Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

«ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

 



Θέμα: Η αλλοίωσης της προσωπικότητάς μας

«ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»
ΚΑΤΑ ΤΟΝ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ  

Καλή αφορμή για τη σύνταξη του παρόντος πονήματος στάθηκε η παρακάτω πολυδιαφημιζόμενη είδηση: «Ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί θα είναι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.»[1]. Η είδηση αυτή ως γνωστό έχει σχέση με την επώνυμη εκστρατεία εμβολιασμού των κατοίκων της χώρας μας που ουκ ολίγες φορές πότισαν με αίμα το δένδρο της εν Χριστώ ελευθερίας. Η εκστρατεία αυτή που φέρει το όνομα «Ελευθερία» ξεκινά ως γνωστό σήμερα Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Ας σημειώσουμε επιπροσθέτως χάρη συμβολισμού ότι τη αυτή ημέρα η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρα, του πρώτου διακόνου μάρτυρα της Εκκλησίας μας, αλλά κα τη νίκη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού κατά του θανάτου, τουτέστιν τη νίκη κατά του Διαβόλου και των οργάνων του!

«Οὐδεὶς στρατευόμενος ἐμπλέκεται ταῖς τοῦ βίου πραγματείας, ἵνα τῷ στρατολογήσαντι ἀρέσῃ» (Τιμ. 2,4)

Ας έλθουμε τώρα στον πρώτο Ιεράρχη που θα εμβολιαστεί, τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, και ας εξετάσουμε το ενδεχόμενο της αλλοίωσης της προσωπικότητάς του κυρίως προ εμβολισμού αλλά και μετά εμβολιασμού! Αν η εκστρατεία αυτή του εμβολιασμού αρχίζει με τον εμβολιασμό επώνυμων πολιτικών και εκκλησιαστικών προσώπων, η δική μας εργασία αρχίζει με επιστράτευση ολίγων λόγων, επώνυμων πατέρων της Εκκλησίας μας κατά πάντα ορθόδοξων.  

Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος θέτει τον πρώτο λίθο οικοδομώντας το σκεπτικό της υπόθεσής μας. «Κάθομαι και σκέφτομαι πολλές φορές αυτό το ΣΗΜΕΙΟ και λέγω∙ Σήμερα υπάρχουν φάρμακα διάφορα που μπορεί να σε παραλύσουν και να χάσεις το εγώ σου. Φοβερό πράμα αυτό. Τότε ο μάρτυς μόνο σωματικά εδέχετο προσβολή. Σήμερα δέχεται προσβολή με τα φάρμακα και τα χημικά πράγματα εναντίον αυτής της προσωπικότητάς του, και διαλύει αυτή η προσωπικότητά του. Είναι φοβερόν.» [2].

Πολύ σύντομα να πούμε πως ο άγιος αυτός πατήρ διαπραγματεύεται δύο ερωτήματα που σχετίζονται με τους μάρτυρες της Πίστεως, από Στεφάνου έως συντελείας του κόσμου. Στον μαυροπίνακα των κακουργιών εναντίον της του Χριστού Εκκλησίας, δηλαδή των πιστών ακολούθων του Ιησού Χριστού, ο π. Αθανάσιος τραβά μια διαχωριστική γραμμή λέγοντας πως «οι μάρτυρες της εποχής εκείνης – γι’ αυτό και μακάριοι – θα είναι πολύ υψηλότεροι από τους μάρτυρες των περασμένων αιώνων». Στο πρώτο ερώτημα «Γιατί θα είναι πολύ υψηλότεροι;» απαντά ως εξής: «Γιατί οι μάρτυρες των περασμένων αιώνων επολέμησαν με τα όργανα του Σατανά, με εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι, αυτοκράτορες, έπαρχοι, ό,τι ήσαν όλοι αυτοί που στις μέρες τους έγιναν τα μαρτύρια και οι διωγμοί. Τότε όμως (ενν. στον καιρό του Αντιχρίστου) έχει κανείς να παλέσει με αυτόν τον Διάβολο προσωπικώς. Διότι ο Διάβολος δια μέσω του Αντιχρίστου θα ασκεί όλην αυτήν την μανίαν. Κι αντιλαμβάνεσθε ότι τα μαρτύρια τότε θα είναι πολύ φοβερότερα. Πολύ φοβερότερα». Στο δεύτερο ερώτημα, δηλαδή: «Πώς θα είναι τα μαρτύρια;» απαντάει και λέγει: «Πώς θα είναι προσπαθώ να συλλάβω  αλλά δεν καταλαβαίνω. Αλλ’ ο λόγος του Θεού λέγει ότι θα είναι πολύ μακαριότεροι από κάθε άλλο (μάρτυρα), κάθε άλλης εποχής μάρτυρες…», και συνεχίζει με ό,τι σας προέγραψα, δηλαδή: «Κάθομαι και σκέφτομαι πολλές φορές αυτό το ΣΗΜΕΙΟ και λέγω∙ Σήμερα υπάρχουν φάρμακα διάφορα που μπορεί να σε παραλύσουν και να χάσεις το εγώ σου… Σήμερα δέχεται προσβολή με τα φάρμακα και τα χημικά πράγματα εναντίον αυτής της προσωπικότητάς του, και διαλύει αυτή η προσωπικότητά του. Είναι φοβερόν.»

Αλήθεια, αν ερευνήσουμε την αντιαιρετική δράση του εν λόγω Ιεράρχη προ της ψευδοσυνόδου της Κρήτης και την μετά, η καλύτερη γνωμάτευση περί της ανατροπής των εκκλησιαστικών του απόψεων, προτάσεων και δράσεων (έως εμβολίου) είναι ότι έχει δεχτεί ήδη κάποια προσβολή της προσωπικότητάς του ( ενν. με φάρμακα και χημικά πράγματα)! Υποθέτουμε…

Αγαπητοί, επειδή ο λόγος αυτός έχει θέση προσευχής προς τον άγιο της ημέρας, τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο ώστε να επέμβει και να φωτίσει τον σκοτεινό δρόμο προς το νέο εμβόλιο (στον οποίο εισήλθε και ο ιεράρχη μας) προσθέτουμε στα παραπάνω πράγματα δύο ακόμη φάρμακα, ένα συντομότατο λόγο του αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων που είναι άμεσα συνδεδεμένος ή καλύτερα που είναι η πηγή έμπνευσης όσων θεολογικών πραγμάτων ακούσαμε από τον π. Αθανάσιο, και μια τοποθέτηση σύγχρονου γέροντα της Δ. Μακεδονίας.

Ο άγιος Κύριλλος (+387) βοά προς όλους ημάς που βλέπουμε καθαρά να ενεργείτε μία ακόμη μεγάλη πτώση του ιεράρχου Ιεροθέου. Λέγει: «Ούτε να προσέχης εάν εγώ (ενν. ο Επίσκοπος] διδάσκω τα ανωτέρω, πιθανόν να χαθώ. Φρόντισε συ να μην χαθής, διότι δύναται ο ακροατής να γίνη καλύτερος από τον διδάσκοντα και αυτός που θα έλθει τελευταίος να γίνη πρώτος, και τούτο διότι ο Θεός δέχεται τους προσερχομένους και κατά την ενδεκάτην ώρα» [3]. Ο άγιος Κύριλλος συνεχίζει (για να θερμαίνει την υπόθεση προσευχής όλων μας υπέρ του φωτισμού του εν λόγω ιεράρχη, πριν εμβολιαστεί): «Μεταξύ των Αποστόλων ο ένας ημάρτησε διαπράξας προδοσίαν. Θαυμάζεις, εάν τώρα και εις τους Επισκόπους υπάρχει μισαδελφία; Και τα σημεία αυτά δεν παρουσιάζονται μεταξύ των αρχόντων, αλλά και μεταξύ του λαού. Και όπως αναφέρηται: «Και δια το πληθυνθήναι την ανομίαν, ψυγήσεται των πολλών η αγάπη».» [3].

Τέλος ο εν λόγω Γέροντας σε ομιλία του στο αρχονταρίκι της Μονής όπου σχολίασε την επικαιρότητα, όπως και το ενδεχόμενο να εμβολιάζονται, δηλαδή να σφραγίζονται οι πιστοί εντός των ορθόδοξων ιερών Ναών, είπε: ‘’Πάνω απ’ όλα να προσέχετε τον εαυτό σας. Αυτός είναι ο μεγάλος προδότης’’.  Άγιε του Θεού Στέφανε πρόφτασον και σώσον τον ιεράρχη μας, αμήν.

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Ιεροψάλτης
Πτολεμαΐδα 26 Δεκεμβρίου 2020 (11:45 μμ)

ΠΗΓΗ: https://katanixi.gr/poikila/ta-farmaka-kai-ta-chimika-pragmata-kata-ton-p-athanasio-mytilinaio/