Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Παράταση μέχρι το Πάσχα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο


ΣΧΟΛΙΟ:
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΤΙ: "Ολη αυτή κατάσταση ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις που κυριαρχούν έντονα στην Εκκλησία της Αμερικής..."
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ "ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ" ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ Ή ΟΧΙ; ΜΗΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ: - ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ "ΦΥΣΙΚΟΙ" ΚΛΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ-ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΩΣ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ ΑΛΛΑ ΩΣ "ΟΡΓΑΝΑ"! Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α' ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΧΟΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ"! ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ή ΟΧΙ; ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ" ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ "ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ" ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΜΗΝ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ "ΚΑΙΡΟΥ", ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ...


Παράταση μέχρι το Πάσχα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο



https://www.katanixis.gr/2018/11/blog-post_566.html#more

Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου ήταν ειλημμένη και δεδομένη και μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε δώσει το στίγμα στα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στις συνεδριάσεις του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε πει ότι τον Νοέμβριο θα ασχολιόταν με το θέμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν έγινε η μυστική συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενεύη, όπου είχε μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την Παγκόσμια Σύνοδο Εκκλησιών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης του ζήτησε για τρίτη φορά να παραιτηθεί.
Όμως, ο Δημήτριος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «αρνήθηκε, μόνο που δεν επανέλαβε αυτά που είχε πει τις άλλες δύο φορές ότι έχει ακόμα να προσφέρει αλλά παρακάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να τον αφήσει στη θέση του μέχρι το Πάσχα». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με πληροφορίες «του έδωσε παράταση, η οποία όμως αυτή τη στιγμή έχει προκαλέσει την τεράστια δυσφορία και αγανάκτηση της Ομογένειας».
Ισχυροί ομογενείς «καταμαρτυρούν φοβία και αναποφασιστικότητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να ξεκαθαρίσει ένα ζήτημα το οποίο είναι πλέον χρονίζον και ουσιαστικά απομακρύνει όλο και περισσότερο τους Ελληνες της Αμερικής και την Ομογένεια αλλά και την τοπική Εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ολη αυτή κατάσταση ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις που κυριαρχούν έντονα στην Εκκλησία της Αμερικής και όλο και περισσότεροι πλέον μιλούν για την ανάγκη κήρυξης αυτοκέφαλου».
Ισχυροί ομογενείς διερωτώνται τι ακριβώς φοβάται ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την περίπτωση του Δημητρίου και ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο δεν τον «παραιτεί», όπως έχει πράξει δύο φορές στο παρελθόν, τόσο στην περίπτωση του 85χρονου τότε Αρχιεπισκόπου Βορείου και νοτίου Αμερικής Ιακώβου όσο και στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος.