Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος μιλάει για τη ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας για τους μικτούς γάμους.

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΤΛΑΝΤΑΣ: 
"ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΣΥΝ-ΑΝΘΡΩΠΟ" !!!
(ΔΗΛΑΔΉ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΡΟΤΕΣΤΆΝΤΗ Ή ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΓΑΜΠΡΟ/ΝΥΦΗ)



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


"Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος μιλάει για τη ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας για τους μικτούς γάμους.
"

[ΛΟΓΩ ΟΤΙ  Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ: "ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΒΙΝΤΕΟ"]

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ
-  Θα πρέπει να πω ότι μέσα στην Εκκλησία μας ή μάλλον ένα στοιχείο που διακρίνει την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η ποιμαντικότητά της, διότι από το ένα μέρος έχει τις αποφάσεις των Συνόδων σε πρακτικά θέματα, τους Κανόνες κ.τ.λ., που ο Κανόνας  οριοθετεί το πώς πρέπει να βαδίζουμε.
Από το άλλο μέρος όμως υπάρχει και η αγάπη μέσα στην Εκκλησία  που πρέπει να εμπεδωθεί για να υπηρετήσει τον άνθρωπο, να υπηρετήσει το μέλος της Εκκλησίας, να τον βοηθήσει που έπεσε να ανορθωθεί πάλι.
Έτσι λοιπόν αυτό το πράγμα, αυτόν τον όλο τρόπο της ζωής το λέμε Ποιμαντική!. Και γι’ αυτό κιόλας, οι λαϊκοί, ο κόσμος, ο λαός της Εκκλησίας μας, όταν αναφέρεται στους ποιμένες και ιδιαίτερα κατά κόρον  στους επισκόπους- ο ποιμένας της Εκκλησίας, ο ποιμένας της Μητροπόλεως-,  επομένως βλέπω ότι είναι μία διακονία μέσα στην Εκκλησία μας, και εφόσον είναι μία διακονία χρειάζεται εμείς  οι διάκονοι σ’ αυτήν την διακονία να την υπηρετήσουμε από καρδίας.
Πολλές φορές όμως - ας μου επιτραπεί να κάνω αυτή τη κριτική συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου-, χρησιμοποιούμε την λογική και ξεχνάμε την καρδιά! Γιατί με τη λογική δε μπορούμε να πιάσουμε το Θεό. Με την λογική μπορούμε να πιάσουμε, να αναλύσουμε την Δημιουργία του Θεού, κι αυτό το κάνουν οι επιστήμες. Απ’ το άλλο μέρος όμως έχουμε την καρδιά, έχουμε τα αισθήματα. Με τα αισθήματα όμως συλλαμβάνουμε το Θεό. Δεν τον βλέπω τον Θεό, λόγου χάριν, δεν τον καταλαβαίνω με το μυαλό μου, αλλά τον αισθάνομαι-την παρουσία Του! Κι έτσι ζω αυτόν τον τρόπο που λέγεται χαρμολύπη, δηλαδή είμαι ουρανοβάμον, ανεβαίνω ψηλά , θεοποιούμαι’  ο άνθρωπος! Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό θα πρέπει να βλέπουμε τα θέματα, τα προβλήματα, τα ζητήματα, όπως θέλετε να τα ονομάσετε, που υπάρχουν μέσα στην Εκκλησία, και υπάρχουν πολλά. Και είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!  Ακόμη και στην Εκκλησία!
Ας αναφερθούμε στο Μυστήριο του Γάμου…