Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Τσικνοπέμπτη στην θεοφιλή πόλη της Πτολεμαΐδας, επί αρχιερατίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη!!!

Τσικνοπέμπτη στην πλατεία της Πτολεμαΐδας - εκδήλωση 11 Πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Εορδαίας

 


 

         

Τσικνοπέμπτη στην θεοφιλή πόλη της Πτολεμαΐδας, επί αρχιερατίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη!!! 

 

(1:35) «Λοιπόν, έχει καθιερωθεί η εκδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου, ένα 12ημερο εκδηλώσεων που φέτος (για πρώτη φορά) δώσαμε μια άλλη διάσταση κάτω από μια άλλη ομπρέλα, την ομπρέλα του Δήμου Εορδαίας. Εύχομαι όλοι, μικροί και μεγάλοι να περάσουν όμορφα, στο δρόμο προς την Μεγάλη Σαρακοστή» (Λόγια Δημάρχου ενώπιον όλων)

 

 (3:06) Όπου χορός εκεί "διάβολος"!

 



 

(5:34) Τον χορό σέρνει μια αρσενική νύφη!!!

 
 


(5:35) Τέταρτος στην "ουρά" ένας "παπάς με πετραχήλι"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
                                                


                ΣΧΟΛΙΟ!   ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 

Ανοιχτή επιστολή πολιτών προς τον μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίο: “Πάντως εμείς κρατούμε το θετικό της υπόθεσης και τον ευχαριστούμε για την στάση του”

 "Πάντως εμείς κρατούμε το θετικό της υπόθεσης και τον ευχαριστούμε για την στάση του. Πιστεύουμε, όμως, ότι θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο αν η τοποθέτηση αυτή του σεβασμιώτατου γινόταν νωρίτερα. Η ανακοίνωση της διοργάνωσης του καρναβαλιού έγινε πριν από τρεις μήνες. Επίσης, θετική θεωρούμε και την προειδοποίησή του προς τους διοργανωτές ότι αν τυχόν γίνουν έκτροπα, «σε δεύτερο χρόνο» θα είναι «επιθετικός» μαζί τους." (ΠΗΓΗ:  https://www.eordaia.org/index.php/54-2020-martios/52480-anoixti-epistoli-politon-pros-ton-mitropoliti-florinis-eirinaio-pantos-emeis-kratoyme-to-thetiko-tis-ypothesis-kai-ton-efxaristoyme-gia-tin-stasi-tou )               

 

 https://www.youtube.com/watch?v=eOI36w7DF1Q