Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!


Ο ΣΥΝΝΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ «ΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΕΣ  ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!



Γράφει ο Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, εκπαιδευτικός (Γυμναστής), εις την τεσσαρακονθήμερον μνήμη μέλους της Ομάδας "Φίλοι του αγίου Κοσμά του Αιτωλού"

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί χαίρετε εν Κυρίω.

 Με μεγάλη χαρά ή καλύτερα με αληθινή χαρμολύπη ακούσαμε τον π. Νικηφόρο Μανάδη, Πρωτοσύγκελο της σωστικής Μητροπόλεώς μας να βγάζει από το χρονοντούλαπό της, τον ένα φάκελο που συμπεριλαμβάνει έσωθέν του, τρεις  επίσης  μεγάλους υποφακέλους!  Πρώτον’ το «Τέμενος στο Βοτανικό», δεύτερον’ την «Δημιουργία κατευθύνσεως Ισλαμικών σπουδών στο Θεολογικό Τμήμα του Α.Π.Θ», και  τρίτο και καλύτερο’ τον υποφάκελο με θέμα το ΜτΘ, δηλαδή το «Μάθημα των Θρησκευτικών».

«Σας κούνησε γερά δηλαδή! Σας ξύπνησε όμως;» (Απὸ το βιβλίο: «Ο Πατὴρ Παΐσιος μου είπε»).

Βαριά τώρα και καλοζυγισμένα τα λόγια και οι εκφράσεις του π. Νικηφόρου [1] ανοίγουν τον γενικό φάκελο με θέμα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Κρήτης», και η ημέρα ανάδειξης του προβλήματος είναι η πλέον σεβαστή και επίσημη! Η ημέρα της ελευθερίας της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό!
 Και επειδή ο καιρός μας αλλάζει απότομα-σαν τον καιρό της Αγγλία και της Ολλανδίας-καλό είναι να θυμίσουμε για λίγο ξανά τα σχετικά με τον «Κακό θυμό»! Λέμε λοιπόν (προς πάντας !) ότι όταν ομιλούμε- και εμείς αλλά και οι άγιοι Πατέρες μας- για την «Λέρα που έφυγε από πάνω μας», δηλαδή τους Τούρκους πρώην κατακτητές μας, δηλώνουμε με την φράση αυτή ό,τι αφορά τον διαστροφικό-θρησκευτικό τους νου, και μόνο αυτό! Δεν κατηγορούμε πρόσωπα αλλά στοιχειοθετούμε τα λογικά αντεπιχειρήματά μας για το θρησκευτικώς  «ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ». Και φυσικά πρόκειται για θέματα ΤΑΞΙΣ, δηλαδή' 



πόσο εντάξει είμαστε με ό,τι μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες, ως πιστούς και αξιόπιστους φορείς της Ιστορίας-Παιδείας μας (και φυσικά και της Εκκλησιαστικής-Ορθόδοξης!).
Αναφέρουμε εισαγωγικά-εξαγωγικά, ένα ζωντανό παράδειγμα που θέλει π.χ. τον Προφήτη τους να έχει κάποια μοναδικά προνόμια!  Στο «Ιερό» Κοράνιο, σούρα «ΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΛΕΣ» (ΑΛ-ΑΧΖΑΜΠ), Στίχος 50, γράφει:
-           <<Προφήτη, σου επιτράπηκε να παντρευτείς με τις γυναίκες στις οποίες έδωσες προίκα, με τις αιχμάλωτες τις οποίες κέρδισες με τη δύναμη των χεριών σου, με τις κόρες των θείων σου και όσων σε ακολούθησαν, όπως και με κάθε ευσεβή γυναίκα, η οποία αφιέρωσε την ψυχή της σε σένα, τον Προφήτη, αν θελήσεις, βέβαια, να τις παντρευτείς. Αυτό το προνόμιο το δίνουμε ξεχωριστά σε σένα απ’ όλους τους πιστούς. Γνωρίζουμε τους νόμους του γάμου τους οποίους ορίσαμε για τους πιστούς. Μη φοβάσαι μήπως ενοχοποιηθείς, αν κάνεις χρήση των δικαιωμάτων σου. Ο Κύριος είναι επιεικής και μεγαλόψυχος>> [ ΠΗΓΗ: HTTPS://AKTINES.BLOGSPOT.GR/2016/10/BLOG-POST_713.HTML#MORE ].

Αδελφοί, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε δίχως ενότητα πνευματική στον αγώνα κατά των «Διεστραμμένων θεολογικών νοών» της θεσμικής Εκκλησίας μας! Προνόμια φρόνιμα έχουμε και ο τελευταίος πιστός Χριστιανός! Προνόμια όμως «ανόμοια και άνομα» και "κατ' όνομα",  ΟΥΔΕΙΣ….

ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ‘’ΑΓΙΟ’’ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ [2] , ΓΙΑΤΙ  Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ; 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΩΣ «Ο ΚΑΝΕΙΣ»;

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

«Σας κούνησε γερά δηλαδή! Σας ξύπνησε όμως;»

Επίλογο απλό αλλά και σεισμό μικρό αποτελούν τα όσα ο Φώτης Μιχαήλ (ιατρός ) καταθέτει στην κρίση σας! Σε μια μικρή αλλά ουσιαστική συλλογή αποφθεγματικών περιγραφών του Οικουμενισμού-από σύγχρονους Πατέρες και διδασκάλους- καταγράφει λόγια αγίων σύγχρονων γερόντων:
«Μία θρησκεία μόνο είναι, η Ορθόδοξος χριστιανική Θρησκεία. Και το πνεύμα αυτό το ορθόδοξον είναι το αληθές. Τα άλλα πνεύματα είναι πνεύματα πλάνης και οι διδασκαλίες τους είναι μπερδεμένες…. Πρέπει να δούμε που είναι η αλήθεια,  η αλήθεια είναι στην  Ορθοδοξία. Εγώ την έχω ζήσει και την ξέρω, με τη χάρη του Θεού. Και έχω ζήσει, μέσα σε αγίους ανθρώπους, που πέφτουν, στο πνεύμα αυτό της αληθείας. Υπάρχουν πολλά φώτα που βλέπει κανείς και εντυπωσιάζεται. Μα ένα είναι το Φως το Αληθινό. Πρέπει να τα σκεφτούμε αυτά.»  (Άγιος Πορφύριος).
«[.…] ζητούμε την ένωση των ανθρώπων δια της Παγκοσμιοποιήσεως, στην κοινωνικὴ ένωση, στην εμπορική ένωση, στην πολιτισμική ένωση και, προπαντώς, εις την θρησκευτική ένωση, αυτὸ που ακριβώς λέμε Οικουμενισμός. Στη χοάνη αυτὴ να ρίξουμε όλες τις θρησκείες, να βγάλουμε αυτό που λέμε Οικουμενισμός. Θέτουμε, λοιπόν, «ἐκποδῶν» τον Θεόν, που σταμάτησε την πυργοποιΐα, τότε, και μας έδωσε την Πεντηκοστή. Τον διώχνουμε τον Θεό, δεν τον χρειαζόμαστε τον Θεό. Αυτὴ η ενότητα είναι ακραιφνώς, ακραιφνώς δαιμονική.» ( Απὸ ομιλία π. Αθαν. Μυτιληναίου για την Πεντηκοστή- Νέος Πύργος Βαβέλ ο Οικουμενισμός).
[…] Ο Σατανάς, φθονών το μεγαλείον της Ορθοδοξίας, η οποία παρέμεινε παρθένος αγνή, άμικτος από τα μιάσματα πλανών και αιρέσεων, ετεχνούργησε το νέον τούτο σύστημα του Οικουμενισμού….  Υπὸ το πρόσχημα της αγάπης κρύπτεται ο Απατεών, ο  οποίος προτρέπει τους Ορθοδόξους ν᾿ανοίξουν τας θύρας και να δεχθούν και να εναγκαλισθούν όλους τους αιρετικούς, και τους αλλοθρήσκους ακόμη, και να γίνουν όλοι μία συναλοιφή(† επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης )»  [ http://salpismazois.blogspot.gr/2016/10/blog-post_18.html#mo   ]…..

ΜΕ ΤΙΜΗ

Παραπομπές

[1] ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ). [ ΠΗΓΗ: http://www.eordaia.org/index.php/8-otovrios-2016/13-iera-panigyris-ierou-naou-osias-paraskevis-tis-epivatinis-ptolemaidas-megas-panigyrikos-esperinos].

[2] Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου: <<Πολύ πρόχειρα π.χ. ας θυμηθούμε το «άγιο» Κοράνιο στην Ατλάντα! Δίπλα στην «Αγία» Γραφή ο Πατριάρχης μας έθεσε το «Άγιο» Κοράνιο!!!!! >> [ΠΗΓΗ: