Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ο ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ

Ο ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ  «ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

Πολύ σύντομα καταθέτω στην αγάπη σας λίγα λόγια και σκέψεις εξαιτίας μιας συνάντησης με δύο πρώην ορθοδόξους Χριστιανούς και νυν ψευδομάρτυρες του «Ιεχωβά». Η επιμονή τους ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι Θεός (άπαγε της βλασφημίας) με την αιτιολόγηση α) ότι ο Ιησούς στέκεται στα δεξιά του Πατέρα και β) ότι ο Ιησούς στο τέλος αφού υποτάξει τα πάντα στον Πατέρα υποτάσσεται και ο Ίδιος, η επιμονή τους αυτή ξαναλέγω ήταν που έφερε τη ρήξη... Σηκώθηκα όρθιος και είπα στους ανθρώπους αυτούς να προβληματιστούν πάνω στον λόγο της Γραφής που λέγει ότι ‘’ο Ιησούς είναι μέσα στον Πατέρα και ότι ο Πατέρας είναι μέσα στον Υιό’’ και αποχώρησα.


Αν και πέρασαν δύο μέρες σκέφτομαι τη σχέση των λόγων των ψευδομαρτύρων του «Ιεχωβά» με τα γνωστά λόγια του καλούμενου επισκόπου Περγάμου Ιωάννη που υπάρχουν σε δημοσιευμένο βίντεο [1]. Και οι δύο βλέπουν τον Υιό «έξω» και όχι «μέσα» στον Πατέρα, και οι δυο επιμένουν ότι δεν μπορούμε να βάλουμε τον Υιό σε ίση θέση με τον Πατέρα αλλ’ ότι ο Υιός βρίσκεται κάπου «χαμηλότερα», ως κατώτερο (άπαγε της βλασφημίας)!

Αγαπητοί, όσοι βλέπουν τον Υιό του Ανθρώπου «έξω» από τον Πατέρα καθόλου καλά δεν κάνουν διότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μάς είπε ότι από τους κόλπους του Πατέρα εξήλθε.  Βγήκε λοιπόν από τους «κόλπους» του Πατέρα όχι όπως ακριβώς συμβαίνει στη «γέννα» κάθε ανθρώπου που εξέρχεται από μήτρα Γυναικός. Αυτός, ο Ιησούς Χριστός,  γεννάται από τον Θεόν Πατέρα όχι με γέννηση ανθρωπομορφική αλλά με το Μέγα Μυστήριον του Ακοινωνήτου, του Αχρόνου και του Ομοουσίου. Είναι «φύσει Θεός» και ως υιός Ανθρώπου είναι και «ο Τέλειος Άνθρωπος».

Για τον λόγο αυτό η Αλήθεια της Αγίας Γραφής τον θέτει «χαμηλότερα» από τον Πατέρα για να δηλώσει ακριβώς ότι εμείς οι «παλιάνθρωποι» που με τη χάρη του Τριαδικού Θεού σωζώμεθα (ως «σώμα Χριστού») είμαστε και θα είμαστε πάντοτε  «χαμηλότερα», δηλαδή υποταγμένοι και στον Πατέρα, και στον Υιό και εις το Άγιον Πνεύμα! «Χαμηλότερα» λογικά από τον Ιησού Χριστό, τον υιό της Παρθένου λόγω της αναμαρτησίας Του, και φυσικά «έξω» από την «ουσία» του Υιού του Θεού λόγω ότι «οι δύο φύσεις του Χριστού δεν συγχέονται μεταξύ τους, δεν αναμιγνύονται δηλαδή. Έχει επομένως, η κάθε φύσις, τα δικά της εντελώς αποκλειστικά χαρακτηριστικά και μετά την ένωσί τους» (Σύμφωνα με την Δ´ Οικουμενική Σύνοδο, είναι ενωμένες ασυγχύτως, ατρέπτως, αδιαιρέτως και αχωρίστως) [2]!

Εν τέλει, οι ψευδομάρτυρες παρακολουθούν τα βίντεο του Ζηζιούλα ή και οι δυο μαζί τις προβολές του πονηρού «μέσα» στην διεστραμμένη οθόνη τους νου τους;  

Κλείνουμε με τα λόγια ενός σύγχρονου ομολογητή της Πίστεώς μας, του Νικόλαου Σωτηρόπουλου.

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΘΕ!
«Από τους Βαπτισμένους Έλληνες Χριστιανούς , παρακαλώ, πόσοι πιστεύουν στην Θεότητα του Χριστού; Αν στο δρόμο σταματήσεις δέκα ανθρώπους και ρωτήσεις, Χριστιανούς Βαπτισμένους, «Τί είναι ο Χριστός για σένα;», θα ακούσεις διάφορες απαντήσεις: - Ο Χριστός ήταν ένας καλός άνθρωπος…»[3]

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Πτολεμαΐδα 23-4-2019