Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ΔΙΕΚΟΨΕ από σήμερα 12/9/2017, την μισθοδοσία του π.Φωτίου Τζούρα, ιερέως με 2 ανήλικα παιδιά.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ΔΙΕΚΟΨΕ από σήμερα 12/9/2017, την μισθοδοσία του π.Φωτίου Τζούρα, ιερέως με 2 ανήλικα παιδιά.

Γράψαμε εδώ για τον ευλαβή ιερέα που ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου (ο Μακάριος συμμετείχε και προσυπέγραψε τις αποφάσεις της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης).



Πριν λίγα λεπτά αδερφός έλαβε το παρακάτω μήνυμα από τον π.Φώτιο,
"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! 
ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΟΥ.

ΟΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ (σχόλιο: εννοεί Σεπτεμβρίου). 
ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΧΑΡΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ."
(σχόλιο: η μισθοδοσία εκάστου μήνα γίνεται στις 12 του μηνός)


Να θυμίσουμε ότι ο π.Φώτιος κατοικεί μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά του σε κάποιο σπίτι της τοπικής κοινότητας και πριν λίγες ημέρες ο τοπικός πρόεδρος απαίτησε να φύγει από το σπίτι εντός 1 εβδομάδας! μέχρι το τέλος Αυγούστου! Δημοσιεύσαμε το θέμα στο διαδίκτυο (εδώ) και ο Δήμος για να αποφύγει την κατακραυγή αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.


Αυτή τη στιγμή αν πραγματοποιηθεί η απειλή του τοπικού προέδρου ο π.Φώτιος, πέρα από ΧΩΡΙΣ μισθό, δεν θα έχει που να μείνει με τα παιδιά του.

Ένα παλιό οίκημα που υπήρχε μαζί με το παρεκκλήσιο που αγοράστηκε από πιστούς (στα Κάτω Πορόϊα, μέσα στο δάσος, λίγο έξω από το χωριό -σχετικά με το παρεκκλήσιο δείτε εδώ), είναι τελείως ακατάλληλο ακόμη για κατοίκηση (πολύ περισσότερο για να μείνουν μέσα παιδιά, είναι καταστραμμένα τα υδραυλικά, μπάνιο, δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση, δεν υπάρχει κουζίνα κλπ).

Ευλαβείς πιστοί ανέλαβαν το κόστος για κάποιες εργασίες αλλά υπήρξαν απειλές από πρόσωπα (μήπως καθοδηγούμενα από την μητρόπολη;) ότι θα καταγγείλουν στην πολεοδομία τις εργασίες (από την μια τον πιέζουν να φύγει από το σπίτι της κοινότητας, από την άλλη δεν τον αφήνουν να επισκευάσει το οίκημα, τι άνθρωποι είναι αυτοί; τι κακία έχουν μέσα τους;) και οι εργασίες δεν ξεκίνησαν μέχρι να εκδοθεί άδεια. Κι ο χειμώνας πλησιάζει (ειδικά στην περιοχή αυτή, με το κρύο και την υγρασία). Ταυτόχρονα όπως πληροφορούμαστε ιερείς της μητρόπολης πιάνουν έναν-έναν τους πιστούς που έχουν αποτειχιστεί (διακόψει την μνημόνευση) και γι αυτό εκκλησιάζονται στο ιδιωτικό παρεκκλήσιο και συκοφαντούν τον π.Φώτιο  ότι τάχα  "είναι αιρετικός"!


(σχόλιο: σίγουρα ΟΛΟΙ ορθόδοξοι δύσκολο να είμαστε:
να πως θα γιορτάσει ο "ορθόδοξος" πατριάρχης του "Σταυρού" (14/9/2017): 
"συλλείτουργο στην Μπολόνια με τους παπικούς". 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: 
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/09/1292017-2.html