Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 


Σεβασμιώτατε, συμπροσευχηθήκατε με τον μεγαλύτερο αιρετικό όλων των αιώνων. Μετανοείτε!

 

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Θέμα: Γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρεσιάρχης όλων των αιώνων.

 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος είπε και απέδειξε ότι, ο Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρεσιάρχης όλων των αιώνων. Ιδού:

"Ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος σε συνέντευξη.

.. Θα πω κάτι που να μην το θεωρήσετε υπερβολικό. Ζυγίζω τα λόγια μου αλλιώς θα ήμουν στις φυλακές.

Λοιπόν. Απ’ όλους τους αιρετικούς -διαβάζουμε εκκλησιαστική ιστορία- .. μέχρι τον σημερινό αιώνα 21ο αιώνα, δεν υπήρξε αιρετικός τόσο μεγάλος όσο ο Βαρθολομαίος.

Γιατί.

Εγκρίνει τις αιρέσεις και τις ονομάζει «εκκλησίες»  ενώ η Γραφή λέει, μία Εκκλησία ίδρυσε ο Χριστός, Αυτή που κατέχει την αλήθεια. Και αυτό δεν ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως; Πιστεύω εις Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν.

Εγκρίνει τα βαπτίσματα των ετεροδόξων, των αιρετικών, ενώ ο Παύλος λέει εν βάπτισμα. Και το Σύμβολο της Πίστεως τι λέει; Ομολογώ εν βάπτισμα. Αυτός παραδέχεται τα βαπτίσματα των αιρετικών.

Υποτιμάει τους Πατέρες της Εκκλησίας, τους μεγάλους, τους Αγίους, τους θαυματουργούς, που και τα Ιερά τους Λείψανα ευωδιάζουν. Και τι λέει; Ότι οι Πατέρες … δεν είχαν αγάπη, είχαν φανατισμό, είχαν φονταμενταλισμό και απέτυχαν στο έργο τους, είναι πλέον εξοφλημένοι. Και έρχονται τώρα αυτοί οι σύγχρονοι πατέρες, οι οποίοι έχουν πολληηή αγάπη, αγαπούν τους κακοδόξους και μισούν τους Ορθοδόξους, να διορθώσουν τα πράγματα και να κάνουν μία ιδανική Χριστιανική κοινωνία!! Λοιπόν. Είναι εναντίον των Πατέρων. Γίνεται λόγος για μεταπατερική θεολογία ή αντιπατερική θεολογία.

Και προχωράει εκεί που δεν προχώρησε κανείς αιρετικός του παρελθόντος. ..

Εγκρίνει και τις άλλες θρησκείες, οι οποίες είναι δημιουργήματα δαιμόνων, που λέει η Αγία Γραφή· οι θεοί των εθνών, τα είδωλα των εθνών .. Εγκρίνει και τις άλλες θρησκείες και τι λέει; Ότι και οι άλλες θρησκείες είναι «σεβαστές», η λέξη είναι δική του, είναι «σεβάσμιες», η λέξη είναι δική του, και είναι δρόμοι σωτηρίας, οδηγούν και οι άλλες θρησκείες στη σωτηρία. Ενώ η Γραφή λέει μόνον ο Χριστός και η πίστη στο Χριστό εξασφαλίζει τη σωτηρία. Και λέει ότι ο ίδιος Θεός λατρεύεται απ’ όλους τους λαούς όλων των θρησκειών με άλλο τρόπο.

Ε, όλα αυτά δεν τα είπε ποτέ κανείς. Είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων, πολύ μεγαλύτερος από τους άλλους αιρετικούς. Ο οικουμενισμός βαδίζει παράλληλα με τη νέα εποχή, νέα τάξη πραγμάτων, παγκοσμιοποίηση και λοιπά.

– Ίσως αυτά ακούγονται βαριά λίγο για τον Πατριάρχη, γιατί λένε πολλοί ότι εκείνος αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα εκεί που είναι στην Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη. Ότι κάνει αυτήν την πολιτική ας πούμε του οικουμενισμού όπως είπατε, για να διατηρήσει το Πατριαρχείο, τα προνόμια που έχει και να μην εξαφανιστεί. Ισχύει αυτό;

Λοιπόν. Ο Χριστός ήξερε ότι εβαδίζει προς τον Σταυρό αλλά δεν έκανε διπλωματία. Ο Χριστιανός δεν έχει διγλωσσία, δεν έχει διψυχία, δεν έχει διπλωματία, λέει το σωστό κι αν δεν πει το σωστό, είτε από φόβο είτε από άλλες σκοπιμότητες, είναι προδότης της αλήθειας. Εάν σκέπτονταν έτσι οι Χριστιανοί των παρελθόντων αιώνων, αλλά και της εποχής μας, που μαρτύρησαν, δεν θα μαρτυρούσαν. Θα έλεγαν, εμείς δεν έχουμε σχέση με τον Χριστό. Θα έλεγαν -μυστικά- τον έχουμε στην καρδιά μας τον Χριστό, ας πούμε ότι δεν [Τον] έχουμε μην μας κυνηγούν και μας σφαγιάζουν. Δεν θα είχαμε Μάρτυρες και Αγίους εάν σκέφτονταν έτσι.

Αλλά δεν σκέπτεται έτσι [ο Βαρθολομαίος], ούτε το κάνει αυτό για να αρέσκει στους αλλοθρήσκους και τους αλλοεθνείς. Το κάνει διότι έχει πνεύμα πλάνης, ενέργεια δαιμονική μέσα του. Αυτά λέει ο Απόστολος Παύλος. Όσοι εκφράζονται έτσι έχουν πνεύμα πλάνης, δαιμονική ενέργεια.

– Άρα να υποθέσω ότι εσείς συμφωνείτε με την διακοπή του μνημοσύνου που έχει επιβάλλει η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος και με τη γενικότερη στάση της σε αυτό το θέμα;

Ε, βεβαίως. Εγώ φρονώ ότι έχει παραγίνει το κακό και όλοι οι καλοί επίσκοποι, οι επίσκοποι, έπρεπε να είχαν παύσει το μνημόσυνο του αρχιοικουμενιστού και αρχιπροδότη της Πίστεως, του Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Όλοι έπρεπε να είχαν παύσει το μνημόσυνό του. Δυστυχώς, τον υποδέχονται και του προσφέρουν μεσσιακές τιμές και δόξες. …

Αναφέρατε και το όνομα του Δημητριάδος. Ο Δημητριάδος είναι θα λέγαμε όπως ο Ζηζιούλας, δεξιό όργανο του Βαρθολομαίου.

– Προαλείφεται για επόμενος Αρχιεπίσκοπος;

Μπορεί να τον προαλείφει ο διάβολος, δεν ξέρω.

– Είναι αυτός που έκανε την μεταπατερική σχολή ‘θεολογίας’ του Βόλου .." [1], [2].


Με πόνο και αγάπη

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ

Πτολεμαΐδα 13 Μαρτίου 2024



[1] https://www.youtube.com/watch?v=rwMPZdGjfFU

[2] https://averoph.wordpress.com/2017/04/30/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF/