Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ὁ Κύριος καταφθείρει τήν Οἰκουμένην καί ἐρημώνει τό πρόσωπον τῆς γῆς π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου

 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Μεγάλη προσοχή αδελφοί να δώσουμε στα παρακάτω λόγια γιατί έχουν να κάνουν με τη μεγάλη ύβρη –λόγω κορωνοϊού-κατά του αίματος του Χριστού, δηλαδή ότι κολλάς μικρόβια (και θάνατο) μεταλαμβάνοντας (δια του Ποτηρίου) το σώμα και το αίμα του Χριστού μας. Ας προσέξουμε λοιπόν. Μήπως, μήπως ο πειρασμός αυτός είναι: Ο τελευταίος πειρασμός της ιστορίας;

  



Ὁ Κύριος καταφθείρει τήν Οἰκουμένην καί ἐρημώνει τό πρόσωπον τῆς γῆς π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου



[Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ]

«Σήμερα προσβάλλεται το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Χριστού και πρέπει εμείς να γνωρίζουμε ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός. (1:25)

Διότι, όπως πολλάκις-πολλάκις σας έχω πει, θα είναι ο τελευταίος πειρασμός της ιστορίας. Δηλαδή, η αμφισβήτηση  του Θεανθρωπίνου προσώπου του Χριστού. Το λέγει ο ίδιος ο Κύριος, είναι στην Αποκάλυψη, αλλά το λέγει και  εις τα Ευαγγέλια. ‘’Εκεί, όταν έλθω στη γη θα βρω την Πίστη;’’. Και όπως μας πληροφορεί εκεί στην Αποκάλυψη, είναι ο τελευταίος πειρασμός, και μεγάλος, όταν μάλιστα θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, ο οποίος θ’ αρχίσει να δρα και να ενεργεί κατά έναν τρόπο που πάμπολλοι άνθρωποι θα τον πιστέψουν. (2:15)

Όλη η γη θα τον πιστέψει, τον Αντίχριστον. Μόνον εκείνοι που είναι δεμένοι με το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Χριστού, αυτοί δεν θα τον πιστέψουν και θα πούνε: «Αυτός είναι ο Αντίχριστος». 


[ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ!]

«Δύο φορές αναφέρεται αυτό στην Καινή Διαθήκη, ότι δεν μπορείς να μετανοήσεις. Δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι δυνατόν! Λέει ο απόστολος Παύλος προς Εβραίους: Εάν, λέγει ύβρισες-διότι η άρνησις είναι ύβρις. Εάν, λέγει, ύβρισες το αίμα του Χριστού που σε καθάρισε, πρέπει να υπάρξει κάποιο σούπερ αίμα, πιο πάνω απ’ το αίμα του Χριστού για να καθαρίσει την αμαρτία σου. Αλλά δεν υπάρχει «σούπερ αίμα». Είναι το αίμα του Χριστού!

Γι’ αυτό πολύ προσοχή αγαπητοί μου, πολύ προσοχή να διατηρήσουμε την Πίστη μας στο Θεανθρώπινο πρόσωπο του Χριστού, έως εσχάτων μας και έως εσχάτου της ιστορίας, όποιος βρεθεί να είναι στα έσχατα της ιστορίας.» (11:42)


https://www.youtube.com/watch?v=tngZEc2cTb8&ab_channel=PatroparadotoSevas