Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Να ενημερωθώ με email όταν το σχόλιό μου εγκριθεί...

sexualikh diapaidagwghsh diavoyleysh 01

Διατυπώστε σχόλια και επιφυλάξεις, στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Διαβούλευσης σχετικά με την επιβολή της νέου τύπου αντιεπιστημονικής, αντιπαιδαγωγικής και αντoρθόδοξης «Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης», που προωθεί  το Υπουργείο για τα παιδιά μας, από το Νηπιαγωγείο...! (5) .



ΣΧΟΛΙΟ:   ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ" ΛΟΓΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕ11) ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ....ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (4/5/2020) ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΗΘΙΚΗΣ... ΚΡΙΘΗΚΑ (ΛΟΙΠΟΝ) ΩΣ "ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ" ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΣ, ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ "μη σεβόμενος την προσωπικότητα των μαθητών/τριών και μη αναλογιζόμενος τις αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη"!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΗΛ. ΜΗΝΥΜΑ


ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ!



Άρθρο 01 – Εργαστήρια Δεξιοτήτων

1. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων εισάγεται πιλοτικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δράση με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», η οποία συνίσταται στη δοκιμαστική προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου με σκοπό την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές. Με όμοια απόφαση ορίζονται η χρονική διάρκεια εφαρμογής της πιλοτικής δράσης, ο αριθμός, η διάρκεια και το περιεχόμενο των νέων θεματικών κύκλων και των επιμέρους θεματικών ενοτήτων καθενός εξ αυτών, ο αριθμός και η γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων στις οποίες εισάγεται η πιλοτική δράση, το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που εφαρμόζεται στις μονάδες αυτές, οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία των νέων θεματικών κύκλων και ενοτήτων, ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών και ρυθμίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης, συμπεριλαμβανομένων της οργάνωσης και υλοποίησης σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων.
2. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής δράσης της παρ. 1, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συντάσσει έκθεση αποτελεσμάτων και γνωμοδοτεί προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την εισαγωγή ή μη των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, ή άλλως τη διενέργεια ή μη νέας πιλοτικής δράσης.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:51 | ΑΣΗΜΙΝΑ
    Ως μητέρα και ως εκπαιδευτικός επί εικοσαετία, διαφωνώ κάθετα με την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στην Προσχολική Αγωγή.Δεν έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα , δεν έχει προηγηθεί καμία γνωμοδότηση παιδαγωγών, ψυχολόγων και επιστημόνων που θα έιχαν να προσφέρουν τεκμηριωμένη άποψη; Ποιον ωφελεί λοιπόν η βάναυση παραποίηση της παιδικής ηλικίας ; Για ποιον λόγο; Ας πάψουμε να αντιγράφουμε κακά (αντι)εκπαιδευτικά παραδείγματα του εξωτερικού.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:49 | Ελένη Φωτοπούλου
    Είμαι δασκάλα και διαφωνώ κάθετα με την εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής αγωγής στο δημοτικό. Είναι τελείως αντιεπιστημονική η διδασκαλία ενός τόσο ευαίσθητου θέματος μαζικά. Κάθε παιδί έχει διαφορετική ωριμότητα και προέρχεται από διαφορετικό περιβάλλον.Οι παιδοψυχίατροι συνιστούν την εξατομικευμένη ενημέρωση για τα θέματα αυτά. Τουλάχιστον η κυρία Υπουργός, ας δώσει στους γονείς το δικαίωμα απαλλαγής από το εν λόγω μάθημα,όπως είχε πει προεκλογικά σε συνάντηση, στην οποία είχε παρευρεθεί και η γράφουσα.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:39 | Παναγοπούλου Μαρία
    Διαφωνώ με την εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Εκπαίδευση,ιδιαιτέρως
    την προσχολική και πρωτοβάθμια. Οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι,εφόσον διαθέτουν ερείσματα ήθους και γνώσεων καταλλήλων,είναι οι γονείς.Η επιπόλαιη και κατά συνέπεια λανθασμένη αντιμετώπιση του θέματος έχει τραυματίσει θανάσιμα το θεσμό της οικογένειας. Ας αναζητήσουμε χειρισμούς στην Ορθόδοξη Παράδοσή μας.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:38 | Ευαγγελία
    Χριστός Ανέστη!
    Διαφωνώ κάθετα με την ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο νήπιο και στο δημοτικό. Σε αυτές τις ηλικίες αρμόδια είναι η οικογένεια.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:37 | Σοφία
    Απαράδεκτη απόφαση, η νηπιακή ηλικία βασίζεται στην αθωότητα και την ανεμελιά… Τα νήπια χρειάζονται άλλα πράγματα σε αυτή την ηλικία και σίγουρα δεν είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση..
  • 4 Μαΐου 2020, 15:37 | Χρυσούλα
    Διαφωνώ απόλυτα με την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:36 | Βάγια
    Διαφωνώ πλήρως με την εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε δημοτικό και νηπιαγωγείο. Θεωρώ ότι πρόκειται για πολύ ευαίσθητες ηλικίες τις οποίες πρέπει να αγγίζουν μόνο οι γονείς με την αγωγή που προσφέρουν κι όχι άλλοι φορείς, σε ένα τόσο δύσκολο και επικίνδυνο θέμα. Το μικρό παιδί μπορεί να βρεθεί σε μεγαλύτερο χάος αν τέτοιες κουβέντες γίνουν απ’ το σχολείο πριν γίνουν απ’ την οικογένεια. Δεν είναι σωστό να περαστεί τέτοια ρύθμιση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη του κόσμου.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:34 | ΧΡΥΣΑΝΘΗ
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΙΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΑΜΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:33 | ΤΕΤΗ
    ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ….
  • 4 Μαΐου 2020, 15:29 | Siolou Konstantina
    Διαφωνώ κατηγορηματικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο νηπιαγωγείο. Είναι καταστροφικό για τόσο αγνές ψυχές και άχρηστο για την ηλικία αυτή από κάθε άποψη.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:26 | Βασίλης
    Να αποσυρθεί άμεσα! Θέλουμε κοινωνία με ανθρώπους και όχι κοινωνία με κτηνώδεις ανθρώπους που το μόνο που θα τους νοιάζει θα είναι το πώς θα ικανοποιήσουν (ή να πειραματιστούν) τις ορμές τους. Υπουργείο Παιδείας Θέλουμε και όχι Υπουργείο Αηδείας.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:23 | Νεκτάριος Γ.
    Η εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στο επισυναπτόμενο PDF, θεωρώ πως είναι απαράδεκτη σαν θεματική σε παιδιά ηλικίας νηπίου. Διαφωνώ κάθετα με το ψήφισμα.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:22 | Νικόλαος
    «Μόνο οι γονείς είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να δίνουν την κατεύθυνση της πνευματικής και σωματικής ανάπτυξης στα ανήλικα παιδιά τους. Καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε τόσο νεαρή και τρυφερή ηλικία την σταδιακή ανατροφή προς την ωρίμανση των ανήλικων παιδιών μας. Είμαστε αντίθετοι στο άρθρο αυτό.»
  • 4 Μαΐου 2020, 15:22 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΖΑΣ
    Αγαπητοί συμπολίτες και καθ’ ύλην αρμόδιοι της Ελληνικής παιδείας και θρησκευμάτων. Κυβερνήτες του μικρού τούτου τόπου, με τα πανύψηλα ιδεώδη και οράματα, όπου μεγαλώσατε και εσείς με την αγάπη των γονέων σας από νήπια και Θεού επιτρέποντος φτάσατε με επιτυχίες μέχρι σήμερα. Καταφέρατε μια τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, έναντι ενός πολύ μικρού και αόρατου εχθρού, ενός μικροβίου, που έχει πανικοβάλει την ανθρωπότητα.
    Πιστεύω απόλυτα και ακράδαντα στο υψηλό φρόνημα υπευθυνότητας και αξιοσύνης σας, δεν μπορώ όμως να κατανοήσω τώρα την πρόθεσή σας να εισάγεται στα αγνά και άδολα νήπια το μικρόβιο της σεξουαλικότητας, διεγείροντας πολύ πρόωρα το γενετήσιο ένστικτο, οδηγώντας τα, πολύ φοβάμαι, σε ανώμαλες αντικοινωνικές συμπεριφορές με τραυματικές εμπειρίες στο υπόλοιπο της ζωής των.
    Διαφωνώ με την ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο νηπιαγωγείο.
    Μην το κάνετε αυτό, μην λασπώσετε τα πρόσωπα και τις καρδιές σας με μελλοντικές αντικοινωνικές συμπεριφορές. Κάνετε τουλάχιστον, ότι έκαναν οι γονείς σας, σε εσάς στην εποχή των· δεν πάθατε κάτι κακό που πρέπει να διορθώσετε.
    Με εκτίμηση και αγάπη
    Θεόδωρος
  • 4 Μαΐου 2020, 15:21 | Σοφία
    Απαράδεκτο να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο νηπιαγωγείο. Θα εναντιωθούν όλοι οι γονείς!
  • 4 Μαΐου 2020, 15:20 | Αναστασια
    «Μόνο οι γονείς είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να δίνουν την κατεύθυνση της πνευματικής και σωματικής ανάπτυξης στα ανήλικα παιδιά τους. Καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε τόσο νεαρή και τρυφερή ηλικία την σταδιακή ανατροφή προς την ωρίμανση των ανήλικων παιδιών μας. Είμαστε αντίθετοι στο άρθρο αυτό.
  • 4 Μαΐου 2020, 15:17 | μσγδαληνη
    Η φύση έχει ξεπεράσει τον νομοθέτη από καταβολής κόσμου.Ο άνθρωπος ανά τους αιώνες ήξερε τον τρόπο να δημιουργήσει οικογένεια και να αφήσει απογόνους χωρίς να χρειάζεται να μαθητεύσει σε κανένα πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.Επιπροσθέτως, μιλώντας ως μητέρα, πιστεύω
    ότι το θέμα ούτε ενδιαφέρει, ούτε και θα έπρεπε να ενδιαφέρει παιδιά
    προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!!!

Σχολιάστε






Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία *