Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η βλασφημία ! «…εσχάτην διαφθοράν της ανθρωπίνης ψυχής»


Αποτέλεσμα εικόνας για αποκαλυψη 


Η βλασφημία !  «…εσχάτην διαφθοράν της ανθρωπίνης ψυχής»

«ο αμαρτάνων παραβαίνει νόμον, ο δε βλασφημών εις αυτή αθετεί την Θεότητα»
(Μέγας Βασίλειος)
       Χριστός Ανέστη αδελφοί.
      Δεν είναι ευχάριστο λίγες μέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας να ομιλούμε για πράγματα που φανερώνουν την γυμνότητά μας την πνευματική, αλλά μας ελέγχει ο λόγος της Μίας Αγίας Γραφής «Και σε καθέναν που θα πει λόγο ενάντια στον Υιό του ανθρώπου θα του αφεθεί.  Σ’ εκείνον όμως που βλαστήμησε ενάντια στο Άγιο Πνεύμα δεν θα του αφεθεί» (Λουκ. 12, 10).
      Αδελφοί, συνέλθετε! «ἐκνήψατε δικαίως καὶ μὴ ἁμαρτάνετε· ἀγνωσίαν γὰρ Θεοῦ τινες ἔχουσι· πρὸς ἐντροπὴν ὑμῖν λέγω» (Α’ Κοριν. 15,34), «Συνέλθετε-λέγει ο Παύλος-, όπως είναι δίκαιο, και μην αμαρτάνετε, γιατί άγνοια Θεού έχουν μερικοί. για ντροπή σας το λέω»! Λόγω ντροπής λοιπόν λέμε και μεις με την σειρά μας και με πόνο ψυχής ότι μερικοί δεσποτάδες μας έχουν άγνοια Θεού και πάλι ότι μερικοί λαϊκοί τους ακολουθούν έχοντας άγνοια κινδύνου!
      Αδελφοί, πολύς κόσμος και σήμερα δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό παραμένοντας έτσι στην πατροπαράδοτη πίστη που διδάχτηκε. Όλοι αυτοί οι λαοί που ζουν μέσα στην άγνοια βρίσκονται κάτω από τον ζυγό της αμαρτίας αφού δεν αναγνώρισαν τον ελευθερωτή του γένους των ανθρώπων, τον Σωτήρα Χριστό μας  ως Θεό του παντός, ως Κύριο της ζωής και του Θανάτου! Αυτοί οι άνθρωποι αμαρτάνουν αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι υβρίζουν τον Θεό μας, διότι πολύ απλά δεν πιστεύουν στον Θεό μας, στον Υιό και Λόγο του Θεού, στον Ιησού Χριστό, άσχετα αν διώκουν και θανατώνουν πολλούς μάρτυρες της Αληθείας, τους οποίους υβρίζουν ως άπιστους!
     Δυστυχώς για εμάς το «πάτερ, ἄφες αὐτοῖς· οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι» (Λουκ. 23, 34), ο Ιησούς το είπε για τον πιστό λαό του Ισραήλ που παρασύρθηκε από την υποκριτική φαρισαϊκή ελίτ του καιρού εκείνου.  Δυστυχώς «άγνοια Θεού» δεν έχουν μόνο τα έθνη αλλά και μερικοί από εμάς τους ορθοδόξους που  ακολουθούμε ποιμένες που δεν είναι ποιμένες ή καλύτερα ανθρώπους που έχουν άγνοια κινδύνου. Σε τι όμως συνίσταται η βλασφημία αυτών που δηλώνουν ότι δεν έχουν «άγνοια Θεού»; Η υποκρισία των Φαρισαίων και των Γραμματέων φωτίζει αρκετά την υπόθεσή μας, αλλ’ η ντροπή δεν παύει να είναι μερικός και δική μας!  Και εννοώ των λαϊκών που ενώ ακούν και βλέπουν τους ιερείς και τους αρχιερείς μας φανερά και με γυμνή τη κεφαλή   να αμαρτάνουν, καθώς παραβαίνουν  το Νόμο του Ευαγγελίου, αλλά και να βλαστημούν καθώς αθετούν κι αυτήν ακόμη την Θεότητα του Ιησού, προτιμούν να σιωπούν ενώ μπορούν να μιλήσουν,  να γράψουν ή να φωνάξουν, για να ξυπνήσει ο πιστός λαός μας που παρασύρεται  και σύρεται  στα δίχτυα των οικουμενιστών επισκόπων μας που αρνούνται φανερά πλέον την μοναδικότητα της Εκκλησίας μας!  Ω της βλασφημίας ! 

        1957 – 2017!
        60 χρόνια πέρασαν απ’ όταν  ο ιερομόναχος  Αυγουστίνος στο βιβλίο του με τίτλο: «ΑΝΤΙΒΛΑΣΦΗΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» έγραφε: «Δεν υπάρχει, αγαπητοί μας αναγνώσται, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η ανθρωπότης εισήλθεν εις μίαν από τας σκοτεινοτέρας περιόδους της ιστορίας»[1]!
     Ο άγιος Ιερώνυμος πάλι μας διδάσκει ότι «Ελαφρά είνε πάσα άλλη αμαρτία συγκρινομένη προς την βλασφημίαν», και ο Μέγας Βασίλειος, ο φωστήρ της Καισαρείας, μας το δικαιολογεί:  «Διότι ο αμαρτάνων παραβαίνει νόμον, ο δε βλασφημών εις αυτή αθετεί την Θεότητα» [2] (Σελ. 8)
 ! 

      Δύο κόσμοι αγαπητοί προβάλλουν τώρα μπροστά μας! Ο ένας της απιστίας και ο άλλος της βλασφημίας! Ποιος άραγε κινδυνεύει περισσότερο και γιατί; Αν όμως από την απιστία πολλοί βρίσκουν το δρόμο προς την Αγία Πίστη του Ιησού Χριστού, όσοι απομακρύνονται απ’ την «γνώση του Θεού» με τις σύγχρονες οικουμενιστικές τους πλάνες  προς τα πού οδεύουν; Αν όχι προς την απώλεια, τότε προς ποία κατεύθυνση;  Σίγουρα ο περί βλασφημίας λόγος  θα φωτίσει την υπόθεσή μας αυτή, και  εύχομαι να καταδείξει  το ολισθηρό  του δρόμου που και σήμερα βαδίζουν όσοι από τους λαϊκούς συντάσσονται με αυτούς που διώκουν απλούς μοναχούς, ιερείς και λαϊκούς που αγωνίζονται  ενάντια του ακάθαρτου Οικουμενισμού και της γνωστής «Συνόδου» που έγινε κάτω στην Κρήτη, ενάντια στους ‘’ορθοδόξους’’ αρχιερείς μας που εν έτη 2017 αθετούν την  Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Ιησού Χριστού!
 «Και σε καθέναν που θα πει λόγο ενάντια στον Υιό του ανθρώπου θα του αφεθεί.  Σ’ εκείνον όμως που βλαστήμησε ενάντια στο Άγιο Πνεύμα δεν θα του αφεθεί»
(Λουκ. 12, 10).
      Αδελφοί,
     τονίσαμε πως αυτό που κινεί το χέρι μας να γράψει αυτές τις γραμμές έχει σχέση με την ντροπή των λαϊκών, του Ορθοδόξου δηλ. λαού μας που ακούει αλλά κάνει πως δεν ακούει, που βλέπει τους δίκαιους να βλασφημούνται και συνεργεί μετά των ανόμων…  Επειδή τελευταία γίνεται πολύς λόγος περί θρησκευτικού φανατισμού, και επίσης για ορθοδόξους πιστούς που ενώ ακολουθούν τις παρακαταθήκες των Αγίων Πατέρων κρίνονται «ως φανατικοί και φονταμενταλιστές», καλόν είναι να θυμηθούμε  ό,τι πριν από λίγες μέρες ζήσαμε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας. 
     Ο Ευαγγελιστής Μάρκος σημειώνει: «Και μαζί του σταυρώνουν δύο ληστές, έναν από τα δεξιά και έναν από τα αριστερά του.  (28) Και εκπληρώθηκε η Γραφή που λέει: Και μαζί με άνομους λογαριάστηκε.  (29) Και εκείνοι που πορεύονταν δίπλα του τον βλαστημούσαν κουνώντας τα κεφάλια τους και λέγοντας: «Α, εσύ που καταστρέφεις το ναό και τον οικοδομείς σε τρεις ημέρες,  (30) σώσε τον εαυτό σου και κατέβα από το σταυρό».  (31) Όμοια και οι αρχιερείς τον ενέπαιζαν μεταξύ τους μαζί με τους γραμματείς και έλεγαν: «Άλλους έσωσε, τον εαυτό του δε δύναται να σώσει.  (32) Ο Χριστός, ο βασιλιάς του Ισραήλ, ας κατέβει τώρα από το σταυρό, για να δούμε και να πιστέψουμε». Και αυτοί που ήταν σταυρωμένοι μαζί του τον έβριζαν» (Ματθ. 27, 27-32).
«ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἔλεγε· πάτερ, ἄφες αὐτοῖς· οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι…»
(Λουκ. 23, 34)
Ο Λουκάς πάλι γράφει τι είπε ο Ιησούς λίγο πριν ακούσει ό,τι είχαν να πουν οι δύο ληστές που ήταν σταυρωμένοι μαζί του:  «(34)Και ο Ιησούς έλεγε: «Πατέρα, άφησε σ’ αυτούς, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν»….   (39) Ένας τότε από τους κακούργους που κρεμάστηκαν τον βλαστημούσε, λέγοντας: «Δεν είσαι εσύ ο Χριστός; Σώσε τον εαυτό σου κι εμάς». (40) Αποκρίθηκε όμως ο άλλος, επιτιμώντας αυτόν, και είπε: «Ούτε το Θεό δε φοβάσαι εσύ, αφού είσαι στην ίδια καταδίκη; (41) Και εμείς, βέβαια, δίκαια, γιατί απολαμβάνουμε άξια αυτών που πράξαμε. Αυτός, όμως, τίποτα το άτοπο δεν έπραξε» (Λουκ. 23, 34-43)…

Αδελφοί και πατέρες, τι το άτοπο έπραξαν οι Πατέρες που μάχονται κατά της αίρεσης του Οικουμενισμού και ποια η ευθύνη όλων όσων συντάσσονται με τον πατριάρχη που είπε ότι οι άγιοί μας πλανήθηκαν; [3] Δεν έχει δίκιο ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης να θεωρεί την βλασφημία ως πρόδρομο του Αντιχρίστου;
«Και διδάσκει τους ανθρώπους να βλαστημούν «το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού, τους εν τω ουρανώ σκηνούντας»  (Αποκ. 13, 6)

     Ο Ευαγγελιστής Μάρκος γράφει: «ὁ δὲ ἀρχιερεὺς διαρρήξας τοὺς χιτῶνας αὐτοῦ λέγει· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων; ἠκούσατε πάντως τῆς βλασφημίας· τί ὑμῖν φαίνεται;» (Μαρκ. 14, 63). Τότε ο αρχιερέας  αφού ξέσχισε τους χιτώνες του, είπε: «Τι ανάγκη έχουμε ακόμα από μάρτυρες; 64 Ακούσατε τη βλαστήμια. Τι σας φαίνεται;»! Αλλά και σήμερα που ο πατριάρχης μαζί με τους δέκα μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας μας που είχαν ψήφο στη Κρήτη, σχίζοντας φανερά το «Πιστεύω» των Ορθοδόξων (αφού αναγνωρίζουν πολλές Εκκλησίες και πολλά βαπτίσματα, και επιθυμούν το κοινό Ποτήριο άνευ μετανοίας των αιρετικών…), τι σας φαίνεται;    Η βλασφημία αυτή δεν αποτελεί  τον «Έσχατο εχθρό» της ανθρωπότητας, ή καλύτερα την έσχατη πλάνη που εγκαινιάζει την εποχή του Αντίχριστου!

   Ο πατριάρχης μας το 1998 είπε: «Σεβασμιότατε Καρδινάλιε κύριε William Keeler και λοιποί εν Χριστώ αδελφοί, οι αποτελούντες την Αντιπροσωπείαν της Εκκλησίας Ρώμης,…. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν τόν χρόνον εις αναζητήσεις ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, άλλ΄ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων»! [3]

     «Και διδάσκει τους ανθρώπους να βλαστημούν «το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού, τους εν τω ουρανώ σκηνούντας»  (Αποκ. 13, 6). Και άνοιξε-λέγει ο Ιωάννης-  το στόμα του για βλαστήμιες εναντίον του Θεού, για να βλαστημήσει το όνομά του και τη σκηνή του, αυτούς που κατασκηνώνουν στον ουρανό! Και αλλού στην Αποκάλυψη γράφει:  « Και άκουσα το θυσιαστήριο να λέει: «Ναι, Κύριε Θεέ Παντοκράτορα. αληθινές και δίκαιες οι κρίσεις σου».  8 Και ο τέταρτος έχυσε τη φιάλη του πάνω στον ήλιο και του δόθηκε να κάψει τους ανθρώπους με φωτιά:  9 και κάηκαν οι άνθρωποι με μεγάλο καύμα και βλαστήμησαν το όνομα του Θεού που έχει την εξουσία πάνω στις πληγές αυτές και δε μετανόησαν, για να του δώσουν δόξα.  10 Και ο πέμπτος έχυσε τη φιάλη του πάνω στο θρόνο του θηρίου: και έγινε η βασιλεία του σκοτεινή, και μασούσαν τις γλώσσες τους από τον πόνο.  11 Και βλαστήμησαν το Θεό του ουρανού από τους πόνους τους και από τα έλκη τους, και δε μετανόησαν από τα έργα τους» (Αποκ. 16, 7-11)

«Μετανοείτε. γιατί έχει πλησιάσει η βασιλεία των ουρανών» (Ιωάννης ο Βαπτιστής)


Με τιμή
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Ιεροψάλτης

Υ.Γ

Αδελφοί, ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός « δεν παύει να καυτηριάζη την βλασφημίαν ως εσχάτην διαφθοράν της ανθρωπίνης ψυχής»και εμείς δεν θα σταματήσουμε να ελέγχουμε εν αγάπη και αληθεία τον κ. Βαρθολομαίο που βλασφημεί όλους τους αγίους έως και αυτού του αγίου Παϊσίου που μαζί με όλο το Άγιον Όρος είχε σταματήσει -προ καιρού- να μνημονεύει τον κυρό Αθηναγόρα  τον‘’Μέγα Οικουμενιστή’’ [4]. Την αυτή ευθύνη έχουν βεβαίως και όλοι οι επίσκοποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας που αναγνωρίζουν την σύναξη της Κρήτης ως «Αγία και Μεγάλη»… Δίκαια λοιπόν μερικοί δεν μνημονεύουν τα ονόματα αυτών στις ιερές Ακολουθίες. Αμήν.

«ο αμαρτάνων παραβαίνει νόμον, ο δε βλασφημών εις αυτή αθετεί την Θεότητα» (Μέγας Βασίλειος)

                                                                                                    
[1](«Χριστιανική Σπίθα», υπ. Αριθ. 199/1957 φύλλο  με τίτλο «ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ»)- [2]Σελ. 84
[2] «ΑΝΤΙΒΛΑΣΦΗΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝ», ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, Εκδόσις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», ΑΘΗΝΑΙ 1989, (ΕΚΔΟΣΙΣ Β’)