Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΜΑΥΡΟΣ» ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ-ΖΩΗ ΝΑ ‘ΧΕΙ-ΠΡΙΝ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΕΙΠΕ….




ΘΕΜΑ: ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΜΑΥΡΟΣ» ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ «τούτο δυνάμεθα να επιτύχωμεν μόνον εάν είμεθα ηνωμένοι εν τω πνεύματι του ενός Θεού», του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!

Αδελφοί,
Πάει πολύς καιρός που με απασχολεί το φαινόμενο του Θεατισμού! Οι άνθρωποι θεατές ΕΊΝΑΙ ΤΟ Νο 1 πρόβλημά μας! Η παιδεία μας φροντίζει μαζί με του ψυχικούς επιστήμονές της, για την μαζική παραγωγή τηλεοπτικών ανθρώπων, που θα ζουν με μπόλικη φαντασία καταναλώνοντας εικόνα και ήχο! Τηλεοπτικά υπέρ-προϊόντα που μεθούν τον άνθρωπο, για να μην πω’ πως τον «Δαιμονοποιούν» καθώς αδρανοποιούν το νου του!!!
Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μίλησε για τα έσχατα και για το φαινόμενο των «Αδρανών»! Τότε λέει θα ‘ρθει ο «Όλεθρός τους», η ολοκληρωτική καταστροφή τους, αλλά…   Πως είναι τώρα δυνατόν να ζεις μέσα στην Στρατευόμενη Εκκλησία του Χριστού και να έχεις πνεύμα θεατή; Πώς είναι δυνατόν ενώ είσαι μέσα στο πεδίο της μάχης να αρνείσαι να πολεμήσεις… και όχι φυσικά με Σάρκα και Αίμα, αλλά με κάθε «πονηρό νου», που γεννά διαστροφικές ιδέες, φράσεις και λεξοέννοιες που εναντιώνονται στην Ορθή πίστη μας και που είναι -οι ιδέες αυτές- τόσο καινές όσο και κενές και μάλιστα "ακριβώς" αντίθετες με την αγία πίστη των αγίων Πατέρων μας;

Άκουσον- άκουσον τώρα, σήμερα,  τι λένε οι αυτό-ονομαζόμενοι και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Ρήτορες της αγάπης»! [Φαίνεται πως γι’ αυτούς δεν είναι το άγιον Πνεύμα που ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό, δηλ.  με την αλήθεια, και με τον αληθινό Θεό…] αλλά, άκουσον (τι περίπου λένε):
-          - "Θεατές" του κόσμου ενωθείτε!  όλοι οι άνθρωποι καλής θελήσεως ελάτε να πολεμήσουμε…
-           - Τι να πολεμήσουμε;
-         -  Την πίστη των Πατέρων σας που μας κληροδότησαν το ΣΧΙΣΜΑ, αλλά, και τα εν ζωή μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας  που «χρήζουν της εν Εκκλησία θεραπείας ή ενδεχομένως της εν Ψυχιατρείω θεραπείας!»…..
    -[Και πως και γιατί;]
Γιατί (όπως λένε και γράφουν!): <<Είμεθα διασπασμένοι, τα αδέλφια εχώρισαν, εμοίρασαν την σχέση, απώλεσαν την ενότητα. Ήλθε όμως ο καιρός έπειτα από τις σπουδαίες προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πάπα της Ρώμης να ενωθούν οι Εκκλησίες. Ο μέχρι τώρα υπέρ της αληθείας διάλογος αρχίζει να φέρνει τα αποτελέσματα της ενότητος με την ήρεμη και εν ταπεινώσει συγκατάθεση των απλών πιστών όλων των Εκκλησιαστικών Κοινοτήτων σε Ανατολή και Δύση. Ξεπερνώντας τις ελάχιστες φωνασκίες φανατικών κύκλων των οποίων τα μέλη χρήζουν της εν Εκκλησία θεραπείας ή ενδεχομένως της εν Ψυχιατρείω θεραπείας, ήλθε η στιγμή να να πραγματώθουν οι λόγοι του Κυρίου: «ίνα πάντες εν ώσιν». Μία ενότητα που βασίζεται στον σεβασμό της διαφορετικότητας …. Μία ενότητα που ……αρχίζει πλέον να γίνεται έκφραση κοινής πίστης, η οποία στερεώνεται στην εκκλησιαστική συνείδηση και μακάρι να εκφρασθεί και λειτουργικά σε Ιερό Συλλείτουργο του Επισκόπου της Ρώμης και του Επισκόπου της Νέας Ρώμης.>> [http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/2428-i-panagia-theotokos-kai-i-enotita-ton-ekklision-]….
Φυσικά όταν ο ίδιος ο πατριάρχης μας, μας λέγει (τα παρακάτω)…  τι να μας πουν τα έμμισθα παπαγαλάκια ή αλλιώς οι «Υπηρέτες των Φαρισαίων», ή διαφορετικά οι «θεολόγοι του κάκιστου καιρού»!

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, πριν ακούσουμε την θεμελιώδη κακόδοξη και παράδοξη, αλλά και ανορθόδοξη θέση του -γλυκού κατά τα άλλα- νυν πατριάρχη μας, ας έχουμε και πάλι κατά νου ότι’ «Η αλήθεια δεν είναι ύβρις» (π. Αυγουστίνος Καντιώτης), και ακόμη ότι’ όταν οι Πατέρες μιλούν για την πτώση του Αδάμ δεν εξετάζουν τον Αδάμ ως άνθρωπο, αλλά ως ένα «Αρρωστημένο-διεστραμμένο νου» (Ι. Ρωμανίδης)! Κατά συνέπεια,  δεν είναι υπερβολή να πούμε πως εκεί κάτω στην Κρήτη, με τον ποιο επίσημο τρόπο, οι 10 αρχιερείς μας διακήρυξαν προς όλους τους κοσμικούς ανθρώπους (Ορθοδόξους Χριστιανούς, αλλά και προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως) την βασική αρχή του Οικουμενισμού που είναι’  η πίστη στον «Ένα Θεό» (ανωμάτιστο βέβαια και ανώνυμο!), ή αλλιώς σ’ « Έναν Οικουμενικό Θεό», ή διαφορετικά και ειδικά έθεσαν την  βασική αρχή της πίστης των «Δαιμόνων»!
 «Και τα δαιμόνια πιστεύουν* και φρίττουν» ( Ιακ. 2,19 )! Πράγματι και τα δαιμόνια το αυτό πιστεύουν (και φρίττουν!), ότι δηλαδή ο θεός είναι ένας!!! Την πίστη αυτή πλέον είναι απολύτως σίγουρο ότι πιστεύει και ευαγγελίζεται ο νυν αντίνομος και παράνομος «Πράσινος σωτήρας» μας, ο Οικουμενικός πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος  που στις  4 Νοεμβρίου 1994 είπε:
- «Πρέπει να συμβάλωμεν ώστε να φέρωμεν εις το προσκήνιον τας πνευματικάς αρχάς του Οικουμενισμού, της αδελφοσύνης και της ειρήνης. Πράγματι, δια τον λόγον αυτόν, συγκεντρωθήκαμεν εδώ! Αυτός είναι ένας τρόπος, δια του οποίου  ημείς οι κληρικοί  δυνάμεθα να βοηθήσωμεν αυτούς οι οποίοι κυβερνούν. […] Αλλά τούτο δυνάμεθα να επιτύχωμεν μόνον εάν είμεθα ηνωμένοι εν τω πνεύματι του ενός Θεού, ‘’Δημιουργού των πάντων, ορατών τε και αοράτων’’.
Ρωμαιοκαθολικοί και Ορθόδοξοι, Προτεστάνται και Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ινδουϊσταί, Βουδδισταί και Κομφουκιανισταί είναι καιρός όχι μόνον δια συμφιλίωσιν, αλλ’ ακόμη και δια συμμαχίαν και συνεργασίαν, δια να συντελέσωμεν εις την απομάκρυνσιν της ανθρωπότητος από τους ψευτοπροφήτας του εξτρεμισμού και της μη ανεκτικότητας» (Περιοδικό «Ορθοδοξία» του Πατριαρχείου, τεύχος ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1994, «6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρησκείας και Ειρήνης», προς τους εκπροσώπους διαφόρων Θρησκειών, στην πόλη RIVA DEL GARDA της Ιταλίας)…..

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

«Κύριε καί Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργίας, φιλαρχίας, καί ἀργολογίας μή μοι δῷς.
Πνεῦμα δέ σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, ὑπομονής καί ἀγάπης χάρισαί μοι τῷ σῷ δούλῳ.
Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁράν τά ἐμά πταίσματα, καί μή κατακρίνειν τόν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητός εἶ εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Αμήν»(Ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου)

Αδελφοί, Πράγματι, δια τον λόγον αυτόν, «συγκεντρωθήκαμε εδώ»...  Αυτός είναι ένας τρόπος, δια του οποίου  ημείς οι λαϊκοί  δυνάμεθα να βοηθήσωμε  αυτούς οι οποίοι κυβερνούν (και φυσικά εννοούμε και την θεσμική- αληθινή «διοικούσα Εκκλησία» μας)! Και αυτό πάλι το λέμε γιατί στο τιμόνι της Εκκλησίας είναι ο ίδιος ο Χριστός, ο αληθινός Θεός των όλων , ο ένας , ο μοναδικός ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ μας.

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΘΥΤΗΣ Ή ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;

 ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΜΑΥΡΟΣ» ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ [δια να συντελέσωμεν εις την απομάκρυνσιν της ανθρωπότητος από τους ψευτοπροφήτας του εξτρεμισμού και της μη ανεκτικότητας»], Ή ΟΧΙ; 

ΜΕ ΤΙΜΗ

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικός, Συνδικαλιστής

Πτολεμαΐδα 31 Οκτωβρίου 2016