Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

1 Δεκεμβρίου 2019...« ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ!» ΔΙΟΤΙ "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και σε καμία περίπτωση να μη λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι, οι κατά την Ιερά Παράδοση διαπιστωμένοι και παραδοθέντες εις τους αναξίους γογγυστές και διαστρεβλωτάς της μόνης αληθείας"!

    

  
      ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI) 
                                                                     ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ*!
                                                                             

Λίγα υπομνηματικά λόγια με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, την και Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΘΕΜΑ: «AIDS» ΚΑΙ ΓΟΓΓΥΣΜΟΣ
Αδελφοί κατά σάρκα, και εν Χριστώ αδελφοί,
Μία παγκόσμια ημέρα ξημέρωσε και άσχετα αν το γήινο φως φωτίζει για να θερμάνει όλη τη γη, ολόκληρη την οικουμένη, ένα πεδίο της θα παραμένει σκοτεινό και ψυχρό. Ποιο; Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ή αλλιώς ΛΟΑΤ ή διαφορετικά «ΛΟΤ»! («ΛΟΤ» είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος και Τρανς! ενώ ΛΟΑΤ (αγγλικά: LGBT) είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος Τρανς, κ.τ.λ.)! Χάριν ιστορίας θυμίζουμε σύντομες απόψεις ειδικών για το πότε και πως ξεκίνησε το AIDS: «(…) Αλλά το Μάρτιο του 1981 τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις μιας πιο επιθετικής μορφής του KS συνέβη μεταξύ νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών στη Νέα Υόρκη. Την ίδια περίπου εποχή σημειώθηκε αύξηση, τόσο στην Καλιφόρνια όσο και τη Νέα Υόρκη, των περιπτώσεων μιας σπάνιας λοίμωξης των πνευμόνων από Pneumocystis carinii (PCP). Τον Απρίλιο του 1981, παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων της πνευμονίας PCP από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα. Μια τεχνικός φαρμάκων, η Σάντρα Φορντ, παρατήρησε μεγάλο αριθμό αιτήσεων για χορήγηση πενταμίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της PCP. Ένας γιατρός ζήτησε το φάρμακο για τη θεραπεία ενός γκέι 20χρονου άντρα, ο οποίος είχε πνευμονία…»[1].
Α΄. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ Ο «ΓΟΓΓΥΣΜΟΣ»
Χάριν ιστορικής αλήθειας θυμίζουμε σύντομα τον λόγο που ανάγκασε τον απόστολο Ιούδα τον Αδελφόθεο, να στείλει εσπευσμένα την επιστολή αυτή «προς τους αγαπημένους που κάλεσε ο Θεός Πατέρας και διατηρεί κοντά στον Ιησού Χριστό»!
«Ο συγγραφέας αναγκάστηκε να στείλει εσπευσμένα την επιστολή αυτή εξαιτίας των αιρετικών που εμφανίστηκαν στους κόλπους της Εκκλησίας και αποτελούσαν με τη διδασκαλία τους και τη φιλελεύθερη ζωή τους κίνδυνο για τους πιστούς… Οι αιρετικοί χαρακτηρίζονται ως«ασεβείς», γιατί παρερμηνεύουν τη χάρη του Θεού θεωρώντας την ως δικαιολογία για την ανήθικη ζωή τους και αρνούνται «ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός Κύριος μας» (στ. 4). Υπενθυμίζει τις σκληρές τιμωρίες του Θεού προς τους ασεβείς κατά το παρελθόν και προειδοποιεί ότι και για τους αιρετικούς αυτούς έρχεται η αυστηρή τιμωρία του Θεού, εφόσον μιμούνται τις αμαρτίες των ασεβών του παρελθόντος...» (Ιωάννης Κολιτσάρας) [2].
            Έχοντας κατά νου τον αριθμό των νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών στη Νέα Υόρκη, δηλ. το οκτώ, θυμίζουμε ότι όσοι σήμερα μιμούνται τις αμαρτίες των ασεβών του παρελθόντος ομοιάζουν και έχουν σχέση:
1. Με τον λαό του Ισραήλ! «Και σ’ εσάς θέλω να υπενθυμίσω, επειδή τα ξέρετε όλα, ότι ο Κύριος αφού έσωσε μια φορά τον λαό Ισραήλ από τη γη της Αιγύπτου, ύστερα εκείνους που δεν πίστεψαν τους κατάστρεψε» (στίχ. 5).
2. Με τους αγγέλους! «Και αγγέλους που δεν τήρησαν τη δική τους αρχή, αλλά εγκατέλειψαν τη δική τους κατοικία, τους έχει διατηρήσει με δεσμά αόρατα στον ζόφο για την κρίση της μεγάλης ημέρας» (στίχ. 6).  
3. Με τα Σόδομα και τα Γόμορρα! «όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα και οι γύρω τους πόλεις, που καταπόρνευσαν με τρόπο όμοιο με αυτούς και πήγαν πίσω από διαφορετική σάρκα, είναι μπροστά μας παράδειγμα, αφού τιμωρήθηκαν με καταδίκη αιώνιας φωτιάς» (στίχ. 7).
4. Με τους αιρετικούς των ημερών του Αποστόλου! «Αλλά όμως όμοια και αυτοί ονειρεύονται, και αφενός μιαίνουν τη σάρκα, αφετέρου απορρίπτουν την κυριαρχία του Θεού και τις Δόξες βλαστημούν» (στίχ. 8).
5. Με το σώμα του Μωυσή! «Ενώ ο Μιχαήλ ο αρχάγγελος, όταν φιλονικώντας με το Διάβολο συνδιαλεγόταν για το σώμα του Μωυσή, δεν τόλμησε να επιφέρει βλάσφημη κρίση, αλλά είπε: «Να σε επιτιμήσει ο Κύριος»» (στίχ. 9).
6. Με όλους τους «ιστορικά» ασεβείς! «Αλλά αυτοί αφενός βλασφημούν όσα δεν ξέρουν, αφετέρου όσα γνωρίζουν καλά με το φυσικό ένστικτο σαν τα ζώα χωρίς λογικό, με αυτά φθείρονται» (στίχ. 10).
7. Με την οδό του Κάιν! «Αλίμονο σ’ αυτούς, γιατί πορεύτηκαν στην οδό του Κάιν, και παραδόθηκαν με πάθος στην πλάνη του Βαλαάμ για μισθό, και καταστράφηκαν στην αντιλογία του Κορέ» (στίχ. 11).
8. Με την οδό των «θερμών» ανδρών, που ως «φάροι» οδηγούν τους τυφλωμένους από τα πάθη της σάρκας! «Αυτοί είναι κηλίδες που τρώνε χορταστικά μαζί σας άφοβα μέσα στις αγάπες σας, που ποιμαίνουν τους εαυτούς τους, νεφέλες άνυδρες που παρασέρνονται από ανέμους, δέντρα φθινοπωρινά άκαρπα που πέθαναν δύο φορές και ξεριζώθηκαν, κύματα άγρια της θάλασσας που αφρίζουν στην επιφάνεια τα δικά τους αίσχη, αστέρες περιπλανώμενοι για τους οποίους έχει διατηρηθεί ο ζόφος του σκότους στον αιώνα» (στίχ. 12,13)… Και όχι μόνον!
Έχοντας υπόψη κι αυτό: Ότι «Ένας γιατρός ζήτησε το φάρμακο για τη θεραπεία ενός γκέι 20χρονου άντρα…» θυμίζω πως το όνομα του δικαίου Ενώχ επίσης συνδέεται με όσους μιμούνται και σήμερα τις αμαρτίες των ασεβών του παρελθόντος, όπως π.χ. αυτών της «ΛΟΤ» κοινότητας! Ο Αδελφόθεος Ιούδας γράφει: 
9. «Προφήτεψε επίσης και γι’ αυτούς ο Ενώχ, έβδομος από τον Αδάμ, λέγοντας: «Ιδού, ήρθε ο Κύριος με τις άγιες μυριάδες του, για να κάνει κρίση εναντίον όλων και να ελέγξει κάθε ψυχή για όλα τα έργα της ασέβειάς τους που έκαναν και για όλα τα σκληρά λόγια που μίλησαν εναντίον του αμαρτωλοί ασεβείς. Αυτοί είναι γογγυστές, μεμψίμοιροι, πορεύονται σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες και το στόμα τους μιλά υπέρογκα, θαυμάζουν πρόσωπα για χάρη ωφέλειας» (στιχ. 14-16).
       Καθώς γράφει αυτά για την κοινότητα των Γογγυστών, «Προτρέπει τους αναγνώστες να ενθυμούνται «τα προφητικά λόγια των Αποστόλων του Κυρίου»…» [2]... Τέτοια λόγια είναι και τα παρακάτω:
α) Του εορτάζοντα Προφήτη Ναούμ που έχουν σχέση «Με τον λαό μιας τέτοιας πόλης, της Νινευή» και όχι μόνο:
«Ας δούμε, όμως, τι λέγει για τους αμαρτωλούς ανθρώπους τέτοιας πόλης, και τι γι' αυτούς που είναι κοντά στον Κύριο: «Χρηστὸς Κύριος τοῖς ὑπομένουσιν αὐτὸν ἐν ἡμέρᾳ θλίψεως καὶ γινώσκων τοὺς εὐλαβουμένους αὐτὸν καὶ ἐν κατακλυσμοῖς πορείας συντέλειαν ποιήσεται τοὺς ἐπεγειρομένους, καὶ τοὺς ἐχθροὺς αὐτοῦ διώξεται σκότος» (Ναούμ, Α' 7 -8). Δηλαδή ο Κύριος είναι ευεργετικός για εκείνους που μένουν κοντά Του στις ημέρες των θλίψεων τους. Γνωρίζει ο Κύριος και περιβάλλει με συμπάθεια εκείνους που Τον σέβονται. Εναντίον όμως των αμαρτωλών που αλαζονικά με κάθε είδους αμαρτία εγείρονται εναντίον Του, θα ορμήσει σαν κατακλυσμός για να τους εξαφανίσει τελείως. Θα καταδιώξει τους εχθρούς Του και θα τους κυριεύσει το σκοτάδι του θανάτου» [3].
Και β) του  αγίου Λουκά της Κριμαίας, του ιατρού, που έχουν σχέση «1. Με τον λαό του Ισραήλ!»:
Ο χάλκινος όφις και η Γέννησις του Χριστού
Πολλά, πάρα πολλά χρόνια περιπλανιόταν ο λαός του Ισραήλ στην έρημο μετά την έξοδο του από την γη της Αιγύπτου με επί κεφαλής τον θεόπτη προφήτη Μωυσή.
Κύριος ο Θεός έτρεφε τον λαό Του με το θεόσταλτο μάννα. Ήταν δύσκολος ο δρόμος αυτός μέσα στην έρημο. Με πολύ δυσκολία έβρισκαν νερό να πιούν. Και άρχισε ο λαός του Ισραήλ να γογγύζει στον Θεό και τον Μωυσή, επειδή τους ξεσήκωσε από την Αίγυπτο. Και άναψε η οργή του Θεού εναντίον του λαού του Ισραήλ εξ αιτίας του γογγυσμούτους… Με διαταγή Του ήλθε ένα μεγάλο πλήθος δηλητηριωδών φιδιών, τα οποία τους δάγκωναν με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν…» [4].
Αλήθεια φίλοι μου, πόσοι άνθρωποι μολύνονται κάθε χρόνο με τον ιό του AIDS;  Όπως διαβάζουμε: «Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να μολύνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως από τον ιό ανθρώπινης επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV), ένας αριθμός που έχει πάψει να υποχωρεί πλέον εδώ και δέκα χρόνια, επισημαίνεται σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα (19.7.2016), με την ευκαιρία της διεθνούς διάσκεψης για το AIDS στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής» [5].
Αδελφέ εν Χριστώ, εσύ ο γκέι 20χρονος, μετανόησε! Εσύ που σε μία παρέλαση αξιοπρέπειας είχες αποτυπωμένο πάνω στο ρούχο σου τον «Άγιο Νικόλαο»…
Αλλά κι εσύ νέε μου, που σπουδάζεις μέσω ιντερνέτ το «σεξ» μη ξεχνάς ό,τι έγραψε ο απόστολος του Χριστού (για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές Του) από τον 20όστίχο και μετά, δηλαδή, «Εσείς όμως, αγαπητοί, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στην αγιοτάτη πίστη σας, να προσεύχεσθε μέσω του Πνεύματος του Αγίου, να διατηρήσετε τους εαυτούς σας μέσα στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για ζωή αιώνια. Και αφενός μερικούς που αμφιβάλλουν να τους ελεείτε, αφετέρου άλλους να τους σώζετε αρπάζοντάς τους από τη φωτιά, και άλλους να τους ελεείτε με φόβο, μισώντας και τον χιτώνα τους που είναι μολυσμένος από τη σάρκα» (στίχ. 20-23).
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ «ΓΟΓΓΥΣΤΕΣ» ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ «ΟΥΔΕΤΕΡΗ» ΠΟΛΗ, ΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, "ΕΚΚΛΗΣΙΑ", ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ  «ΑΣΕΒΕΙΣ» ΤΟΥ «ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ*»ΔΙΟΤΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Δόξα στον μόνο Θεό, τον σωτήρα μας Ιησού Χριστό, που περιβάλλει με συμπάθεια εκείνους που Τον σέβονται, δηλ. που μετανοούν και αλλάζουν ζωή, αμήν.

Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Πτολεμαΐδα 1 Δεκεμβρίου 2018, Μνήμη του Προφήτου Ναούμ

Υ.Γ.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και σε καμία περίπτωση να μη λειτουργήσουν  οι πνευματικοί νόμοι, οι κατά την Ιερά Παράδοση διαπιστωμένοι και παραδοθέντες εις τους αναξίους γογγυστές και διαστρεβλωτάς της μόνης αληθείας. Και οι μεν ανάξιοι κριθήσονται εν δικαίω, οι δε διαστροφείς κατακριμνησθήσονται διά της πλάνης τους. Όσο για τους μίζερους αλαζόνας και ανοήτους γογγυστές κατά του ζώντος θεού, «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος» (Εβραίους 10:31) [Α.Κ.Σ.]  

[4] «ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ», ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ, ΤΟΜΟΣ Α’, ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», Σελ. 46.
ΠΗΓΗ:
https://www.katanixis.gr/2018/12/lgbtqi.html#more

(*) Δευτέρα 2/12/2019/ 1:59 μμ..