Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Σχολείο: εργαστήρια δεξιοτήτων, ένα επικίνδυνο σχολικό μάθημα!

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σχολείο: εργαστήρια δεξιοτήτων, ένα επικίνδυνο σχολικό μάθημα!

Άκρως διαφωτιστικός υπήρξε σήμερα το πρωί 20 Οκτωβρίου στις 11π.μ, ο Λάμπρος Κουτσιώρας, εκπαιδευτικός Γενικής -Ειδικής Αγωγής Α.Π.Θ. στο  Εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας.
Την σεμνή εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς και κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, μιας και αυτές τις σχολικές ηλικίες αφορούσαν αυτά που ανέπτυξε ο κ.Κουτσιώρας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι επικίνδυνο το μάθημα του εργαστηρίου δεξιοτήτων που περιέχει την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, το οποίο, έλλειψη εγχειριδίων, δεν γνωρίζει ο γονέας τι θα διδαχθεί το παιδί του.
Γι' αυτό και ζητάει ο ίδιος μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτών για τα παιδιά να καταργηθεί το μάθημα αυτό η έστω να γίνει προεραιτικό.


Ακόμη προτείνει στους γονείς να ανατρέξουνε στο ΙΕΠ να δούνε τα προγράμματα αναλυτικά και να κάνουν τις ανάλογες αιτήσεις εξαίρεσης των παιδιών τους από τα μαθήματα αυτά.
Αφού αυτά προσβάλουν το βιολογικό φύλο θίγοντας συγχρόνως την θρησκευτική ταυτότητα του μιας και η Ορθόδοξη πίστη είναι αντίθετη με ανάλογου είδους μαθήματα σε παιδιά μάλιστα τόσο μικρών ηλικιών που δεν μπορούν να αντισταθούν!!!
Εξ άλλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η με το ζόρι παρουσία των παιδιών στην διδασκαλία αυτή είναι παράνομη μιας και πρόκειται περί Υπουργικής απόφασης και όχι νόμου του κράτους.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πολιτών για τα παιδιά, Σύλλογος Στρατηγός Μακρυγιάννης, εφημερίδα ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ, ptolemaidanews.gr
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr

https://ptolemaidanews.gr/article.php?id=186308