Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Οι ψευδοδιδάσκαλοι του καιρού μας

Οι ψευδοδιδάσκαλοι του καιρού μας


















Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ
ΚΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΩΝ «ΑΣΕΒΩΝ» ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ
ΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΕΙΤΕ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΕΙΤΕ  ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΙΤΕ ΛΑΪΚΩΝ


ΘΕΜΑ: Οι ψευδοδιδάσκαλοι του καιρού μας
         Αδελφοί, έχοντας υπόψη ότι «Ο Χριστιανισμός δεν περιορίζεται μόνο στην καθαρότητα του δόγματος αλλά εκτείνεται και στην καθαρότητα του ήθους» ας επιχειρήσουμε ένα πρώτο εισαγωγικό βήμα στον ιερό χώρο της Επιστολής του Ιούδα που απευθύνεται «προς τους αγαπημένους που κάλεσε ο Θεός Πατέρας και διατηρεί κοντά στον Ιησού Χριστό». Στο σημείο αυτό καλό είναι να θυμηθούμε ότι η Επιστολή αυτή είναι η «τελευταία στην Καινή Διαθήκη, ακριβώς πριν από την Αποκάλυψη του Ιωάννου»!
         Ο απόστολος του Χριστού προτρέπει όλους τους πιστούς όλων των αιώνων «να συνεχίσουν τον αγώνα για την πίστη, που μια για πάντα δόθηκε στον λαό του Θεού» συγκεντρώνοντας τώρα την προσοχή τους σε μία ιδιότυπη αίρεση, αυτή των «ασεβών». Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων αυτών, των «ασεβών» είναι α) η κρυφή εισχώρησή τους μέσα στην Εκκλησία, β) η μεταβολή της χάρης του Θεού μας σε ασέλγεια και γ) η άρνηση του μόνου Δεσπότη και Κυρίου μας Ιησού Χριστού!! Ο Ιωάννης Κολιτσάρας διευκρινίζει: «Ο συγγραφέας αναγκάστηκε να στείλει εσπευσμένα την επιστολή αυτή εξαιτίας των αιρετικών που εμφανίστηκαν στους κόλπους της Εκκλησίας και αποτελούσαν με τη διδασκαλία τους και τη φιλελεύθερη ζωή τους κίνδυνο για τους πιστούς. Ζητεί από τους Χριστιανούς παραλήπτες «να συνεχίσουν τον αγώνα για την πίστη, που μια για πάντα δόθηκε στο λαό του Θεού» (Στίχ. 3). Οι αιρετικοί χαρακτηρίζονται ως «ασεβείς», γιατί παρερμηνεύουν τη χάρη του Θεού θεωρώντας την ως δικαιολογία για την ανήθικη ζωή τους και αρνούνται «ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός Κύριος μας» (Στίχ. 4)…»[1]. Ας αναλογιστούμε εδώ τους «νομικούς» της υπόθεσης είτε «θερμοί» λέγονται είτε «ψυχροί» και μαζί δηλώσεις του τύπου: «Η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να κατατάσσεται στις σεξουαλικές διαστροφές…», συν τις παρελάσεις «αξιοπρέπειας», συν τους νόμους του κράτους υπέρ της «ουδετερότητας» με κορυφαίον αυτόν της αλλαγής φύλου δεκαπεντάχρονων, και τα όμοια!
Ας αναλογιστούμε πάλι τους «φαρισαίους», τους ασεβείς πρώτα αρχιερείς που τον καιρό εκείνο παρέδιδαν για διακόσια χρόνια τα δικά τους μαθήματα «Παράδοσης» και που μισούσαν θανάσιμα τον υιό της Μαρίας λόγω του ότι ήταν «Ο Αναμάρτητος», αλλά και αυτούς που σήμερα διώκουν με το αυτό μίσος, τους Ορθοδόξους με ήθος, τους μόνους δηλαδή που απέμειναν κάτω από τον ζυγό των Δογματικών και Ηθικών εντολών Του, του μόνου Δεσπότη και Κυρίου μας Ιησού Χριστού!
Μετά τιμής