Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΤΙ λέει ο ηγούμενος του μοναστηριού στο Μηλοχώρι που απαγόρευσε τις μάσκες;

 

“Αν κάνεις προσευχή με μάσκα ο Θεός δε θα τη λάβει υπόψη” λέει ο ηγούμενος του μοναστηριού στο Μηλοχώρι που απαγόρευσε τις μάσκες


Αποκλειστικά στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο ηγούμενος μοναστηριού της Κοζάνης που απαγόρευσε τις μάσκες για τον κορονοϊό. «Μόνο οι… ληστές φοράνε» λέει ο Γέροντας Μάξιμος.

Με ένα αναρτημένο πανό έξω από το ναό της Μονής στην Κοζάνη, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι απαγορεύεται η χρήση μάσκας. Πρόκειται για το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία, στην είσοδο του οποίου, με πρωτοβουλία του Ηγουμένου, Γέροντα Μάξιμου, αναγράφετα:

«Απαγορεύεται η χρήση μάσκας εντός της Ιεράς Μονής» και «Μάσκα φορούν οι ληστές και όχι οι χριστιανοί»…


Μιλώντας στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γέροντας Μάξιμος ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει τους πιστούς να μη φοράνε μάσκα εκτός εκκλησίας, αλλά μόνο μέσα στο μοναστήρι, διότι εκεί «ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας»:

«Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας», λέει.


Κοζάνη: Ο Γέροντας Μάξιμος στο Live News
Ο Ηγούμενος λέει στην κάμερα του Live News, αναφέροντας: «Αν κάνεις προσευχή με μάσκα αυτό εξαρτάται από το αν ο Θεός θα λάβει υπόψιν ή όχι. Δεν θα το λάβει αφού δια των κανόνων του απαγορεύεται…

…Από την ημέρα που θα γνωριστούν ένας νέος μια νέα συζούν σαν ανδρόγυνο, πορνεία. Άσε που είναι επικίνδυνες, και τις φοράνε και στα μωρά. Οι ληστές φοράνε μάσκα. Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας. Θα λέτε ‘δεν γίνομαι πειραματόζωο’, σε όσους ρωτάνε αν κάνατε το εμβόλιο».

Live News: Η θέση της επίσημης Εκκλησίας
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, δίνοντας τη θέση της επίσημης Εκκλησίας για τα όσα ο Hγούμενος της Κοζάνης, Γέροντας Μάξιμος, πράττει και λέει:

Όπως σημειώνει ο κ. Θεόκλητος πρόκειται για ένα παλαιό μοναστήρι ιδρυμένο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, επομένως είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και «κατευθύνεται και από την Μητρόπολη, και την Ιερά Σύνοδο και το κράτος».

«Τώρα είναι δύο μοναχοί ο πατήρ Μάξιμος και ο πατήρ Ιγνάτιος. Ο Μάξιμος ήταν Ηγούμενος αλλά αποτειχίστηκε κι αυτός και ο συνεργάτης του πατήρ Ιγνάτιος. Έλαβα τα μέτρα μου αφού πρώτα προσπάθησα με το καλό αλλά δεν πείθονται. Αναγκάστηκα να απολύσω τον πατέρα Μάξιμο που ήταν διορισμένος Ηγούμενος και τον πατήρ Ιγνάτιο. Περίμενα μήπως μετανοήσουν και επανέλθουν και δεν έκανα τα πρακτικά να τα στείλω στην Ιερά Σύνοδο και να καθαιρεθούν, να σβήσουν από την εκκλησία κι αυτοί συνεχίζουνε να λένε αυτά. Είναι κατά του κορονοϊού και κατά όλων όσων λέει και η επίσημη εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος, το Πατριαρχείο».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: MEGA

https://kozanimedia.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-live-news-%ce%bf-%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84/