Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ...

ΣΧΟΛΙΟ: Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ... Ο ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΣ... Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΤΟ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ Ο ...  !   

                                  

Αμερικής: «Τι έχει μεγαλύτερη σημασία η λαβίδα ή το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου;»


Σχόλιο Χώρας: Διαβάστε και ακούστε τα όσα είπε ο Αμερικής για την Θεία Κοινωνία στο κήρυγμα του κατά τη Θεία Λειτουργία για τη Μεσοπεντηκοστή, και κρίνεται μόνοι σας τι προσπαθεί να μας πει και εάν μας προετοιμάζει για αλλαγή στον τρόπο μετάδοσης στην Θεία Κοινωνία.
Στο κήρυγμα του διερωτάται «έχει μεγαλύτερη σημασία το πως θα λαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού; ή το να μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού;»
Πιστεύουμε ότι η αλλαγή η οποία θα γίνει θα είναι είτε με κουταλάκια μιας χρήσεως, είτε με απολύμανση της λαβίδας (όπως έκανε πρόσφατα ρώσος επίσκοπος https://choratouaxoritou.gr/?p=98312), είτε με διαχωρισμό της Θείας Κοινωνίας πάνω στο μάκτρο όπως έκανε πρόσφατα σέρβος επίσκοπος (https://choratouaxoritou.gr/?p=98217), είτε σε στερεά μορφή και σφραγισμένη σε πλαστικά σακουλάκια (το τελευταίο είναι και το πιθανότερο και το είχε προφητέψει ο Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης από το 2011 https://choratouaxoritou.gr/?p=98322).
Εμείς από τη μεριά μας θα παρατηρήσουμε ότι τέτοιες«οικουμενίστικες» αντιλήψεις και πρακτικές είναι έξω από την παράδοση μας και όσα μας δίδαξες οι Άγιοι μας, και συνεπώς μας βρίσκουν να διαφωνούμε κάθετα. Σε περίπτωση δε, που γίνει προσπάθεια να εφαρμοστούν από ιεράρχες, θα βρουν το σύνολο του ορθοδόξου λαού αντιμέτωπο. 
Ακολουθεί σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα:
Τον τελευταίο καιρό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο της θείας Μεταλήψεως. Κάποιοι ζήτησαν να σταματήσει η Θεία Κοινωνία μέχρι να βγει το εμβόλιο, όπως ας πούμε ο κ. Μόσιαλος, άσχετος με την Πίστη μας και τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και μάλιστα αλλόθρησκος.
Κάποιοι έφτασαν στο σημείο  να μας πουν ότι πρέπει να επιβάλλουμε  τα διαφορετικά κουταλάκια και κάποιοι τόλμησαν να εισηγηθούν την διακοπή της θείας Μεταλήψεως ώσπου να αρθούν τα μέτρα ώστε να μην αλλαχθεί ο τρόπος της Θείας Κοινωνίας.
-Η Εγκύκλιος της  Συνόδου με την οποία απευθύνεται μετά από τόσο καιρό στο λαό μας αναφέρεται πολύ συγκεκαλυμενα  στη θεία κοινωνία. Σαν να θέλει κάτι να μας πει, αλλά δεν μας  το λέει. Γιατί αυτό; Έμαθα ότι ο Σεβ.Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος  την συνέταξε……!! Ναί  ο «απόγονος»  ενός  Αυγουστίνου Καντιώτη!

-Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος ανακοίνωσε ότι δεν θα κοινωνεί τον κόσμο ώσπου να αρθούν τα μέτρα προφασιζόμενος για την αυθαίρετη απόφασή του  το Γερμανικό κράτος και την αυστηρότητα των μέτρων που έχει επιβάλλει.
-Ο Αυστρίας Αρσένιος μας ανακοίνωσε ότι  θα επιστρέψει στη μετάδοση της Θείας Ευχαριστίας με τον τρόπο της  λειτουργικής παραδόσεως των πρώτων χριστιανικών αιώνων, όπως αποτυπώνεται στη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Γενικά  υπάρχει μια σύγχυση, μια  αναστάτωση, ένα αλαλούμ  για το Ιερότερο Μυστήριο της Εκκλησίας μας! Όχι μόνο στη Δύση που  δεν καταλαβαίνει από τη σημασία αυτού του Μυστηρίου αλλά δυστυχώς και στην πατρίδα μας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην προσπάθειά του να τα  συγκεράσει όλα αυτά στο κύρηγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία για τη Μεσοπεντηκοστή, επέλεξε να  μιλήσει  γι’ αυτή τη σύγχυση και ρητορικά ερωτά και τοποθετείται: 
“Κάποιοι κατακρίνουν και κολλούν στο πως θα μεταλαμβάνουμε το σώμα και το αίμα του Χριστού τώρα που υπάρχει αυτή η αρρώστια….
Αλήθεια αδελφοί μου για σας έχει μεγαλύτερη σημασία το πως θα λαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού; ή το να μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού;
Και ποιο έχει μεγαλύτερη αξία το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ή η λαβίδα; το κουταλάκι; ή οποιοσδήποτε άλλος τρόπος που θα αποφασίσει η Εκκλησία να σας δίνει το σώμα και το αίμα και το αίμα του Χριστού;
Να βλέπουμε την ουσία των πραγμάτων και να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία μας που ως τώρα μας έφερε τα Ιερά Μυστήρια; λέτε να μην ξέρει τι θα κάνει η Εκκλησία;
Όταν θα γυρίσουμε στις Εκκλησίες μας θα δείτε ότι δε θα μπορέσει καμία κακή κριτική να μας χωρίσει και να μας διχάσει και θα είμαστε αγαπημένοι όλοι γύρω από το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, της κεφαλής της Εκκλησίας μας».

Δεύτερο σχόλιο του Σωτήρη Τζούμα
Μπορεί να έχει δίκαιο ο Σεβ. Αμερικής με τα ερωτήματα που θέτει αλλά δεν ήταν ο λαός αυτός που έθεσε τα όρια αυτής της συζήτησης γύρω από την Θεία Κοινωνία.
Ο λαός που είναι κοντά στην Εκκλησία μας και θρησκεύεται άδολα δεν ήταν αυτός που έβαλε στη συζήτηση αυτά για τα οποία μας «εγκαλεί» με ευγενικό τρόπο ο Σεβ. Αμερικής.Ούτε για κουταλάκια μιλήσαμε εμείς, ούτε για λαβίδες.
Οι Ιεράρχες μας το έκαναν αυτό και μάλιστα ακολουθώντας ο καθένας τον δικό του δρόμο. Δεν υπήρξε ούτε καν ενιαία γραμμή. Όποτε ας αποφασίσουν πρώτα οι Ιεράρχες και ας μας πουν κι εμάς το τι αποφάσισαν.
Εμείς για το μόνο που ενδιαφερόμαστε είναι επιτέλους να κοινωνήσουμε! Τον τρόπο ας τον αποφασίσουν οι Ιεράρχες μας όλοι μαζί και όχι να βγαίνει ο καθένας και να λέει τα δικά του σαν μια πολύβουη ορχήστρα χωρίς μαέστρο!
Αυτό είναι υποτιμητικό και για την Εκκλησία μας και για τον Πατριάρχη μας και για το ποίμνιο το οποίο ακολουθεί πιστά την Εκκλησία και στενοχωριέται όταν βλέπει να επικρατεί ένα αλαλούμ για το ιερότερο Μυστήριο της Εκκλησίας μας!
Δεύτερο σχόλιο Χώρας: Σωστά κ. Τζούμα τη συζήτηση δεν την ανοίγουν οι πιστοί αλλά οι ιεράρχες όπως παρατηρείται. Ωστόσο ο Αμερικής κατά την άποψη μας, ΔΕΝ έχει δίκιο. Και δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κοινωνήσουμε. Μας ενδιαφέρει και να κοινωνήσουμε με τον ορθό τρόπο. Διαφορετικά ας κάνουμε ότι και οι παπικοί με τα άζυμα. Με όλο το σεβασμό στη γραφή σας, νομίζω ότι η διευκρίνηση είναι αναγκαία.
Πηγές: