Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση στον σεβαστό μας Πρωτοσύγκελο, τον π. Νικηφόρο.

Απάντηση στον σεβαστό μας Πρωτοσύγκελο, τον π. Νικηφόρο. 
Ο <<ΠΟΛΥΣ ΠΑΙΔΕΜΟΝΙΣΜΟΣ>> ΣΑΣ, ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ''ΟΠΑΔΟΥΣ'' ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ !!!


 «Α, αυτό το σκυλί του Πελτέκη!» (Λόγια μιας μαμάς).

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Η λέξη, ΑΥΘΕΝΤΙΑ, είναι γένους θηλυκού και σημαίνει:  «Το άτομο που οι γνώσεις του σε έναν συγκεκριμένο τομέα εκτιμώνται εξαιρετικά και συνεπώς δεν αμφισβητείται από κανέναν η γνώμη του»!
Αν όμως αυτό συμβαίνει στον επιστημονικό χώρο, στον χώρο της φιλοσοφίας, αλλά και της θεολογίας δεν υπάρχει κάτι ταιριαστό! Δεν υπάρχει, «Το άτομο»  που οι γνώσεις του σε έναν συγκεκριμένο τομέα  να «Εκτιμώνται Εξαιρετικά» και συνεπώς  να μην «Αμφισβητείται από κανέναν η γνώμη του»!

Αδελφοί, είναι γνωστός ο λόγος του Σωκράτη’  «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα», αλλά  επίσης γνωστή είναι και η φωνή του τυφλού που θεράπευσε ο Χριστός, αφού Έφτυσε(!)  χαμέ για να κάμει πυλό και να επιχρίσει  μ’ αυτό τα Μάτια του (=ΝΟΥΣ!)! Ο τυφλός μεταξύ άλλων είπε μπροστά στους  άδικους και άτιμους (=ΑΣΥΝΕΤΟΥΣ ΝΟΕΣ!) κριτές του!  «Ένα ξέρω, πως πριν ήμουν τυφλός και τώρα βλέπω»!  Ο Σωκράτης τώρα, ο αρχαίος  Έλληνας φιλόσοφος, που δεν είδε την ημέρα του Ιησού Χριστού, μας είπε: «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα», και ο τυφλός- που ζει την ημέρα (εκείνη!) της παρουσίας του Χριστού- μας λέει πως «Ένα πράγμα», το ξέρει σίγουρα! « Ένα ξέρω-λέει- πως πριν ήμουν τυφλός και τώρα βλέπω»!... αλλά και π. Νικηφόρος -το άτομο που οι γνώσεις του σε έναν συγκεκριμένο τομέα εκτιμώνται εξαιρετικά και συνεπώς δεν αμφισβητείται από κανέναν η γνώμη του- μας είπε: 
-          «ΨΥΧΗ παθοπιασμένη κρᾶξε, «Πάτερ ἥμαρτον!!! Ἰησοῦ Υἱὲ Δαυΐδ, ἐλέησόν με». Τότε νὰ δῆς τὶ μεγάλο πανηγύρι θὰ γίνη στὸν  Ἕβδομο Οὐρανὸ γιὰ τὸν ἅγιο γυρισμό σου, ἀδελφέ μου!» [ http://www.eordaia.org/index.php?option=com_cont ].

Πάντα χαριτωμένος ο λόγος του σεβαστού γέροντα, αλλά στην περίπτωση μας σήμερα το θέμα είναι αν η κρίση του είναι δίκαια, εάν ΒΛΕΠΕΙ (= ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ!).
 Για να δούμε! Γυρνούσαμε λοιπόν  στην πόλη μας από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και  το παραμύθι της μαμάς έγραφε μία ακόμη ζωντανή πράξη. Η όλη ιστορία έχει να κάνει με αυτό που λέγει το Πνεύμα στην Παλαιά Διαθήκη! Αν  είσαι νέος και δεν γνωρίζεις ποιος Θεός είμαι  «Εγώ» (μιλάει ο θεός!), ρώτησε τους γονείς σου να σου πουν τα θαύματα που τους έχω κάνει!!! Με μεγάλη προσοχή-εγώ και ο φίλος μου ο Χρήστος – ακούγαμε αλλά και μαγνητοφωνούσαμε τα απλά και χαριτωμένα λόγια, της μαμάς!
-           Α, αυτό το σκυλί του Πελτέκη! Αν δεν περνούσε άνθρωπος, να το σκότωνες δεν γαύγιζε!
Η ιστορία είχε να κάνει με το χωριό Κόμανος στα χρόνια των ανταρτών. Το χωριό είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο. Είναι γνωστό πάλι αδελφοί, από την Παλαιά Διαθήκη ότι το χωριό που έστηναν οι Εβραίοι-με τις σκηνές τους για 40 χρόνια στην έρημο- ονομάζονταν «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!», και όχι «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ». Έτσι λοιπόν ζούσε ο Κόμανος της ημέρες των «ΑΝΤΑΡΤΩΝ!», και άσχετα αν τους φιλούσε το Ιππικό του Στρατού, η ανασφάλεια  ήταν μεγάλη και ο φόβος διαρκής. Οι «αντάρτες!» έμπαιναν και  μέσα στο χωριό, γι’ αυτό και ο φόβος σ’ ‘έκανε να παρανοείς και να παραφρονείς! Αν γινόταν κάτι ή ακουγόταν κάτι που δημιουργούσε τον φόβο ότι ο εχθρός είναι μέσα από τα σύρματα – το χωριό ήταν και φραγμένο-άκουγες τους ποιο συνετούς να λένε:
-          Το σκυλί του Πελτέκη γαύγισε; Αν δεν γαύγισε, «ΑΝΤΑΡΤΗΣ!» δεν πέρασε! Να το σκοτώσεις αυτό το σκυλί, αν δεν δει άνθρωπο (ΑΙΡΕΤΙΚΟ!) δεν γαυγίζει για κανέναν λόγω!!!

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

Αγαπητοί,
Η λέξη, ΜΑΜΑ πολλές φορές- και για τους περισσότερους- είναι λέξη συνώνυμη της  ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ, και είναι και οι δυο μαζί από ένα γένος!  Γένους θηλυκού!  Και  σημαίνει:  «Το άτομο που οι γνώσεις του σε έναν συγκεκριμένο τομέα εκτιμώνται εξαιρετικά και συνεπώς δεν αμφισβητείται από κανέναν η γνώμη της»!
Π. Νικηφόρε, έτσι δεν παλεύετε η  αίρεση του Οικουμενισμού, αλλά ούτε και αντέχεται άλλο η Παναιρετική  «Φιλοεπισκοπική»  Φαναριώτικη πολιτική σας! Και εννοώ  ότι τα ψέματα τελείωσαν! Ο π. Παΐσιος Παπαδόπουλος είναι ο μόνος που φωνάζει μέσα  στα «Μεσάνυχτα» ή καλύτερα στο «Παρα πέντε»….    και ξυπνήστε όλοι σας! Ξυπνήσατε και τους οπαδούς  σας  πριν είναι αργά! Ο  «Οικουμενικός εχθρός»  της Μίας Εκκλησίας μας, μετά από τις αποφάσεις που πάρθηκαν  κάτω στο «Συνέδριο» της Κρήτης, είναι  ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!!
ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ………………..  
 
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (Γυμναστής)
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ) 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016