαν. Γ8). Θα κλειστεί στην άβυσσο για να μην πλανά τους κατοίκους της γης (Αποκ. κ2-3, 10). Φυσικά θα φυλακιστούν και όλοι οι άγγελοί του (Αποκ. ιβ3-4, 7).

ΠΗΓΗ: «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ – ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ (Ο’)», ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», ΑΘΗΝΑ 1996, ΤΟΜΟΣ Β’, Σελ. 212-213