Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ, Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!...Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΛΑΝΗ...

ΙΔΟΥ ΤΙ  ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: "Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής..."! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΦΡΑΣΗ "μετά το τέλος της ζωής" είναι κατασκευασμένη (1968) και ψέμα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ασθενείς και όχι νεκροί-πεθαμένοι! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ "Τέλος της ζωής", πρώτον δεν υπάρχει, δεύτερον το τέλος της βιολογικής ζωής δεν υπάρχει και απόδειξη είναι οι δύο Προφήτες που δεν γνώρισαν θάνατο, καθώς και οι επτά παίδες που κοιμήθηκαν κοντά στα 200 χρόνια και τα σκουλήκια δεν τους έφαγαν. Τρίτον, όποιος μπαίνει στο χώμα δεν είναι σίγουρο ότι τον τρώνε τα σκουλήκια, εφόσον κι αυτά σέβονται τα σώματα των αγίων, τα οποία μένουν και άφθαρτα...και επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πουθενά; Έλεος αντίχριστοι...[Πιθανόν κάποια από τους συνδιοργανωτές να γιορτάζει ευλαβώς την μετάσταση του πάναγνου σώματος της Θεοτόκου, του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και πόσων άλλων που μυστικά καλέστηκαν από τον Κύριο... α, ας θυμίσω εδώ και την επιθυμία-διαταγή του αγίου Παϊσίου να μην ανοιχθεί ο Τάφος του! Έλεος ω δήθεν Χριστιανοί, δηλαδή "μικροί αντίχριστοι"....

.                                          .

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων με ομιλητή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο κι άλλους διακεκριμένους επιστήμονες κι εκπροσώπους φορέων


Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα  από τον φορέα κοινωνικής υποστήριξης «ΘΕΛΩ» Παράρτημα Τρικάλων και το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡΧΩ». Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής, αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς κι αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Τούτο επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα  από τον φορέα κοινωνικής υποστήριξης «ΘΕΛΩ» Παράρτημα Τρικάλων και το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡΧΩ».

Η εκδήλωση η οποία προσέλκυσε πλήθος κόσμου, είχε θέμα : «Η αξία και η σημασία της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων. Ελληνική Πραγματικότητα». Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικάλων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και σε αυτή συμμετείχαν ως ομιλητές ο Ιατρός – Ψυχίατρος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ  Στέλιος Κυμπουρόπουλος κι άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες κι εκπρόσωποι φορέων.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών να συνδεθεί με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους.
Όπως επισημάνθηκε εκείνο που προηγείται της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με μόνο του κίνητρο την αγάπη, τον αλτρουϊσμό και την γενναιοδωρία του, αποφασίζει, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο. Αυτό σημαίνει στην πράξη η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Η Δωρεά Οργάνων και Ιστών αφορά την προσφορά των οργάνων προς μεταμόσχευση από έναν συνάνθρωπό μας (δότης) που δεν είναι πια στη ζωή. Από έναν δότη, μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ή ακόμη και να σωθούν έως και 100 ασθενείς μέσω της Δωρεάς Ιστών.
Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική & τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου. Το σπουδαιότερο παράγοντα στην εξέλιξη των μεταμοσχεύσεων αποτελεί η ύπαρξη ή όχι κατάλληλων και επαρκών μοσχευμάτων. Η έλλειψη μοσχευμάτων και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης, δυστυχώς διευρύνεται συνεχώς και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πέρα από τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες αφορούν τις μεταμοσχεύσεις και την πρόοδο που σημειώνεται στον οργανωτικό τομέα, η αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης, η οποία αποτελεί ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ για χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, παραμένει μόνο μία: Η υιοθέτηση και η διάδοση της ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ. μια πράξη η οποία βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο
Η ανάπτυξη και η διάδοση των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτώνται μόνο από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και του καθενός μας χωριστά.
Ομιλητές
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι ακόλουθοι:
  • Δήμητρα Ζαχαρούδη Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων παραρτήματος ΕΟΜ Βορείου Ελλάδος
  • Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ιατρός – Ψυχίατρος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ
  • Παγδάτογλου Κυριακή, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, ΜΕΘ Γ. Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • Στέλλα Ντούβλη Ιατρός, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος Νοσ/μείου Τρικάλων
  • Κορίνα Λιούτα Πρόεδρος «ΘΕΛΩ» – Αντιπρόεδρος 1ου ΠΤ Αττικής & Νήσων ΕΝΕ
  • Ελένη Σαμιωτάκη, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών θεμάτων Πανελληνίου Συλλόγου Νεφροπαθών
  • Θεοδωρίδου Χριστίνα, Πρόεδρος Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡΧΩ».