Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Justin Welby δήλωσε ότι: «η Αγία γραφή δικαιολογεί τις γυναίκες Επισκόπους, θεολογικά η Εκκλησία έκανε λάθος να μην χειροτονεί γυναίκες ως Επίσκοπους».

ΣΧΟΛΙΟ: ΝΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ''ΑΝΔΡΑ'' ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ... ΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ... ΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ''ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ'' ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ 

(Η Βασίλισσα της Αγγλίας); 

Ναι στην χειροτονία των γυναικών Επισκοπών στην Αγγλία

14/07/2014
Την τελική έγκριση της για την χειροτονία των γυναικών επισκόπων έδωσε σήμερα η Γενική Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας.
Ζήτημα παραμένει ωστόσο το αν θα υπάρξει εξασφάλιση στα 2/3 των ψήφων της Γενικής Συνόδου και αν θα αποσταλεί για έγκριση στο Κοινοβούλιο και στην Βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας με βάση τους Κανόνες του 1969.
Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Justin Welby δήλωσε ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η ψηφοφορία για την χειροτονία των γυναικών ως Επισκόπων θα είναι θετική.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επίσης ότι «το γεγονός ότι η εκκλησία δεν έχει ακόμη εγκρίνει τις γυναίκες επισκόπους ήταν σχεδόν ακατανόητο όπως επίσης είναι αδιανόητο ότι βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο.
Επίσης τόνισε ότι: «η Αγία γραφή δικαιολογεί τις γυναίκες Επισκόπους, θεολογικά η Εκκλησία έκανε λάθος να μην χειροτονεί γυναίκες ως Επίσκοπους».
«Αν κοιτάξουμε πίσω στην Αγία Γραφή, και δει κάνεις τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ήταν οργανωμένη η Εκκλησία, συμπεραίνουμε ότι αιχμαλωτίστηκε από την κουλτούρα της εποχής κατά την διάρκεια των αιώνων» πρόσθεσε.
Η ψηφοφορία ήταν η εξής:
Βουλή των Επισκόπων: ναι 37, όχι 2, αποχές 1
Βουλή Κληρικών: 162 ναι, 25 όχι, 4 αποχές
Βουλή Λαϊκών: 152 ναι, 45 όχι, 5 αποχές