Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΙΔΙΑ… ΚΑΝΤΕ ΜΠΛΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!

ΠΑΙΔΙΑ… ΚΑΝΤΕ ΜΠΛΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!

2018-11-22_χαρτης

diaxor.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Είμαστε Μακεδόνες» είναι το σύνθημα των μαθητών που κρατούν την ελληνική σημαία στα χέρια και προχωρούν σε καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας.
«Η νεολαία ξύπνησε, δεν θα επιτρέψουμε καμία κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο» λένε οι μαθητές που απέχουν από τα μαθήματά τους και έχουν καταλάβει δεκάδες σχολεία.
Καταλήψεις γίνονται σε σχολεία της Πιερίας, των Σερρών, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, της Αρκαδίας και αλλού
Θέλουμε να παρακινήσουμε τη νεολαία και να ευαισθητοποιήσουμε μαθητές και σχολεία ότι είναι σημαντικό πρόβλημα» 
επισημαίνουν οι μαθητές.
Υπό κατάληψη τελεί και το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Στηρίζουμε και επαινούμε τους μαθητές αγωνιστές του 1ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στον αγώνα τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. ΝΥΝ ΥΠΈΡ ΠΆΝΤΩΝ Ο ΑΓΏΝ», τονίζει η Επιτροπή του Μακεδονικού Αγώνα, σε ανάρτησή της στο Facebook.
______________

____________________

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία μαθητών στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας για την Μακεδονία

diaxor.

 ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της Πτολεμαΐδας, που πήραν μέρος στο ειρηνικό αλλά δυναμικό μαθητικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη μαχητική πορεία που ακολούθησε προς το Δημαρχείο του Δήμου Εορδαίας, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο. Οι μαθητές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό διατράνωσαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, φωνάζοντας «Γερά – γερά στα χνάρια του Μελά», «Τους αγώνες και το αίμα δεν θα σβήσουν ένα ψέμα» και «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».
Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που αναγνώστηκε αναφέρονται τα εξής: «Μαζευτήκαμε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας για να διαδηλώσουμε ειρηνικά αλλά και δυναμικά και να φωνάξουμε και να ακουστεί παντού πως η Μακεδονία είναι μόνο μια και είναι Ελλάδα. Είμαστε η νέα γενιά αυτού του τόπου και νοιώθουμε μέσα μας οργή και αγανάκτηση για τα τόσα ψέματα, για τα τόσα εγκλήματα σε βάρος της ιστορικής αλήθειας, σε βάρος της πατρίδας μας. Πως μπορείτε κύριοι να ξεπουλάτε τη γη μας; Να δίνετε το όνομά μας σε άλλους λαούς; Πως τολμάτε και παραδίνετε σε ξένους λαούς τα σύμβολά μας, τους ήρωές μας; Σας το φωνάζουμε για άλλη μια φορά: Σταματήστε να παραχαράσσετε την ιστορία.»

https://youtu.be/gZREGPD3cpE