Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Α) Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθέσεις Β)ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

ΣΧΟΛΙΟ:


ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ! 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ: "γενόμενοι δεκτοί με εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού από τις Διευθύνσεις, τους εργαζόμενους και τους περιθαλπομένους σ’ αυτά"... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ Α) ΟΤΙ Η "ΑΓΑΠΗ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ! ΚΑΙ Β) ΟΤΙ Ο "ΣΕΒΑΣΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΡΕΙ Ο ΣΥΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΑΘΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ! ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΛΟΙΠΟΝ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΎΟΥΝ ΩΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ", ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΙΟΙ" ΕΙΤΕ ΚΑΙ "ΑΓΓΓΕΛΟΙ"...


Το πείραμα της Σύρου: Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθέσεις


katanixis.gr: Ο μητροπολίτης Σύρου για άλλη μία φορά πρωταγωνιστεί σε μια καλά οργανωμένη εκστρατεία προβολής, του μοντέλου της πανθρησκείας. Με πρωταγωνιστές αναξιοπαθούντες ανθρώπους και θέμα την ελεημοσύνη, μαζί με τον παπικό "Επίσκοπο" διαφημίζει στον Νεοέλληνα πιστό, το μοντέλο της συνύπαρξης των διαφόρων θρησκειών με την Ορθοδοξία. Όλα αυτά σε ένα πνεύμα, αγάπης, αλληλοπεριχώρησης, αλληλοκατανόησης, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού. Με μια μικρή λεπτομέρεια... 

Το κεκτημένο της συμβίωσης

Αντί ο Σεβασιμότατος να αγωνιά και να ελέγχεται για το πόσους αιρετικούς Καθολικούς κάλεσε σε επιστροφή, ή για το πόσα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Κυρίου, παραπλανήθηκαν και έγιναν αιρετικοί παπικοί, έχει αλλάξει τη θεματολογία της ποιμαντικής του μέριμνας σε βολικότερους πυλώνες. Η στάση του και η πρακτική του ήταν, είναι και θα είναι λάθος. Δεν αντέχει την έκθεση στο φως της Αγιοπατερικής μας Παραδόσεως. Στο όνομα των πέντε Α, συγκαλύπτεται η ουσία της παπικής διπλωματίας που είναι μέχρι το μεδούλι της κυριαρχική. Κοντολογίς όταν προσκυνάς τον ισχυρότερο (δεν τον ελέγχεις ως αίρεση), όσο γλυκές λέξεις και αν χρησιμοποιήσουμε η δειλία, ο φόβος, το ψέμα και η υποτέλεια δεν καλλωπίζονται.

Το μοντέλο της Σύρου μια μικρογραφία της παγκοσμιοποίησης των Θρησκειών, δηλαδή του Οικουμενισμού

Αντί λοιπόν να ελέγχεται ο Μητροπολίτης Σύρου και να εμπνευσθεί από τον Άγιο Μάρκο Ευγενικό, τον Άγιο Μέγα φώτιο, ή τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά, εκείνος επιμένει να πορεύεται στα θολά νερά της δυτικής κουλτούρας, να πείθεται και να μην αντιδρά.
Επιπλέον συμμετέχει σε μια επίδειξη, σε ένα καινοφανές γκαλά της μόδας του Οικουμενισμού. Ευχόμαστε και ελπίζουμε άθελά του. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνέλθει έστω και την ενδεκάτη, διότι έχει χαρίσματα σπάνια και θα μπορούσε να εμπνεύσει τον πιστό λαό του Θεού.

Το στρεβλό μήνυμα με τους "βολικούς" πρωταγωνιστές

Ίσως κάποιοι από τους αναγνώστες μας, θεωρήσουν σκληρό ή άκαιρο τον έλεγχο ημέρες που είναι και μάλιστα για μια πράξη αγάπης.
Εξηγούμαστε λοιπόν πως το επίπεδο της εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία, έχει τόσο πολύ διαβρώσει τον τρόπο σκέψης των στελεχών της διοίκησης που δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από ουμανιστικές ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Ύποπτα σχήματα και αμφιλεγόμενα σκοτεινά οικοδομήματα μιας μασωνοκίνητης κουλτούρας (τύπου Ο.Η.Ε. UNESCO, UNICEF).
Εκεί προσφέρεται δήθεν δικαιοσύνη, διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, βοήθεια στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου αντίστοιχα, όλα όμως τα προσφερόμενα αφορούν σε τούτη τη ζωή.

Και η...  μικρή λεπτομέρεια

Όταν εκπίπτει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και διαχωρίζεται βίαια από το σωτηριολογικό, φαίνεται να αποτάσσεται και ο Επίσκοπος την πρώτη την μέγιστη μέριμνά του: τη σωτηρία της ψυχής και την αιώνια ζωή για την ποίμνη που του ανέθεσε ο Χριστός.
Για κάποιους από εμάς το προσφερόμενο εορταστικό γεύμα ίσως και να είναι το τελευταίο μας. Μοιάζει ο Σεβασμιότατος σαν να αγωνιά και να νοιάζεται για το αν "θα φύγουμε" χορτάτοι όταν έλθει η ώρα μας και όχι για το αν θα φύγουμε στην Ορθοδοξία ή στην αίρεση. 
Αν θα έχουμε ελπίδα να αξιωθούμε τον Παράδεισο ή θα κριθούμε με σιγουριά στην αιώνια κόλαση ως αιρετικοί.
Ο Θεός να μας φυλάει.

Χριστός ετέχθη
ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΪΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ
Όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β και ο Επίσκοπος ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρος, συνοδευόμενοι από τον Αρχιερατικό Επίσκοπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και τον Εφημέριο του ΡΚαθολικού Ναού Ευαγγελιστριας π. Νικόλαο Ρούσα, επεσκέφθησαν διαδοχικά τον Οίκο Ευγηρίας των Αδελφών του Ελέους, της ΡΚαθολικής Εκκλησίας Σύρου, το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονος της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως, τον Οίκο Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου στα Τάλαντα και το Βαρδάκειο και Πρώιο Νοσοκομείο Σύρου, γενόμενοι δεκτοί με εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού από τις Διευθύνσεις, τους εργαζόμενους και τους περιθαλπομένους σ’ αυτά, προς τους οποίους οι δύο Επίσκοποι ευχήθηκαν και διένειμαν δώρα και γλυκίσματα, και από τους οποίους δέχθηκαν καρδιακές ευχές.Μετά το πέρας της συνοδοιπορείας τους οι Σεβασμιώτατοι κ. Δωρόθεος Β’ και κ. Πέτρος, σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά ΜΜΕ, που τους συνόδευσαν, συνεχάρησαν τους εργαζομένους στα Ιδρύματα και κατέθεσαν τις ευχές τους προς όλους για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, εκμεταλλευόμενος το δρομολόγιο του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, θα μεταβεί, μέσω Σάμου, Χίου, Λέσβου και Λήμνου, στην Καβάλα, όπου, κατά την ολιγόωρη παραμονή του πλοίου, θα ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο, και θα επιστρέψει αυθημερόν. με το ίδιο δρομολόγιο στην Ερμούπολη.