Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Μεταμόσχευση κεφαλιού: Βαλερί Σπιριντόνοφ: Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, ότι είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ… Αλλά τι είχα να χάσω; Δεν θα μπορούσα, όμως, να χάσω ούτε μία ελάχιστη ευκαιρία να μπορέσω να περπατήσω ξανά κανονικά

Μεταμόσχευση κεφαλιού: Ο πρώτος εθελοντής για... αποκεφαλισμό το μετάνιωσε -Γνώρισε μια (...) Ρωσίδα και την παντρεύτηκε


Μεταμόσχευση κεφαλιού: Ο πρώτος εθελοντής για... αποκεφαλισμό το μετάνιωσε -Γνώρισε μια κουκλάρα Ρωσίδα και την παντρεύτηκε


Έγινε διάσημος ως ο πρώτος άνθρωπος που δήλωσε εθελοντής για μια αμφιλεγόμενη μεταμόσχευση κεφαλιού. Φαίνεται όμως πως το έχει μετανιώσει, έχει προχωρήσει πλέον στη ζωή του και παντρεύτηκε μια (...) Ρωσίδα με την οποία έχει αποκτήσει και ένα παιδί.
Ο 33χρονος Βαλερί Σπιριντόνοφ, ήταν έτοιμος να του κόψει το κεφάλι ο καθηγητής Σέρτζιο Καναβέρο – γνωστός με τον όρο «Δρ. Φρανκενστάιν» - και να του προσαρτήσει ένα νέο, υγιές σώμα, σε μια πειραματική και αμφιλεγόμενη χειρουργική επέμβαση. Ο Ιταλός γιατρός εργάζεται τώρα στην Κίνα, όπου έχει λάβει χρηματοδότηση για την έρευνά του.
Αλλά ο Ρώσος, που έγινε γνωστός παγκοσμίως για το σθένος του να αποκεφαλιστεί για την επιστήμη, δημιούργησε την δική του εξαιρετική ζωή μετά την μετακόμισή του στη Φλόριντα με την σύζυγό του Αναστασία Πανφίλοβα.

Ο Σπιριντόνοφ, ειδικός στους υπολογιστές, είχε δουλέψει για δύο χρόνια με τον Δρ. Καναβέρο, αλλά τώρα πιστεύει πως οι πρώτες προσπάθειες του γιατρού για την φουτουριστική χειρουργική επέμβαση, θα πραγματοποιηθούν σε Κινέζους εθελοντές και όχι σε αυτόν.
Αποκάλυψε επίσης, τις υποψίες του πως κάτι έχει πάει «λάθος» με τα σχέδια για την μεταμόσχευση κεφαλιού που η επικρατούσε ιατρική θεωρεί επί του παρόντος, επιστημονικά αδύνατη.

Ο Ρώσος, εν τω μεταξύ, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σπουδάζει ανάλυση υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.
Σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε πως έχει μετακομίσει στις ΗΠΑ με την σύζυγό του Αναστασία Πανφίλοβα και τον γιο τους.
Μια φωτογραφία δείχνει τον περήφανο πατέρα – που πάσχει από την νόσο Werdnig-Hoffman, μια μορφή μυϊκής ατροφίας του νωτιαίου μυελού που συχνά οδηγεί σε χαμηλό προσδόκιμο ζωής – να κρατά το μωρό του.
Ο γιος του, που γεννήθηκε πριν από 6 εβδομάδες, είναι υγιής κάτι που ο Σπιριντόνοφ θεωρεί «θαύμα» καθώς η νόσος του είναι κληρονομική.
Η (...) σύζυγός του, που έχει μεταπτυχιακό στην χημική τεχνολογία και είχε σπουδάσει προηγουμένως στην Ιταλία, υποβλήθηκε σε πλήθος εξετάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Το ζευγάρι δεν διακρίνεται μαζί στις φωτογραφίες, αλλά η Πανφίλοβα έχει εξηγήσει στα social media την αγάπη της για έναν άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο. «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερα συναισθήματα, είναι πιστοί, ευγενικοί και είναι συνήθως πολύ έξυπνοι... αυτό δεν είναι το θέμα;» είχε γράψει.


Ο Σπιριντόνοφ δήλωσε:« Ζούσαμε στην ίδια πόλη και συχνά συναντιόμασταν σε επαγγελματικές συζητήσεις και σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι νιώθαμε πολύ καλά μαζί. Έχει αρκετά πτυχία. Παντρευτήκαμε πριν από έναν χρόνο περίπου στη Μόσχα».
Ο Σπιριντόνοφ έχει αμφισβητήσει τον Δρ Καναβέρο και του ζητά να μιλήσει ανοιχτά για το έργο του, καθώς υπάρχουν υποψίες πως ο Ιταλός γιατρός αντιμετώπισε προβλήματα με τις τεχνικές του μετά από μια δοκιμαστική μεταμόσχευση σε δύο νεκρά σώματα.
«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, ότι είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ» δήλωσε στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Αλλά τι είχα να χάσω; Δεν θα μπορούσα, όμως, να χάσω ούτε μία ελάχιστη ευκαιρία να μπορέσω να περπατήσω ξανά κανονικά».
Ισχυρίστηκε επίσης, ότι υπάρχει έλλειψη πληροφοριών από τον Δρ. Καναβέρο για το πειραματικό του έργο στην Κίνα.
Πάντως, αντί να γίνει ινδικό χοιρίδιο, ο Σπιριντόνοφ έχει σχεδιάσει μια «έξυπνη» αναπηρική καρέκλα που λειτουργεί με την φωνή του και εργάζεται σε πολλά συμβουλευτικά έργα.
Όπως είπε: «Νιώθω πως έφυγε ένα βάρος από το στήθος μου. Ποτέ δεν είχα ένα μάταιο κίνητρο για να γίνω ο πρώτος που θα υποβαλλόταν σε μεταμόσχευση κεφαλιού. Έδωσα δύο χρόνια της ζωής μου σε αυτό το έργο. Θα χαρώ να δω να συμβαίνει (σε κάποιον άλλον)».
Φωτογραφίες: Facebook / Anastasia  Panfilova

ΠΗΓΗ: https://www.iefimerida.gr/news/468462/metamosheysi-kefalioy-o-protos-ethelontis-gia-apokefalismo-metaniose-gnorise-mia