Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ένα κακό αντίγραφο και δύο καινές θεωρίες


Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΤΑ "ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ"

ΘΕΜΑ: ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ (ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ) ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ (ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)!

Αγαπητοί,
Με έντεχνο τρόπο πολυδιαφημίζεται η ιδέα της "φύσης", η ιδέα πως η ζωή του ανθρώπου απειλείται άμεσα από την οικολογική καταστροφή και μόνο! Η διπλή φύση του ανθρώπου, η ουσία του αλλά και ο προορισμός αυτού παρασιωπάται ή διαστρέφεται και αυτό που ηχηρά ακούγεται, ως "κραυγή" της γης, είναι α) το να ενωθούμε με εκκλησιαστικό τρόπο για να σώσουμε τον οίκο μας  (ενν. τον πλανήτη γη), και β) το να επανακαινουργήσουμε τον πλανήτη και τον (χοϊκό) άνθρωπο με κάποιο τρόπο "πλαστικής" επέμβασης ή ανακύκλωσης! αντίθετα με το πνεύμα της εορτής των Χριστουγέννων και το λόγο της Αγίας Γραφής, «Ο πρώτος άνθρωπος εκ γης χοϊκός, ο δεύτερος άνθρωπος ο Κύριος, εξ οὐρανού»!
ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Το 1972 καθιερώθηκε η "5η Ιουνίου" ως Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος με ΣΚΟΠΟ "την ενημέρωση του παγκοσμίου κοινού για τα περιβαντολογικά προβλήματα του Πλανήτη μας". Στην πρώτη (Α') αυτή Διάσκεψη για το Περιβάλλον που έγινε στην πρωτεύουσα της  Σουηδίας (Στοκχόλμη), υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν η "υπενθύμιση" των κατοίκων του Πλανήτη μας "ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων"[1].
Η "υπαρξιακή σχέση της ανθρωπότητας με τη διατήρηση της βιωσιμότητας του φυσικού περιβάλλοντος"  τονίστηκε και μέσα στο 2017. Θέμα της φετινής διοργάνωσης για την Παγκόσμια ΗΜΕΡΑ Περιβάλλοντος ήταν «Η διασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση» και φυσικά η προειδοποίηση των επιστημόνων ήταν «πως οι επιπτώσεις για τη ζωή στον Πλανήτη μας θα είναι καταστροφικές, εάν η αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα υπερβεί τους 2 βαθμούς Κελσίου...»! Οι ερευνητές πάλι μας προειδοποιούν ότι  «η άνοδος της θερμοκρασίας ορισμένων πόλεων θα έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων τους, στην οικονομία τους, καθώς και σε ζωτικούς φυσικούς πόρους όπως το νερό... Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η άνοδος της θερμοκρασίας, η λειψυδρία, η ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι επιδημίες και η εξαφάνιση πολλών ειδών από τον Πλανήτη, είναι φαινόμενα που καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε μια μόνιμη, πλέον, παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» [1], και όχι μόνον!
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ας αφήσουμε τις "εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου" που θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος αιώνα για να αναφέρουμε ορισμένες σημαντικές εκπομπές αερίων (ενν. απόψεις) του οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Περιβάλλον εν σχέσει πάντα με την «Διασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση» και φυσικά με το Κοινό Μήνυμα της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 του Πατριάρχη και του Πάπα με τον γνωστό τίτλο: «Παγκόσμιας Ημέρας Προσευχών για την προστασία της Δημιουργίας».
Α'. Η Τρομακτική Δύναμη της ΦΥΣΗΣ και ο ΣΚΟΠΟΣ μας!
Όταν ο τυφώνας Χάρβεϊ έπληξε τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεχιζόμενη καταστροφή από τον τυφώνα Χάρβεϊ στην περιοχή των ακτών του Κόλπου του Τέξας και ιδιαίτερα στο Χιούστον, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μια δραματική υπενθύμιση της τρομακτικής δύναμης της φύσης. Όλοι καλούμαστε να συμμετάσχουμε στη διάσωση και διαφύλαξη του κόσμου μας, ενασχολούμενοι με το νευραλγικό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, και με το πώς επηρεάζει τον Πλανήτη μας».
Β'. Δύο καινές θεωρίες! Της Παγκόσμιας συναίνεσις και της Αποκατάστασης (ενν. της πληγωμένης δημιουργίας!)
"Στο εν λόγω μήνυμά τους απηύθυναν και επείγουσα έκκληση στους πολιτικούς ιθύνοντες, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Απευθύνομεν επείγουσαν έκκλησιν προς τους υπευθύνους εις την κοινωνίαν, την οικονομίαν, την πολιτικήν και τον πολιτισμόν, να ακούσουν την κραυγήν της Γης και να ασχοληθούν με τας ανάγκας των ενδεών και των περιθωριοποιημένων αλλά πρωτίστως να ανταποκριθούν εις το αίτημα εκατομμυρίων ανθρώπων και να προαγάγουν την παγκόσμιον συναίνεσιν διά την αποκατάστασιν της πληγωμένης δημιουργίας» [1].
Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ
Στις 13 Νοεμβρίου 2017, ο Οικουμενικός Πατριάρχης που διακατέχεται από το ακάθαρτο πνεύμα της παγκόσμιας συν+ένωσης έστειλε μήνυμα στην 23η Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή:  «Κατά το τελευταίον έτος το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε εν προκειμένω εντονότερη τη συμμετοχή του και την επιρροή του στους θρησκευτικούς, επιστημονικούς και πολιτικούς κύκλους. Σας καλούμε, λοιπόν, ταπεινά - ειδικά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες και τους ηγέτες τους, που μπορούν να κάνουν πολλά πείθοντας κυβερνήσεις και επιχειρήσεις - ποτέ να μην εφησυχάσετε αλλά να ενισχύσετε και να εντείνετε τις προσπάθειές σας. Είναι απαράδεκτο να οπισθοχωρήσουμε καθ' οιονδήποτε τρόπο. Επίσης, είναι αδικαιολόγητο πλέον να κάνουμε βήμα σημειωτόν. Καλούμαστε όλοι να προχωρήσουμε στη δέσμευσή μας στην ιερότητα των ελαχίστων εκ των αδελφών μας, καθώς επίσης και στη μοναδικότητα και του τελευταίου κόκκου άμμου σε αυτόν τον Πλανήτη που ονομάζουμε σπίτι μας»...
Αδελφοί, μετά από την "θεολογία" της μοναδικότητας και του τελευταίου κόκκου άμμου από τον πράσινο οικουμενιστή και πρωτεργάτη της ψευδοσυνόδου της Κρήτης Βαρθολομαίο, μετά από δηλώσεις του όπως "ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ".., ας σταματήσουμε να αφουγκραζόμαστε τον λόγον αυτού του ανθρώπου και των συν αυτώ αιρετικών, για να υψωθούμε στους ουρανούς σύμφωνα με το "Χριστός γεννάται δοξάσατε.  Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε.  Χριστός επί γης υψώθητε..." (Καταβασ. Χριστουγέννων). Και πάλι ας έχουμε κατά νου τον ζωοποιό λόγο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εν σχέσει με τον ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΗ:  " Ο δὲ αποκριθείς είπε· γέγραπται, ουκ επ᾿ άρτῳ μόνω ζήσεται άνθρωπος, αλλ᾿ επί παντί ρήματι εκπορευομένω δια στόματος Θεού" (Ματθ. 4,4). Δηλαδή, Ο δε Ιησούς απάντησεν· “είναι γραμμένον εις την Παλαιάν Διαθήκην· Ο άνθρωπος δεν θα ζη με άρτον μόνον, αλλά και με κάθε λόγον που βγαίνει από το στόμα του Θεού. (Όταν δε ο Θεός το είπη, ζη ο άνθρωπος και χωρίς τροφήν).
Αδελφοί λένε πως το Νο 1 πρόβλημα της ανθρωπότητας δεν είναι ο υπερπληθυσμός αλλά  το τι θα τρώει ο άνθρωπος! Ο χορτασμός χιλιάδων ανθρώπων ήταν το κίνητρο εκείνου του καιρού που οι υιοί του Ισραήλ ήθελαν τον Ιησού για βασιλέα τους! Μετά λοιπόν απ' όσα διαβάσαμε για τις δηλώσεις του Οικουμενικού, πιστεύουμε πως είναι απαράδεκτο να μνημονεύεται ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος, Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ως Ορθόδοξος! Εν τέλει είναι θέμα ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (ενν. ότι τα δύο αυτά μέσα Θεογνωσίας τα έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο πριν από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ) το να παραμείνουμε καθ' οιονδήποτε τρόπο (ενν. οι αποτειχισμένοι) ΕΚΤΟΣ του εν Βαρθολομαίου οίκου... Είναι πάλι θέμα Φύσης και Συνείδησης το να μείνουμε άχρι καιρού στον ασφαλή τόπο του ευρύχωρου δέκατου πέμπτου φυλακίου-οίκου που έκτισε ο Μέγας Φώτιος εν Αγίω Πνεύματι (ενν. εν Συνόδω)...
Ευχή μου Χριστουγεννιάτικη είναι'  το να πληρωθεί ο Οίκος τούτος από τους απλούς και ταπεινούς υιούς του Θεού, αμήν.

Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Εκπαιδευτικός ΠΕ11
Υ.Γ
Απευθύνω επείγουσα έκκληση προς τους Ορθοδόξους, να κλείσουν τα αυτιά τους στη γήινη κραυγή των οικουμενιστών για να ακούσουν ΕΝΤΟΣ της καρδίας των την κραυγήν του Ιησού και για να ασχοληθούν κυρίως με τις ανάγκες των αποτειχισμένων αδελφών και πατέρων μας! "Εν δε τη εσχάτη ημέρα τη μεγάλη της εορτής ειστήκει ο Ιησούς και έκραξε λέγων'  εάν τις διψά, ερχέσθω προς με και πινέτω" (Ιωάν. 7,37). Δηλαδή, Κατά την τελευταίαν ημέραν της εορτής εστάθη ο Ιησούς και με ισχυράν φωνήν είπεν'  "εάν κανείς διψά πνευματικά και αιώνια αγαθά, λύτρωσιν, ειρήνην και χαράν, ας έλθη κοντά μου και ας πίνη την αλήθειαν που προσφέρω, δια να ικανοποιηθούν έτσι οι πλέον βαθείς και ευγενείς πόθοι του.