Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Αλήθεια ο Σιατίστης έχει κατανοήσει ότι το σύνθημα των σημερινών κρατούντων είναι: ‘’Έξω από την εκκλησίαν το 5 τοις 100 των χριστιανών’’

ΣΧΟΛΙΟ:

Διαφωνώ με τον Σεβασμιότατο Σιατίστης!
Ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος λέγει ότι στον καιρό του Αντιχρίστου θα “Πενθεί η γη και η θάλασσα, διότι αποτόμως διεκόπη η φωνή της ψαλμωδίας και της προσευχής από τα στόματα των ανθρώπων”. Και συνεχίζει: “Πενθούν και όλαι αι Εκκλησίαι του Χριστού με μέγα πένθος, διότι έπαυσεν η υπηρεσία του αγιασμού και της τελέσεως του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας”… Με όσα λέγει ο Σεβασμιότατος προσφέρει υπηρεσία στο αντίχριστο κράτος (των ολίγων αλλά ισχυρών αθέων πολιτικών μας) ή όχι;
“Το σύνθημα του σατανά”, μας λέγει ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης, είναι: ‘’Έξω από την εκκλησίαν οι χριστιανοί’’[1]. Αλήθεια ο Σεβασμιότατος έχει κατανοήσει ότι το σύνθημα των σημερινών κρατούντων είναι: ‘’Έξω από την εκκλησίαν το 5 τοις 100 των χριστιανών’’, εφόσον το 95 τοις 100 ήδη δεν εκκλησιάζεται; Αλήθεια είναι λόγος ιεράρχου αυτός: “οι ναοί μας απλά για λίγο χρονικό διάστημα δεν τελούν τις ιερές ακολουθίες με την σωματική παρουσία του κόσμου”.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΛΕΑ ΜΑΣ!

[1] «Αναφορά ευγνωμοσύνης», ΣΤΕΡΓΙΟΥ Ν. ΣΑΚΚΟΥ, ΕΚΔΟΣΗ: Ο.Χ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», Β’ έκδοση: Γρεβενά 2011, Σελ. 219

.............................................................................................................

 Μητροπολίτης Σιατίστης: Εκκλησία είναι ο Χριστός και αυτός δεν κλείνει ποτέ από κανένα Κράτος

Μητροπολίτης Σιατίστης: Εκκλησία είναι ο Χριστός και αυτός δεν κλείνει ποτέ από κανένα Κράτος


Nα ακολουθήσουμε τα βήματα του αγίου Νικολάου ώστε να εκπληρώσουμε στη ζωή αυτή όσο καλύτερα γίνεται το καθήκον μας απέναντι στον Θεό και τον συνάνθρωπο, προέτρεψε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σιατίστης, Αθανάσιος.
“Αυτό θα το καταφέρουμε αν αρχίσουμε από τώρα τον πνευματικό μας αγώνα ώστε να γίνουμε καθαροί”, τόνισε από τη Σιάτιστα ο κ. Αθανάσιος που τέλεσε τις ιερές ακολουθίες για την εορτή του αγίου Νικολάου και πρόσθεσε πως “καθαροί δεν είναι αυτοί που δεν κάνουν αμαρτίες αφού αμαρτίες κάνουμε όλοι μας ακόμη και με το μυαλό. Καθαρός είναι ο άνθρωπος που στην ψυχή του δεν ενεργούν τα πάθη και έχει απελευθερωθεί από αυτά”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως “τότε μπορούμε να δεχτούμε μέσα μας τις ακτίνες της χάριτος του αγίου πνεύματος και ανακαινισμένοι πλέον να γίνουμε κατ΄ εικόνα Θεού και να αρχίσει μέσα μας να ενεργεί και το καθ΄ ομοίωση κερδίζοντας έτσι τον παράδεισο”.

Ο μητροπολίτης Σιατίστης θέλοντας να πάρει θέση για τα μέτρα απαγόρευσης που επέβαλε η πολιτεία στην Εκκλησία για την πανδημία του κορονοϊού, σημείωσε πως “το κράτος δεν έκλεισε καμία Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι ο Χριστός και αυτός δεν κλείνει ποτέ”, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως “οι ναοί μας απλά για λίγο χρονικό διάστημα δεν τελούν τις ιερές ακολουθίες με την σωματική παρουσία του κόσμου. Τελούν όμως αυτές με την πνευματική και ψυχική παρουσία όλου του κόσμου. Άρα αυτό δεν είναι κλειστή Εκκλησία”.

Επιχειρώντας να περιγράψει το πότε πραγματικά είναι κλειστές οι Εκκλησίες, ο κ. Αθανάσιος ανέφερε πως “όταν κάποιος βρίσκεται μέσα στην Εκκλησία και παρακολουθεί την ακολουθία αλλά το μυαλό του είναι αλλού”, αφού όπως ξεκαθάρισε ο Σεβασμιώτατος “εκείνη τη στιγμή ο άγιος Νικόλαος δεν καταγράφει αυτούς που βλέπουν τηλεόραση. Καταγράφει όμως όλους όσους ακούν ή βλέπουν την ακολουθία και προσεύχονται. Τότε ο νους τους βρίσκεται μέσα στην Εκκλησία παρόλο που δεν μπορούν να είναι σωματικά”.


Από τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Νικολάου ο μητροπολίτης Σιατίστης προσπαθώντας να σκιαγραφήσει με ποιόν τρόπο πρέπει να ζει ένας πραγματικός χριστιανός, επισήμανε πως “πάνω από το αγαθό της σωματικής υγείας έχει η ψυχή μας και η σωτηρία μας που μας χαρίζει ο Θεός”, προσθέτοντας συγχρόνως πως “δεν μπορούμε να ζούμε εδώ στη γη ως αθάνατοι, ως κυρίαρχοι, ως ισχυροί, ως τύραννοι. Πρέπει να ζούμε ως φιλάνθρωποι, ως ταπεινοί, ως πράοι, ως απλοί, ως αληθινοί και πιστοί. Αφού για το Θεό το υψηλότερο αξίωμα είναι η καθαρή καρδιά που είναι στολισμένη γεμάτη αρετές και δικαιοσύνη”.

Χρήστος Γκίνης

ΠΗΓΗ: https://efkozani.gr/mitropolitis-siatistis-ekklisia-einai-o-christos-kai-aytos-den-kleinei-pote-apo-kanena-kratos/#comment-7214