Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ "ΚΥΡΗΝΑΙΟ" ΤΟΥ!

«Ζούμε αντιπνευματικές και προδοτικές ημέρες» (κ. Κοσμάς)




ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ "ΚΥΡΗΝΑΙΟ" ΤΟΥ!











Την ημέρα της εορτής του Τιμίου Σταυρού θυμάται η Εκκλησία μας τον Σίμωνα τον Κυρηναίο που βάσταξε τον Σταυρό του Κυρίου μας όταν εκείνος ως Άνθρωπος λύγισε από το βάρος του ξύλου της ζωής! ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΚΙ ΑΝ ΛΥΓΙΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ "ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ"...







ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ
Στις 12 του μηνός ο επίτροπος Δημήτριος Κ. με δύο λαϊκούς ζήτησε πάλι από τον μοναχό Νεκτάριο να φύγει από τον τόπο της Μετανοίας του (απ’ όπου ο ίδιος ο επίσκοπος κ. Κοσμάς χάρη φιλοξενίας τον τοποθέτησε πριν τρία χρόνια). Στην ειρηνική πρόταση του μοναχού «περιμένω χαρτί του δεσπότη» ο επίτροπος βεβαίωσε πως ο επίσκοπος «χαρτί» δεν δίνει! Στην συνέχεια -παρόντος του λαϊκού Χρήστου Ελευθεριάδη που φιλοξενείται στο χώρο της Αγίας Παρασκευής- ο μοναχός Νεκτάριος ζήτησε από τον επίτροπο να του δώσουν αυτοί ‘’χαρτί’’ (ενν. η επιτροπή του Ι. Ναού) που να βεβαιώνει γραπτώς αυτά που άκουσαν από το στόμα του ηγουμένου της Ι.Μονής Μυρτιάς Τριχωνίδος π.Ιωσήφ, ότι δηλαδή ο λόγος που ζητά ο δεσπότης την απομάκρυνσή του είναι η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ του και ουδείς άλλος! Φυσικά ο επίτροπος –σε πρώτη φάση-  αρνήθηκε!
Ο Μοναχός Νεκτάριος ακόμα περιμένει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! ΠΟΙΟ;
Ο ΝΟΗΜΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΕ «ΣΥΝΟΔΙΚΑ», ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΤΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΩΜΟΥ ΧΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΑ
«Μὲ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ, δὲν θὰ σᾶς ἀκολουθήσω στὸν κατήφορο ποῦ πήρατε καὶ σᾶς δηλώνω ὅτι ἀπὸ σήμερα 17/7/2017 ἀνήμερα τῆς Ἄγ.Μεγαλομ.Μαρίνης, ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΑΙ ἀπό σας καὶ δὲν θέλω νὰ ἔχω καμμία κοινωνία μαζί σας βάσει τῶν Ἱ.Κανόνων ποὺ ἀναφέρθησαν στὴν α’ ἐπισυναπτόμενη…» (Μοναχός Νεκτάριος)

ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ