Κυριακή 5 Μαΐου 2024

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: Και σ’ όλους τους Χριστιανούς της περιοχής μας και της Μητροπόλεώς μας θα ήθελα [...] να τους πω ότι πνευματικά βρίσκονται σε σίγουρα χέρια (ενν. του Ανθίμου Αλεξανδρουπόλεως)!

 


Και σ’ όλους τους Χριστιανούς της περιοχής μας και της Μητροπόλεώς μας θα ήθελα πρώτον, να τους παρακαλέσω να προσεύχονται για μένα, και δεύτερον να τους πω ότι πνευματικά βρίσκονται σε σίγουρα χέρια (ενν. του Ανθίμου Αλεξανδρουπόλεως)!

Εγώ μεν φεύγω για να μεταφέρω την Αλεξανδρούπολη στην άλλη άκρη της Ελλάδος, στα τυπικά όριά της, κι αυτήν την δική μας ευγένεια και την κουλτούρα μας και το χαμόγελο που έχουμε γενικότερα  οι Ευρίτες [4:15].

Αλλά σε ότι αφορά τους δικούς μου (φίλους, συγγενής…) ζητώ, αφού πρώτα τους ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια, να προσεύχονται για μένα να μου δίνει ο Θεός δύναμη.

Όποτε μπορώ […] θα επιστρέφω πίσω, και κυρίως για να παίρνω την ευλογία, τις κατευθύνσεις  από τον Σεβασμιώτατο (ενν. του Ανθίμου Αλεξανδρουπόλεως) [4:44]

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 

Ἄνθιμος Ἀλεξανδρουπόλεως: «Ἀφουγκράζομαι τὸν λαὸ καὶ θὰ ὑπεραπιστῶ αὐτὸ ποὺ λένε οἱ χριστιανοί μας ἀκόμα κι ἂν εἶναι ἀντίθετο μὲ τὸ Εὐαγγέλιο»