Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Ω της Ιεροθέου αθλιότητος!

 

Ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί θα είναι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

 Αρχίζει αύριο η εκστρατεία εμβολιασμού «Ελευθερία» – Ποιος θα είναι ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί

Τα εμβόλια έφτασαν σήμερα από νωρίς στην Ελλάδα και αύριο αναμένεται να διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στη χώρα μας. Οι εμβολιασμοί της Κυριακής θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και εκπρόσωπο της Εκκλησίας να δίνουν το παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρώτοι θα εμβολιαστούν την Κυριακή στις 27 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr θα εμβολιαστεί και Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως προανήγγειλε ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί θα είναι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Υπενθυμίζεται ότι, ο Σεβασμιώτατος  ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του είχε απαντήσει ότι θα κάνει το νέο εμβόλιο «ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμόδιων οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», προσθέτοντας ότι δεν δίνει «συνωμοσιολογικές και ιδεολογικές ερμηνείες στα εμβόλια».

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την επιθυμία να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, αλλά δεν του το επιτρέπουν οι  θεράποντες ιατροί του, και αποκάλυψε ότι κάποιος από τους Ιεράρχες θα είναι εκεί την πρώτη ημέρα για να εμβολιαστεί.

orthodoxianewsagency