Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1956.... "ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ αυτής της ρητορικής! Αυτής της αποδόμησης! Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας! Αυτό είναι το πολύ-πολύ σημαντικό και ανησυχητικό συνάμα!!!"...

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Να αρνηθούμε τη μετατροπή του σχολείου σε διαφθορείο

Εκπομπή "Εκκλησία και Κόσμος" της Μητροπόλεως Κασσανδρείας στο κανάλι Atlas TV που μεταδόθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.

   (...)     Εάν έχουν την στοιχειώδη εντιμότητα γιατί δεν το λένε και στα ελληνικά να καταλάβει κανείς ακριβώς περί τίνος πρόκειται!  LGBT ή ΛΟΑΤ, που το λένε στα ελληνικά, τα αρχικά, δηλαδή, Λεσβίες, Ομοφυλοφιλία, Αμφιφυλόφιλοι και Τρανσέξουαλ. Τώρα αυτό για τους αμύητους είναι, αν δεν είστε δηλαδή προοδευτικοί για να ξέρετε αυτά πρέπει (19:46) να κατηχηθείτε και να αλλάξετε αντιλήψεις, λοιπόν αν έχετε παλιομοδίτικες! Ε, η «Θεματική Εβδομάδα» θα υλοποιηθεί στο διδακτικό χρόνο του σχολικού «ωρολογιακού», ωρολογίου προγράμματος! Καλά είπα εγώ «ωρολογιακού» γιατί ουσιαστικά αυτά είναι μία ωρολογιακή βόμβα και όσο δεν χτυπάμε αυτήν την ωρολογιακή βόμβα  ή μάλλον να καλέσουμε ειδικούς πυροτεχνουργούς να την εξουδετερώσουμε! και σ’ αυτήν την περίπτωση όλοι είμαστε που πρέπει να την εξουδετερώσουμε! δεν είναι κάποιοι ειδικοί που θα ψάξουμε να τους βρούμε, αλλά όλοι είμαστε (ενν. «ειδικοί»!), πρέπει να εξουδετερώσουμε αυτή την ωρολογιακή βόμβα (που είναι) στα θεμέλια της εκπαίδευσης, της κοινωνίας, της οικογένειας! Έτσι!  «όλα αυτά»!

       Όταν έρχεται δηλαδή  το ίδιο το κράτος, το ίδιο το Υπουργείο και υιοθετεί την προβληματική και την ρητορική, η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό ακουγόταν από κάποιες περιθωριακές ομάδες που μιλούσαν γι’ αυτά τα θέματα, τώρα πλέον η ρητορική και η προβληματική αυτών των μειονοτήτων έχει γίνει ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ αυτής της ρητορικής! Αυτής της αποδόμησης! Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας! Αυτό είναι το πολύ-πολύ σημαντικό και ανησυχητικό συνάμα!!! (21:17)
(30:11) Αγαπητοί φίλοι, οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν! Βρισκόμαστε σε πόλεμο…

Ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1956.
Είναι πτυχιούχος της φιλοσοφικής και της θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. και διδάκτωρ Θεολογίας Α.Π.Θ.
Από το 1987 εγκαταβιώνει στην Ιερά Μoνή Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Βατοπαιδίου Χαλκιδικής.


Το 1991 ορίσθηκε εντεταλμένος της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας για θέματα αιρέσεων και έχει λάβει μέρος σε όλες τις ετήσιες Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για την αντιμετώπιση των αιρέσεων. Πολλές φορές ως εισηγητής.
Είναι αντιπρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της "Πανελληνίου Ένωσης Γονέων" που είχε ιδρύσει ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος για την αντιμετώπιση των αιρέσεων.
Επίσης είναι πρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της αντιστοίχου Ενώσεως στη Βόρειο Ελλάδα με τον τίτλο «Πρωτοβουλία Γονέων Βορείου Ελλάδος».
Είναι Σύμβουλος εκδόσεως του περιοδικού «Παρακαταθήκη», που στοχεύει στη διατήρηση και προβολή της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας.