Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠ’ ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΩ»...



«Υ­πο­βαθ­μί­ζετε η εμπειρία του εκ­κλη­σι­α­στι­κού σώ­μα­τος, του κλήρου και λαού», ναι ή όχι;



1.ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ // ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ!

 2.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ «ΑΓΙΑ»!!! 

3.«Τρίγωνα κάλαντα σκόρπισαν παντού κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού» (Κάλαντα Χριστουγέννων).

Είναι σίγουρο ότι υ­πο­βαθ­μί­ζετε  η  εμπειρία  του  εκ­κλη­σι­α­στι­κού σώ­μα­τος  (κλήρου  και  λαού). Μπορεί πτυχία να μην έχουμε αλλά ένα «Πιστεύω» και «Μία αγία» Εκκλησία τα γνωρίζουμε.
<ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠ’ ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΩ» ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ‘ΓΙΩΝ ΠΟΤΙΖ’ ΟΛ’ ΤΗ ΓΗ>
Ο π. Αθανάσιος Αναστασίου Προηγούμενος Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου είπε: «Δεν είναι πνευματικός αυτός που σήμερα δεν μιλάει για τον Οικουμενισμό, όπως  και για την προδοσία της πίστης μας που επιχειρείται μέσα από αυτήν την Σύνοδο». Οικουμενισμός τι; Σε μία σύντομη παρουσίαση θα λέγαμε πως Οικουμενισμός είναι το Παγκόσμιο Κίνημα του 20ου   και 21ου  αιώνα του απατεώνα, εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού!  Έχει ως θεμελιακό σκοπό του την πονηρή ένωση των 318 ιστορικών «Εκκλησιών» του Προτεσταντικού κόσμου με την «Μία, αγία, καθολική, και αποστολική Εκκλησία» μας. Σύνθημά τους έχουν το «ο Θεός Μας αΓαπάει»! Και, όποιος δεν Γκρεμίζει τοίχους (δηλ. τα δόγματα), αλλά και δεν χτίζει μαζί τους Γέφυρες «αΓάπης»είναι άπης< άπιστος ή καλύτερα όπως ο ίδιος ο Πάπας δήλωσε, «δεν είναι χριστιανός»!  Ο Πάπας είπε: «Ένας άνθρωπος που σκέφτεται να ανεγείρει τείχος, και όχι να χτίσει γέφυρες, δεν είναι χριστιανός»! (http://www.tovima.gr/world/article/?aid=777916). Στα λεγόμενα των Οικουμενιστών
δεν θα βρίσκαμε καλύτερη απάντηση από τα δύο λιονταράκια* - λογάκια που ψιθύρισε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στα αυτιά του Πάπα: «Αισχρέ» και «Πιόνι»!  «Χρησιμοποιούν (είπε) τον Πάπα  σαν πιόνι και θα έπρεπε να ντρέπονται»!!! (http://www.tovima.gr/world/article/?aid=777916). Η δεύτερη λέξη κλειδί, ισχύει φυσικά και για τον δεύτερο μεγάλο πατέρα της Οικουμένης, τον οικουμενικό μας. Δυστυχώς! Ευχόμαστε όμως ο Κύριος να ανοίξει με τα κλειδιά αυτά, τα αυτιά της δικής μας καρδίας και… «Ο Θεός να ελεά  μας»( Αγία Σοφία Κλεισούρας).
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος τολμά λίγο πριν την Σύνοδο και δημοσιεύει κείμενο αποδεικτικό με τον τίτλο:Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κατηγορείται……Είπε ο π. Αμβρόσιος:  «Μερικά πραγματικά γεγονότα οδηγούν ενίοτε την πέννα μας σε μια αυστηρή κριτική τοποθέτησή μας έναντι του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Είμεθα υποχρεωμένος για μια ακόμη φορά να χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα της αληθείας, αποβλέποντες όχι στην κολακεία των Προσώπων, αλλά στη δόξα της Μητρός Εκκλησίας και στην υπηρεσία της Αληθείας του Χριστού! Άλλωστε με την Α.Θ.Π. τον Πατριάρχην μας κ. Βαρθολομαίον γνωριζόμεθα από της εποχής, που αμφότεροι ήμασταν Διάκονοι!  Ιδού, λοιπόν, μερικά δεδομένα, ένεκα των οποίων αποφασίσαμε να αναδημοσιεύσουμε ένα όχι και τόσο κολακευτικό κείμενο για τον Πατριάρχη μας, καθώς προαισθανόμεθα, ότι, μετά τήν Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και η «Θυγατέρα»  Εκκλησία της Ελλάδος θα οδηγηθούν σε κρίση! Αιτία θα είναι η επεκτατική και η κατακτητική Του διάθεση σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος! Είθε τα πράγματα να μας διαψεύσουν»! 
(Εμείς καταθέτουμε 2 από τα 4 «Δεδομένα»!)  Συνεχίζει ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος: « Δεδομένον 1ον.  _________Η πρόσφατη συνάντηση του Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκου και του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στη νήσο Λέσβο, με πρόφαση την δήθεν συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες, επλήγωσε βαθύτατα  την καρδιά μας ως Ορθοδόξων. Διότι εκεί ο Πάπας της Ρώμης με την υπεροπτική συμπεριφορά Του, κεκαλυμμένη πάντοτε με ένα ανθρωπιστικό δήθεν ένδυμα, έλλαμψεν ως ο Μέγας Ηγέτης της Χριστιανωσύνης στον σύγχρονο κόσμο, ενώ την ίδια ώρα ο ημέτερος Πατριάρχης, ο Ηγέτης της αληθινής Χριστιανωσύνης  και της ανόθευτης Ορθοδοξίας, παρίστατο ως ο «φτωχοσυμπέθερος» στην όλη υπέρ-μεγαλοπρεπή υποδοχή Του!
Δεδομένον 2ον. __________Ως δεύτερον, θα θέλαμε να απαριθμήσουμε την αναμενόμενη Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο, η οποία πρόκειται να συνέλθη στην Κρήτη τον επόμενο μήνα Ιούνιο, όπου - κατά την ταπεινή μας γνώμη- η Ορθοδοξία θα εξέλθη τραυματισμένη και πολυ-πληγωμένη!  Κραυγές αγωνίας ακούονται ήδη από πολλές κατευθύνσεις! Θιασώτες του Οικουμενισμού, δηλ. «Οικουμενιστές»  Ιεράρχες και Πανεπιστημιακοί Διδάσκαλοι, θα έχουν τον πρώτο λόγο»!
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος πριν περάσει στο «επικριτικό για τον Οικουμενικό» σημείωμα του, δηλώνει: ________ «Εκ προοιμίου δηλούμεν, ότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ,  όσα καταγράφονται εκ μέρους τρίτων προσώπων στο παρακάτω επικριτικό για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη σημείωμα. Πλήν όμως η καταγραφή πράξεων και ενεργειών του Πατριάρχου μας, διά των οποίων έχει σκανδαλισθή το Πλήρωμα της Εκκλησίας, θα είναι χρήσιμη σε ένα τόσο Μεγάλο Εκκλησιαστικό Ηγέτη, ιδιαίτερα τώρα που ετοιμάζεται για το μεγάλο τόλμημα, την σύγκληση δηλ. της Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου. Πρέπει εκεί ο Παναγιώτατος να συμπεριφερθή -εάν τελικά πραγματοποιηθή η Σύναξη-, με περισσή σύνεση, ώστε να αμβλύνη ή και να διορθώση την μέχρι σήμερα κακήν εικόνα, την οποίαν έχει δώσει στο Πανορθόδοξο Πλήρωμα με πράξεις όχι απλώς απαράδεκτες, αλλά ενίοτε και προδοτικές για την Ορθοδοξία μας, όπως π.χ. είναι η μετάβασή Του στην Εβραϊκή Συναγωγή, οι συμπροσευχές Του με τους Ρωμαιοκαθολικούς, ο χαρακτηρισμός του Κορανίου ως «το άγιο Κοράνιο»  κ. ά.» [(Αίγιον,  16 Μαΐου 2016  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ) http://aktines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_67.html].
Στην ίδια δημοσίευση και  «ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος καταθέτει μία « ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ» αλλά και παράξενη για όλους εμάς τους λαϊκούς που εδώ και 80+1 χρόνια υποφέραμε από «Υπνηλία»… και τώρα τρομάζουμε από τους κρότους της Κρήτης και με τα δήθεν πρωτάκουστα αυτά θορυβώδη νέα!
Προσπερνούμε τώρα τις όποιες συνειδησιακές μας δυσκολίες.. καθώς και τα πρώτα 7 ‘’άρθρα’’ και: << 8)«Έχει αναγνωρίσει [ο Οικουμενικός] εκτός από το βάπτισμα των Παπικών και το βάπτισμα της Ευαγγελικής Εκκλησίας (Προτεσταντών), (περιοδικό «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» τεύχος 38/2004, σελ. 21, «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» 17.12.2004, σελ. 1 και περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» τεύχος 498, σελ. 22).
9) Την 13.3.2007 του απενεμήθη διεθνές Παπικό βραβείο για τη συμβολή του στην κίνηση του οικουμενισμού (περιοδικό «ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ» τεύχος 32, σελ. 82).
10) Είναι μασώνος 33ου βαθμού (περιοδικό «ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ» τεύχος 45/2009, σελ. 57 και περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ» τεύχος 260/2013, σελ. 32 και 33 και εφημερίδα «ΚΑΘΟΛΙΚΗ» 29.10.87).
11) Εις τον «ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΤΥΠΟΝ» φ. 1804, σελ. 6, χαρακτηρίζεται ως πηγή πάσης διοικητικής ανωμαλίας εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν και αστείρευτος πηγή πνευματικής μολύνσεως των Ορθοδόξων>> [(Αίγιον,  16 Μαΐου 2016  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ)http://aktines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_67.html].
Εν κατακλείδι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, συνεχίζουμε, στο «Πιστεύω» μας να ομολογούμε ότι υπάρχει ένα βάπτισμα’ «Εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών», ενώ  ουπνωτισμένος «Οικονομικός» μας (με τις κλεμμένες και παράνομες «οικονομίες» του και καινοτομίες του) δημόσια διατρανώνει ότι «το ξεβάπτισμα» των Προτεσταντικών«Σχολών» στην κολυμπήθρα της Σύνοδο της Κρήτης, και το νέο όνομα τους («Εκκλησίες») είναι έγκυρο και αναγνωρισμένο! Και από ποιόν είναι αναγνωρισμένο παρακαλώ; Από αυτόν τον ίδιο και από 12 ακόμη μεταπτυχιακούς μαθητές του; Και ο Ορθόδοξος πιστός τι λέει; Συμφωνεί;… ΟΧΙ !
Καλά τα όσα ακούσαμε αλλά καλύτερο τέλος αδελφοί μου είναι να πούμε: Ποίος είμαι εγώ ο λαϊκός να μιλάω ή  αλλιώς και καλύτερα* ποιος νομίζεις ότι είσαι, έχεις το δικαίωμα να σιωπάς;…. ΟΧΙ.
Ο Πειραιώς Σεραφείμ φωνάζει το μεγάλο ΟΧΙ εδώ και καιρώ, αλλά ποιος έχει αυτιά για τέτοιες φωνές! Λέει: «Πως είναι δυνατόν η Ορθόδοξη Εκκλησία από τη μια μεριά να χαρακτηρίζει μέλη του Π.Σ.Ε. [που είναι και Προτεστάντες], στο δικό της κείμενο, ως ομολογίες, ‘με τις οποίες ασφαλώς και δεν ευρίσκεται εκκλησιολογικά στο ίδιο επίπεδο’ και από την άλλη να αναγνωρίζει ‘ως Εκκλησία τα ολίγα εκείνα μέλη του, (ποιά είναι αυτά;)…. των οποίων αναγνωρίζει το βάπτισμα και μετά των οποίων διεξάγει θεολογικό διάλογο’; Και πως είναι δυνατόν να αναγνωρίζει στα ‘ολίγα αυτά μέλη’ εκκλησιαστικότητα και βάπτισμα, καθ’ ον χρόνον αυτά δεν έχουν επιστρέψει στην ορθοδοξία;» (http://www.dogma.gr/dialogos/mitropoli-peiraios-h-panorthodoxi-synodos-tis-kritis).
 ΕΠΙΜΕΤΡΟ
ΤΕΛΙΚΑ, το «Ένα δώρο για σένα!»  και για «ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ» με αποστολέα τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο, θα το δεχτείς και εσύ λαϊκέ ως «Σύνθημα» και ως «Σύμβολο μιας νέας πίστης», και ως απόδειξη και της δικής σου συμφιλίωσης με τις Προτεσταντικές Εκκλησίες ή όχι;  ΠΡΑΓΜΑΤΙ,  η σύνοδος της Κρήτης άνοιξε τον δρόμο αυτό, της συμφιλίωσης μας, της ‘’Εκκλησίας’’ δηλαδή με την Αίρεση! … Και απόδειξη της επίσημης συμφιλίωσης μας είναι το φιλικό πρόσωπο του Οικουμενιστή κ. Βαρθολομαίου προς τους αιρετικούς (Προτεστάντες κ.α.α.), και ταυτόχρονα εχθρικό προς τους πιστούς! Και μήπως αυτός ο ίδιος διώκει (ήδη τους απλούς Μοναχούς του Αγίου Όρους), με την δική του φωνή… και με τα δικά του απαλά χεράκια σβήνει τα ονόματα τους από τους καταλόγους των Ιερών  Μονών; ΟΧΙ.
 ΤΕΛΙΚΑ, το γεγονός της ανταπόδοσης, που έζησε η πόλη μας αλλά και κάθε σπίτι, από τα δώρα των Προτεσταντών, θα το δεχτείς και μέσα στην καρδιά σου; ΠΑΝΩ, στο γνωστό «ΠΑΚΕΤΟ,ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ», τα άπειρα παιδιά του Προτεσταντικού κόσμου, μεταξύ αυτών και πολλά ελληνόπουλα απόφοιτα των Θεολογικών Σκολιών «Σχολών» μας, δήλωσαν  με τα πάσης βεβαιότητας: «! ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ…!». Αλήθεια από πού το άκουσαν’ ότι στο εξής δεν λογαριάζονται με τους αιρετικούς; Ποια Σύνοδος, τους το βεβαίωσε;
Βεβαίως, μην αδικούμε τα παιδιά γιατί μοίρασαν αυτά+ τα δώρα αυτά! Αυτά τα ‘’δώρα’’ που άλλοι έγραψαν σε Πατριαρχικούς Κώδικες, αυτά που άλλοι τύπωσαν και σφράγισαν με το «Αισχρό» λογότυπο αυτής της Συνόδου, όπου τα δύο λιοντάρια* του Επισκοπικού Θρόνου ήσαν φιμωμένα και έμοιαζαν μάλλον με ψαράκια (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ) που το ένα στραμμένο προς τη δύση και το άλλο προς την ανατολή, έμοιαζαν παγιδευμένα  (σαν τους δύο Πάπες) καιέτοιμα να πηδήσουν και να χαθούν στα νερά της ‘’Κριτικής’’ θάλασσας! Μην αδικούμε λοιπόν τα παιδιά γιατί μοίραζαν σακούλες ως  άλλα «Πιόνια» ή καλύτερα ως άλλοι καλοί Σαμαρείτες (Άνθρωποι καλής θελήσεως) που και έσπευσαν να μοιράσουν τα δώρα μΑζί  με το γιορτινό μήνυμα της διάσπασής μας και του χωρισμού μας από έναν βάρβαρο άντρα και μια «ομάδα πονηρής εργασίας», που έκατσαν σώγαμπροι (σων και καλά) στο Σπίτι μας!
ΤΕΛΙΚΑ*  Εσύ το «ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ» ΑΚΟΥΣ;
Τρίγωνα κάλαντα σκόρπισαν παντού
κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού.
Τρίγωνα κάλαντα μεσ' τη γειτονιά
ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά.
Άστρο φωτεινό, θα 'βγει γιορτινό,
μήνυμα 
να φέρει από τον ουρανό.
Μες στη σιγαλιά ανοίγει η αγκαλιά
και κάνει η αγάπη στη καρδιά φωλιά.
ΤΕΛΙΚΑ* Στο σπίτι σου και στον Οίκο της καρδιάς Του (δηλ. το Ναό της Ενορίας σου) θα τους δεχτείς; Θα ανοίξεις την αγκαλιά σου; Το επιτρέπουν οι κανόνες, το σηκώνει η συνείδησή σου; ΟΧΙ.
Τρίγωνα κάλαντα στο μικρό χωριό
και χτυπά Χριστούγεννα το καμπαναριό.
Τρίγωνα κάλαντα σκόρπισαν παντού
και μας φέρνουν μήνυμα του μικρού Χριστού.
Τρέχουν τα παιδιά μέσα στο χιονιά,
ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά.
Μες στη σιγαλιά άνοιξ' η αγκαλιά
κι έκανε η αγάπη στη καρδιά φωλιά.
Τρίγωνα κάλαντα κέφι και χαρά
ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά.
Τρίγωνα κάλαντα χρόνια σας πολλά
ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ* Το θέμα μας ήταν:  « Η συμμετοχή του κλήρου και του λαού. Μία Πανορθόδοξη Σύνοδος χωρίς το ορθόδοξο πλήρωμα».
ΤΕΛΙΚΑ: «Υ­πο­βαθ­μί­ζετε  η  εμπειρία  του  εκ­κλη­σι­α­στι­κού σώ­μα­τος  (κλήρου  και  λαού)» ή όχι; ΝΑΙ!

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ