Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πολέμιος του Υιού της Παναγίας...

 


Αιδώς! Ο Πατριάρχης τέλεσε τον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε παπικό ναό!



Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σαν πολέμιος του Υιού της Παναγίας, σαν γνήσιος φιλοπαπικός, βλασφημεί την Πάνσεπτη Μητέρα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Ελλάδα μας το φετινό καλοκαίρι δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται. Πολλοί συμπολίτες μας ήρθαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε πολλές δασικές εκτάσεις και περιουσίες στη χώρα μας. Εκεί όμως που η ανθρώπινη επέμβαση δεν ήταν αρκετή για να περιορίσει την καταστροφή, επενέβη ο Θεός. Η καταλυτική επέμβαση του Θεού με την οποία σώθηκαν πολλοί ναοί και μοναστήρια, απέδειξε πως, εάν ο άνθρωπος πιστέψει πως ο μόνος παντοδύναμος είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, τότε οι προσευχές του εισακούονται και η πίστη του στην Αλήθεια, ανταμείβεται.

Τον μήνα λοιπόν αυτό, μετά από όσα προηγήθηκαν, κληθήκαμε να εορτάσουμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, κανονικά και ορθόδοξα και να παρουσιάσουμε τα πειστήρια στον Υιό αλλά και στη πάνσεπτη Μητέρα, πως η πίστη μας δεν είναι πενιχρή, αλλά ζώσα και αληθινή. Φυσικά αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να τη βιώσουν όσοι συγκοινωνούν με την Αίρεση, την ανέχονται, είναι συγκαταβατικοί με αυτή ή εθελοτυφλούν μπροστά στη μιαρότητά της. Δυστυχώς, ως ένας εκ αυτών ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να βλασφημήσει την Υπεραγία Θεοτόκο τελώντας τον μέγα εσπερινό της εορτής της, στις 14 Αυγούστου 2021, σε παπικό ναό της Τραπεζούντας.

Μέσα λοιπόν σε ένα κτίριο κενό από τη Χάρη Χριστού, γεμάτο ειδωλολατρικά αγαλματίδια λειτούργησαν οι ορθόδοξοι κατα τ’ άλλα ρασοφόροι. Τόλμησε ο Πατριάρχης και απηύθυνε ευχές μπροστά στο παπικό άγαλμα του Χριστού. Κάθισε έπειτα στον θρόνο του μασκοφορεμένος. Το ίδιο μασκοφορεμένοι παρουσιάστηκαν και οι ιερείς που τον πλαισίωναν. Ακούμπησαν το άγιο Ευαγγέλιο πάνω στην τράπεζα των παπικών. Όλος ο χώρος άλλωστε και όλα τα αντικείμενά του, αποτέλεσαν μία ευγενική παραχώρηση των «αδελφών» του Πατριάρχη. Όλοι απολάμβαναν την “πνευματικότητά” τους. Το ποίμνιο καθόταν στα στασίδια του παπικού ναού. Δεν ήταν διακριτό όμως ποιοι από αυτούς ήταν ορθόδοξοι και ποιοι όχι. Άλλοι έκαναν τον σταυρό τους ορθόδοξα, άλλοι όχι. Ακούστηκαν κηρύγματα σε διάφορες γλώσσες από τον Πατριάρχη, από κάποιον άλλον ορθόδοξο ιερέα και από έναν παρευρισκόμενο πάστορα. Μετά το τέλος του κηρύγματος του Πατριάρχη, ο πάστορας υποκλίθηκε μπροστά του, και αφού αλληλοασπάστηκαν, σήκωσαν το αγαλματίδιο του Αποστόλου Πέτρου και δέχτηκαν τις επιδοκιμασίες των παρευρισκομένων.

Η Παναγία μας αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς αφού προηγουμένως εκοιμήθη. Άραγε τι έχει να πει ο Πατριάρχης μας για την πλάνη των παπικών οι οποίοι παρασιωπούν το γεγονός της Κοίμησης της Θεοτόκου; Τι έχει να πει για την αίρεση της Ασπίλου Συλλήψεως; Διαχωρίζει άραγε τον εαυτό του από τους βλάσφημους και πλανεμένους αυτούς ανθρώπους;

Μπορεί μερικοί να σωπαίνουν νωχελικά μπροστά στα εωσφορικά οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά η Παναγία μας δεν σώπασε όταν οι εχθροί του Υιού της απείλησαν τους μοναχούς του Αγίου Όρους!

Θυμηθείτε το κήρυγμα του μακαριστού π.Νικολάου Μανώλη, στο οποίο αναφέρει πως το 1276 μία επίσημη συνοδεία ενωτικών με εντολή του κακόδοξου και λατινόφρονου Πατριάρχη Βέκκου, μετέβη στο Άγιο Όρος με σκοπό να επιβάλλει το θέλημα του αυτοκράτορα Μιχαήλ, δηλαδή να αποδεχθούν το Πρωτείο του Πάπα οι Αγιορείτες. Την ημέρα που οι απεσταλμένοι των ενωτικών αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τη Μονή Ζωγράφου για να κάμψουν την αντίσταση των Μοναχών, ο γέροντας του μοναστηριού έψαλλε του χαιρετισμούς αναβοώντας το «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε». Η Υπεραγία Θεοτόκος αποκρίθηκε: «Χαίρε και συ, Γέρων του Θεού. Μη φοβού, αλλά απελθών ταχέως εις την Μονήν, ανάγγειλον τοις αδελφοίς και τω Καθηγουμένω, ότι οι εχθροί εμού τε και του Υιού μου επλησίασαν. Όστις ούν υπάρχει ασθενής τω πνεύματι, εν υπομονή κρυβήτω, έως παρελθείν τον πειρασμόν. Οι δε στεφάνων μαρτυρικών εφιέμενοι, παραμενέτωσαν εν τη Μονή. Άπελθε ούν ταχέως…».

To θαύμα αυτό, μας δίδαξε τη θέση της Παναγίας μπροστά στους διώκτες της Αληθινής Πίστης, τους παπικούς εν προκειμένω. Άλλοι λοιπόν, όπως οι Ζωγραφίτες μοναχοί, καταδικάζουν την αίρεση και δίνουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για να μην προδώσουν την Πίστη τους. Και άλλοι, βλασφημούν την Παναγία, χλευάζουν τον Υιό της, και γίνονται διώκτες των ομολογητών της Ορθόδοξης Πίστης…

Αιδώς! Αισχροί λατινόφρονες!

https://katanixi.gr/oikoymenismos/aidos-o-patriarchis-telese-ton-esperino-tis-koimiseos-tis-theotokoy-se-papiko-nao/