Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ... ΣΗΜΕΡΑ


Αγαπητέ κ. Τηλέμαχε, και φίλοι των αγίων μας. Γράφω  τις παρακάτω γραμμές χωρίς να έχω στο νου μου, κάποια εικόνα του προσώπου σας-αφού δεν γνωριζόμαστε, και ειδικά με τον Τηλέμαχο- αλλά μόνο μία  πρώτη εντύπωση, αυτή  που σχηματίστηκε, άθελά μας,  από τα όσα γράφτηκαν! Θα προσπαθήσω τώρα- με όσα θα γράψω- να πετύχω την αποκατάσταση της ειρήνης των καρδιών μας,
τόσο της δικής μας, όσο των αναγνωστών μας, που απ’ ότι ακούω… ήδη τους έχουμε σκανδαλίσει! Είναι γνωστός ο λόγος του Κυρίου μας, που λέει πως’ εξ αιτίας σας υβρίζεται το όνομά μου από τα έθνη.. και αλλού πάλι που λέει ότι’ συμφέρει να δέσεις στο λαιμό μια πέτρα και να ριχτείς στα βάθη της θαλάσσης, παρά να σκανδαλίσεις έστω και έναν απλό Χριστιανό, που μπαίνει για να δει τον καιρό, αλλά  και τα σημάδια του αντιχρίστου (που όπως ακούσαμε έρχεται στις 11:23)… και διαβάζει τα όσα οι αφεντιές μας, μεταξύ μας, ως δώρα κακίας ανταλλάσουμε! ΑΝ όμως,  γι’ εσάς κ. Τηλέμαχε, είναι «όλα καλά!», έχει καλά. Ο ΘΕΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ  ΣΩΖΕΙ ΠΑΝΤΑΣ ΗΜΑΣ!Ναι, σωτήρες δεν χρειαζόμαστε, αλλά… ο Θεός σώζει και όλο τον κόσμο; Όλο; Μήπως σώζει και τους αμετανόητους,  τους υπερήφανους, αλαζονικούς  αιρετικούς; Και αν ναι! Χωρίς προϋποθέσεις; Δίχως μετάνοια και συντριβή, δίχως μυστηριακή εισαγωγική διαδικασία (Άγιον Βάπτισμα!)…  δίχως τίποτε; Αυτά λέει η Αγία Γραφή, οι Άγιοι Πατέρες, αλλά και οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων; Αν ναι, τότε ποια είναι η δουλειά των επισκόπων όλου του κόσμου. Ας του απολύσουμε εν ειρήνη! Και πάλι, ποιο είναι το έργο των αποστόλων και των Ιεραποστολών; Και αν την  καταργήσουμε -την Ιεραποστολή- τότε που; Που και πως θα ορίζεται η Εκκλησία μας ως: η Μία Αποστολική Εκκλησία;
Εφόσον όλες οι θρησκείες γεννούν από μόνες τους την σωτηρία τους… ο Ιησούς δεν είναι απαραίτητος για τον κόσμο, αλλά απαραίτητος θα είναι μόνο ο εκάστοτε πατριάρχης που θα γεφυρώνει –μόνον αυτός- τους πιστούς με τους άπιστους, για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας της Οικουμένης! (Το νέο δόγμα του επισκοπικού Οικουμενισμού ή καλύτερα μιας «νέα πίστη»!)
Ας είναι!  Ο οικουμενικός μας,  «ίσως και να ‘χει δίκιο»…. Αλλά πόσοι γνωρίζουμε ότι και μόνο αυτή η φράση,ΑΝ ειπωθεί κάπως περίεργα, φτάνει να διώξει από πάνω μας την Θεία Χάρη;  Και το λέμε αυτό σύμφωνα με την εμπειρία των αγίων μας (του Μ. ΠΑΪΣΊΟΥ!).
Επιτέλους αδελφοί, ας ανοίξουν τα ώτα της καρδιάς μας!  Ο Χριστός μας είπε πως πουθενά αλλού δεν υπάρχει σωτηρία! Και ότι Αυτός είναι η πύλη των προβάτων. Πώς λοιπόν να σιωπήσουμε όταν ο πατριάρχης λέει πως και το κοράνι είναι «άγιο» ή δεν το λέει;  Πώς να πούμε ότι:  και οι 323 Προτεσταντικές Σχολές είναι - ισάριθμες (323)- «Εκκλησίες» , [συν Μία την δική μας], και συν μία την Ρωμαιοκαθολική 324… και συν και συν και συν όλες τις χριστιανικές αιρέσεις… ή θέλετε  να προσθέσουμε και αυτές των Εθνικών; Αυτά τα λέει ή δεν τα λέει;
Όσοι τώρα συμφωνούν με τον ταλαίπωρο αυτόν άνθρωπο, τι κάνουν; Ακυρώνουν ή όχι, κι αυτό ακόμη το Ευαγγέλιο; Γινόμαστε συν-ένοχοι με την σιωπή μας ή όχι; Τι νομίζουμε!  πως η κατάρα θα πιάσει μόνο τον Πάπα της Δύσης, που σε σχέση με αυτά που λέει -ο της Ανατολής- είναι μύγα με κοράκι… ή δεν είναι έτσι;
Αδελφέ, πατέρες, και μητέρες, και φίλοι των αγίων Πατέρων μας!  έρχονται ημέρες δύσκολες.  Η πίστη μας θα δοκιμαστεί σκληρά. Από πολλά κόσκινα πρόκειται να περάσουμε! ΙΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΕΚΤΟΥΣ. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ  ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ! Για εμάς τους Ορθοδόξους η πίστη μας δεν αποτελεί μια ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ, αλλά αυτή η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ! Δεν λέμε:
- Πέθανε ο Τάδε και τον κληρονόμησε η Τάδε… ή αλλιώς η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ή κάνω λάθος;
Αν όμως -γι’ εμάς -τα πράγματα της πίστεως μας βαίνουν προς τον γκρεμό, τι πρέπει να κάνουμε, να σιωπήσουμε;
Κ. Τηλέμαχε! Τα πρώτα τέσσερα γράμματα του αγίου ονόματός σας σχηματίζουν και σηματοδοτούν την «Τηλε - μαχητικότητά» σας. Παίρνοντας το πρώτο γράμμα, το Ταφ, σας Θυμίζω ότι ο άγιος Τηλέμαχος  ήταν μοναχός του 5ου αιώνα και άγιος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μας.
«Ταξίδεψε από την Ασία στη Ρώμη επί αυτοκράτορα Ονώριου, θέλοντας να σώσει την πόλη. Αντιτάχθηκε στις μονομαχίες που γίνονταν στα αμφιθέατρα και ο ίδιος όρμησε στο Κολοσσαίο και φώναξε στους μονομάχους να σταματήσουν στο όνομα του Χριστού. Τότε το πλήθος άρχισε να γελάει και να τον γιουχάρει. Ένας από τους μονομάχους χτύπησε στο στομάχι τον Τηλέμαχο με το ξίφος του και εκείνος έπεσε κάτω. Σηκώθηκε και ξαναφώναξε στους δύο μονομάχους να σταματήσουν. Ένας μονομάχος τον κάρφωσε στο στομάχι με το ξίφος και εκείνος, αφού ψέλλισε για τελευταία φορά το ίδιο, πέθανε στο δάπεδο του αμφιθεάτρου, βουτηγμένος στο αίμα. Το πλήθος σιώπησε και εκκένωσε το Κολοσσαίο.
Χάρη σε αυτόν τον άγιο, την 1 Ιανουαρίου 404 μ.Χ. έλαβε χώρα η τελευταία μονομαχία στην Ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αφού εξαιτίας του θανάτου του, έπειτα από 3 ημέρες, με αυτοκρατορικό διάταγμα καταργήθηκαν οι μονομαχίες» [ http://www.saint.gr/13/saint.aspx ].
Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ, Τηλέμαχε
Για ό,τι πιθανόν δεν καταλαβαίνεις θα παρακαλούσα να έχεις υπόψη σου ότι η αγία γραφή χρησιμοποιεί πολλούς «λόγους», που τους ονομάζει «Λόγους  άγνοιας».
- Αλήθεια τον Σεβασμιώτατο τον γνωρίζεται προσωπικά;  και ξέρεται πως έχει εκφραστεί για τα «ΑΝΤΙΚαντιωτικά» σας ρήματα;
- Άραγε γνωρίζεται πόσες φορές του ψάλαμε την Φήμη του-μέσα σε ναούς- αλλά και άλλον  εξαίσιο ύμνο:  «Τον Δεσπότην και Αρχιερέα ημών, Κύριε φύλαττε, εις πολλά έτη Δέσποτα», σε αργό μέλος αρχαιοπρεπές; Γνωρίζεται άραγε σε τι ήχο ψάλετε;
- Αλήθεια άραγε,  γνωρίζεται πόση ώρα κράτησε η επίσκεψή μας στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας  (πριν την Σύνοδο), και ότι τα όσα γράφουμε και λέμε (και στο Βίντεο), ότι  τα  έχουμε πει και προσωπικά αλλά και με καταθέσει  γραπτής επιστολής μας;
- Μετά πάλι την «Σύνοδο» πόσες φορές επικοινωνήσαμε- τηλεφωνικός-και ΑΝ τον ενημερώσαμε πρώτα εμείς, για την «δημοσιογραφική» μας δράση ! Το γνωρίζατε;
Και τελικά αδελφέ, τον π. Θεόκλητο τον γνωρίζουμε από τα 18μας! Εσάς όμως δεν σας γνωρίζω; Και επειδή ο Θεός μιλά κι Αυτός, ως αγνοών!  το κάνει για να μας μάθει, να πίνουμε και κανένα καφέ και να τα λέμε! Και, πρόσωπο με πρόσωπο. (Κιν. 6976576780)
Ο Θεός κάνει κι Αυτός  πως δεν γνωρίζει, για να μας μάθει’ πώς να μαθαίνουμε, και πώς να ζυγίζουμε καρδιές και όχι εγκεφάλους!
Λέγει ο Θεός: τι άραγε γίνεται εκεί στα Σόδομα και στα Γόμορρα!  Και κατεβαίνει, από τον ουρανό, και επισκέπτεται τον Γενάρχη Αβραάμ, και τα πόδια Του βαδίζουν τώρα μες  την Πόλη των ανωμάλων… και όλα τα καταδέχεται  και τα καλοδέχεται, αλλά! τυφλώνει όλους όσους τρέχουν κατά πάνω Του…  για να ασελγήσουν πάνω στο σώμα του, που από δογματικής απόψεως είναι η μάνα μας, δηλαδή η Εκκλησία μας  η Ορθόδοξη,  που είναι και η ελπίδα όλου του  άπειρου κόσμου, που είναι πάλι και η μόνη πύλη του Παραδείσου, όπου ο Θεός έβαλε σαρκοφόρους  αγγέλους  για να την φυλούν!
Αν τώρα μιλάμε για τον Επίσκοπο, αν και για τον Πατριάρχη μας,  το δικαίωμα αυτό μας το δίνει ο πόνος και η αγάπη μας για τα πράγματα της Εκκλησίας μας!  εξάλλου δεν σηκώσαμε πέτρα (αιρετική!) να κτυπήσουμε την Κεφαλή μας που είναι ο Χριστός, αλλά αυτούς  που  είναι «σώμα (άρρωστο) από το σώμα μας»!
Επειδή λοιπόν  πιστεύουμε ότι ο «Οικουμενισμός» είναι πτώση, σύμφωνα και με τα  λόγια αγίων ανδρών  (των οποίων  όμως τα ονόματα αποφεύγω να μνημονεύσω την ώρα τούτη, γιατί είναι ντροπή μας και αίσχος μας, να Τηλε-μαλώνουμε  και να επικαλούμαστε! και ονόματα αγίων, ή  άλλα  ρητά αγίων ψυχών).
Πράγματι πρέπει να αποφεύγονται τα άκρα! Με τα άκρα δεν λύνονται τα θέματα. Ναι, μα λύνονται με την σιωπή; Όμως εδώ που τα φτάσαμε αδελφοί μου, όλοι μας! ας διδαχτούμε από τα παρακάτω  λόγια, που  μας βάζουν όλους μας , στην σωστή μας θέση!
«Δυστυχώς στην εποχή μας έχουμε πολλούς που ταράσσουν την Μητέρα Εκκλησία. Όσοι από αυτούς είναι μορφωμένοι έπιασαν το δόγμα με το μυαλό και όχι με το πνεύμα των Αγίων Πατέρων. Όσοι πάλι είναι αγράμματοι έπιασαν και αυτοί το δόγμα με τα δόντια, γι’ αυτό και τρίζουν τα δόντια, όταν συζητούν εκκλησιαστικά θέματα, και έτσι δημιουργείται μεγαλύτερη ζημία στην Εκκλησία από αυτούς παρά από τους πολέμιους της Ορθοδοξίας μας. Καλά είναι το ποτάμι να μην είναι πολύ ορμητικό, γιατί παίρνει σβάρνα κούτσουρα, πέτρες, ανθρώπους, αλλά ούτε βέβαια και πολύ ρηχό, γιατί θα κάθονται κουνούπια..» (Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης)


ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΠΗΓΗ: [Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 11:17 http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=40015:2016-09-10-08-22-06&catid=2264:9]