Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Σεβασμιώτατε, συμπροσευχηθήκατε με τον μεγαλύτερο αιρετικό όλων των αιώνων. Μετανοείτε!

 


 

 

 

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στο Φανάρι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στο Φανάρι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, κατά το διήμερο 9-10 Μαρτίου 2024, επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. κ. Αγαθάγγελο Ταλλίδη και τον αρχιδιάκονο κ. Θεόκλητο Στάμκο.

Την Κυριακή των Απόκρεω, 10 Μαρτίου, ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, o οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης μας έγινε δεκτός υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Πατριάρχου στο γραφείο του, υποβάλλοντας τα σέβη του στον Παναγιώτατο, με τον οποίο συνδέεται από την τριακονταετή διακονία του στην Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως ως κληρικός αυτής, και λαμβάνοντας την πατριαρχική ευχή και ευλογία για την ποιμαντορία και τα νέα καθήκοντά του στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης μας κ. Ειρηναίος συναντήθηκαν και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με μαθητές και καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, το οποίο πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

φωτο: Νίκος Παπαχρήστου, Διευθυντής Γραφείου Τύπου Οικουμενικού Πατριαρχείου

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ