Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

"ΚΟΙΝΕΣ" ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ" ΠΟΥ ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΩΝ

ΕΝ ΣΧΟΛΙΟ
           εν σχεση με αυτους που εχουν θεο την κοιλια...
ΟΤΑΝ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ "ΚΟΙΝΑ" ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!
ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΆ ΤΟΥ "ΚΤΗΝΟΥΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΑΤΕΡΑ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ και ΜΕ "διαφορά"....

ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ
                                                                                               

Συνεδρίαση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και του Ποντιφικού Συμβουλίου

timthumb.jpg

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 
ΚΟΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  
ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Σε τακτική της συνεδρίαση συνήλθε στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών η Κοινή Ομάδα Εργασίας για Πολιτιστική Συνεργασία μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Αγίας Έδρας.
Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη συνεδρίαση εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Αιγκόργιεφσκ Τύχων, Πρόεδρος του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού, ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ Ματθαίος, Υπεύθυνος παροικιών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ιταλία κα.
Την Αγία Έδρα εκπροσώπησαν ο Καρδινάλιος Κούρτ Κοχ, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, ο μονσενιόρ Pasquale Iacobone, στέλεχος του Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού κα.
Τα μέρη τόνισαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων, τα οποία είχαν υλοποιηθεί μετά την τελευταία συνάντηση της Μικτής Ομάδας Εργασίας στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο και ειδικότερα δε του Θερινού Ινσιτούτου για Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς και φοιτητές παρά το Θεολογικό Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» από 25 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, τα μέλη της Κονής Ομάδας Εργασίας συνεζήτησαν και σχεδίασαν νέα προγράμματα στον Τομέα Πολιτισμού, τα οποία θα υλοποιηθούν το διάστημα 2017-2018.