Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Αντισημιτισμός ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Κανδιανού ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ

 


 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Κανδιανού ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ

 

Σημιτισμός, Αντισημιτισμός και Ισλαμολαγνεία

 

Έχει καταντήσει πλέον μια παράνοια σε δύο στρατόπεδα. Οι μεν αριστεριστές και φιλελεσυγχυσμένοι  δικαιωματιστές και λοατκιστές να ουρλιάζουν με πανό υπέρ της Χαμάς, της Χεσμπολάχ και λοιπών Αράβων ό,τι κι αν είναι και Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Υπέρ των μελλοντικών σφαγέων τους δηλαδή ως ηλίθιοι, και από την άλλη οι θρησκευτικά καλών προθέσεων αλλά και οι χριστιανοσυγχυσμένοι, με έναν ισοπεδωτικό αντισημιτικό λόγο επικεντρώνοντας την προσοχή μόνο στον Αντίχριστο.

Θα ήταν δηλαδή πολύ ευτυχείς αν στις στρατιωτικές ακαδημίες και σχολές πολέμου δεν διδάσκονταν στρατηγική και τακτική και ο Θουκυδίδης και οι ευφυείς κινήσεις του Μ.Αλέξανδρου ή του Θεμιστοκλή και του Κολοκοτρώνη, αλλά ο Αντίχριστος και το 666;

Δεν γίνεται κατανοητό πως άλλο το ένα και άλλο το άλλο, και ότι αυτή η εμμονή στον Αντίχριστο μάς βγάζει από την καθημερινή ουσία της Σωτηρίας; Για κάτι που δεν γνωρίζουμε πότε, πού και πώς παρά μόνο σκιωδώς από την Αποκάλυψη.

Η Αποκάλυψη δεν γράφτηκε για να βρίζουμε το Ισραήλ που όλη η Πατερική Παράδοση εκεί στηρίζεται, αλλά να μας δίνει τα σήματα για να προφυλασσόμαστε στην πορεία, όπως τα σήματα των αυτοκινήτων. Έχουμε καταντήσει να σταματούμε στη μέση του δρόμου και να περιεργαζόμαστε τα σήματα λησμονώντας την πορεία. Ο δρόμος είναι το μέσον που επιτρέπει τη συνέχεια προς τον στόχο.

Ούτε κάνουν τον κόπο να δουν μια πραγματικότητα όταν τους υποδεικνύεται με ήπιο και απλό συντεταγμένο τρόπο, που και αν συναντηθούν με αυτήν, μην έχοντας επιχείρημα αντίκρουσης, πάλι Αντίχριστος, 666, αντισημιτισμός από τη μια, σημιτισμός με δοξολογίες προς το Ισραήλ λιγότεροι και άκριτη ισλαμολαγνεία από την άλλη.

Με τον ρεαλισμό να τον αποκαλούν μπούρδες, τρίχες και ασυνάρτητες γεωπολιτικές ανοησίες, υποτιμώντας εγωιστικά αυτόν που γνωρίζει και βλέπει κάτι παραπάνω. Και μάλιστα με μία γλώσσα που δεν τιμά καθόλου ούτε τους ίδιους ούτε τις ενδεχομένως καλές σπουδές τους. Η εύπεπτη τροφή σε όσους ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα με πιθανότητα αυτά να μεταφραστούν σε δεδομένο χρόνο σε πολιτικές ψήφους.

Να μιλάμε για Αντίχριστο σε πνευματικό επίπεδο. Όχι σε γεωπολιτικό. Το αν συμφέρει ή όχι μια συμμαχία με το Ισραήλ ή το Ιράν ή κάτι άλλο, είναι άλλο. Και καλά θα κάνουν όσοι δεν γνωρίζουν να περιοριστούν στις ειδικότητές τους.

Για να επιστρέψουμε στις…γεωπολιτικές μπούρδες και ανοησίες, οι ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένοι ακόμη να θυσιάσουν την Τουρκία, τη γεωπολιτική αξία της οποίας θεωρούν πολύ  μεγαλύτερη από της Ελλάδος, βαστώντας το Ιράν και τη Ρωσία. Μία υπαρκτή άμεση πυρηνική απειλή όμως από τους μουλάδες, αλλάζει άρδην την γεωστρατηγική τους άποψη διότι προτεραιότητα έχει η βιολογική επιβίωση και δεν είναι χαζοί για να μην το καταλάβουν. Απλή λογική.

Ο αντισημιτικός λόγος και υστερία και η καταστροφή του Ισραήλ δεν θα αποτρέψει τον Αντίχριστο. Θα έρθει όταν θα έρθει η ώρα που ουδείς γνωρίζει. Άλλωστε, για το Ισραήλ ήταν προφητευμένο ότι πριν από τα έσχατα θα κάνει κράτος και είδαμε όλοι το σημείο. Ο λαός του όμως είναι πλανεμένος και δεν το γνωρίζει και η πατρίδα του, τού ανήκει. Πριν συμβεί το όποιο έγκλημα δεν θα ευχόμαστε να σφαγεί και να εξαφανιστεί από τους αιμοσταγείς Άραβες δήθεν Παλαιστίνιους. Διότι στα καταστατικά και στα συντάγματά τους αυτό γράφουν. Αρχής γενομένης της Φατάχ το 1958 και της PLO του Αραφάτ το 1964 και φυσικά του Ιράν.

Για τους νεκρούς αμάχους και τα παιδιά τους και για την εισβολή στον Λίβανο, έχει αναλυθεί σε παλαιότερες μελέτες. Αν το Ισραήλ γίνει αιτία να διαλυθεί ο προαιώνιος εχθρός μας και να επιβιώσουμε ως λαός για να μπορέσουμε να κρατήσουμε πνευματικά στον Αντίχριστο, ποιο το πρόβλημα; Οι σιωνιστές του Ισραήλ δεν θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα. Τους αρκεί το όρος της Σιών. Γι΄αυτό γίνεται όλη η ιστορία. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο. Εμείς δεν φοβόμαστε τη Σιών.

Το Ισραήλ αν χτυπήσει πριν από τις αμερικανικές εκλογές, πιθανότατα θα είναι στρατιωτικοί στόχοι για να μη βλάψει τον Μπάιντεν. Μετά τις εκλογές όποιος και να βγει, αν επιλέξει αυτή την Τακτική, θα χτυπήσει σε δεύτερη φάση και τα πυρηνικά του Ιράν. ΔΕΝ πρόκειται να αφήσουν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ το Ιράν να φτιάξει πυρηνικά. Απειλείται η βιολογική και πολιτική ύπαρξή του και όλης της περιοχής. Αν πάνε με αεροσκάφη, θα έχει δώσει εναέριο χώρο η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία ίσως και το Ιράκ. Προφανώς γίνονται μυστικές διαπραγματεύσεις. Αν πάνε από εκεί με τα αόρατα αεροσκάφη τους, θα τους ρημάξουν. Και το κουρδικό στη φαρέτρα. Η απλή λογική τα λέει. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία. Ένας γεωγραφικός χάρτης, ένα ιστορικό βιβλίο και μαθηματικές συντεταγμένες.

Δεν έχουμε τίποτα με τον εβραϊκό λαό. Με τους Σιωνιστές και τις Στοές τους έχουμε θέμα και όσους είναι εκεί. Σαν να είναι αυτό μόνο το Ισραήλ. Δεν είναι. Η Παναγία, οι Μαθητές, οι Ευαγγελιστές, οι Προφήτες, οι Απόστολοι, οι  Προπάτορες, πλήθος Μάρτυρες, Εβραίοι ήσαν. Όταν πάω στο Ισραήλ, εκεί θα πάω. Τον Αντίχριστο τίποτα δεν θα τον σταματήσει όταν έρθει η ώρα του. Ας τον φέρουν όποιοι τον φέρουν. Αν είμαι έτοιμος τίποτα δεν μπορεί να μου κάνει.

Γεωπολιτικά τι συμφέρει σε δεδομένο χρόνο, διότι ο εχθρός μου είναι η Τουρκία και πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες με τον εχθρό του εχθρού μου που είναι ισχυρός αλλά και τον αραβικό κόσμο με τον οποίο παραδοσιακά έχω καλές σχέσεις, είναι άλλο. Ο Αντίχριστος φεύγει από το κάδρο. Όπως αν πάω στο εξωτερικό να με εγχειρήσει ένας αλλόθρησκος γιατρός. Το ζητούμενο είναι να επιβιώσω τώρα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Και στον στρατό τους είναι φυσικό να εμφορούνται από θρησκευτικά αισθήματα. Για αυτούς είναι Μεσσίας και Μεσσία λένε. Το «Αντίχριστος» το ξέρουμε εμείς. Αυτοί ως πλανεμένοι, όχι.

Σε τελική ανάλυση, γίνε υπουργός άμυνας φίλε μου ή στρατάρχης, και χωρίς συμμαχικό πλαίσιο που να συμπίπτει με το συμφέρον σου, σε δεδομένο χρόνο και γεωπολιτικό πλαίσιο, και χωρίς επαρκή στρατιωτική ισχύ, κάνε τον αναθεωρητή και πάνε να απελευθερώσεις τη Μικρασία και την Κύπρο! Το κάναμε το 1922 και το 1974.

Αν το έχεις όμως, τι θα πεις; «Επειδή είσαι προτεστάντης Αμερικανός ή αντιχριστιανιστής Εβραίος ή αναθεωρητής Ρώσος, σε γεωστρατηγικό πλαίσιο δεν τη θέλω την Πόλη»; Δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο; Ούτε ότι ο πραγματικός αντίπαλος δεν είναι ο Αντίχριστος αλλά ο εαυτός μας;

 ΠΗΓΗ: https://sarandides.blogspot.com/2024/10/blog-post_17.html