Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κορωνοϊός και η Κάρτα του πολίτη [Όταν οι ταγοί της Εκκλησίας μας δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο ΜΕΡΟΣ Α’]

 



Όταν οι ταγοί της Εκκλησίας μας δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο

ΜΕΡΟΣ Α’

Ο Κορωνοϊός και η Κάρτα του πολίτη

«Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας» (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)

Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος ως άλλος (Άγιος) Αντώνιος βλέποντας τις παγίδες του εχθρού διαβόλου και των οργάνων του απλωμένες σε όλη την οικουμένη και μαζί την μεγάλη έλλειψη της Εκκλησίας μας από σοβαρούς ιεράρχες λέγει: «Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράσσετε. Αυτό είναι το θλιβερό! Τι να σας πω άλλο! Τι να σας πω άλλο! Πολλές φορές βλέπομε να δρουν οι εχθροί της Πίστεως, οι εχθροί της Εκκλησίας και να εισαγάγουν νέες θεότητες και λατρείες και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Σε ποιον να πας να το πεις; Σε ποιον να πας να το καταγγείλεις; Ποιος θα σε ακούσει; Αυτό είναι το δυστύχημα!»[1]. Επιστέγασμα των όσων ακούσαμε από τον πατέρα Αθανάσιο αποτελεί μαρτυρία επτά πιστών από την Πτολεμαΐδα που επισκέφτηκαν τον οικείο μητροπολίτη προ Κολυμβαρίου. Σε συζήτηση με θέμα την κάρτα του πολίτη ο μητροπολίτης εν μέσω δύο μεγαλόσχημων ιερέων είπε: «Η κάρτα του πολίτη είναι θέμα της πολιτείας. Δεν είναι θέμα θεολογικό»!

Αποφεύγοντας τις ουρές!

Αλλά ας έλθουμε στην υπόθεσή μας που έχει σχέση με τη «κρυφή σχέση» του Κορωνοϊού με την Κάρτα του πολίτη, του Κορωνοϊού που αποτελεί το θεμέλιο της νέας παγκόσμιας κανονικότητας που βιώνουμε ένα χρόνο τώρα, και της μίας Κάρτας που στο άμεσο μέλλον θα επιτρέπει τον πολίτη «να επικοινωνεί μέσω του υπολογιστή του – από το σπίτι ή το γραφείο – με τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, αποφεύγοντας τις ουρές» (22 Νοεμβρίου 2019) [2].

Αδελφοί, δεν είναι άγνωστος ο φωτισμένος λόγος, προφορικός και γραπτός, του αγίου Παΐσίου για την τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, δηλαδή την Κάρτα του πολίτη η οποία φιλοδοξεί να καταργήσει όλες τις άλλες Κάρτες. Στο εν λόγω δημοσίευμα που έχει τίτλο «Νέες ταυτότητες: Όλα τα στοιχεία μαζί, ένας αριθμός και ένα υπερ-τσιπ» οι ειδικοί μας λένε πως: «Κλειδί για την απομακρυσμένη ηλεκτρονική επικοινωνία των πολιτών με το Δημόσιο θα είναι ο νέος μοναδικός αριθμός που θα φέρουν οι καινούργιες ταυτότητες και ο οποίος θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους αριθμούς που ακολουθούν σήμερα τον πολίτη, όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ»[2].

Αλήθεια, η υπόθεση της πανδημίας και των μέτρων κατά του συνωστισμού είναι ή όχι το «Κλειδί» για την άμεση εφαρμογή της απομακρυσμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας των πολιτών με το Δημόσιο (αποφεύγοντας τις ουρές); Είναι ή όχι το «Κλειδί» για την απομακρυσμένη ηλεκτρονική επικοινωνία των μαθητών με τον δάσκαλο που υπηρετεί πιστά τους σκοπούς του Δημόσιου σχολείου, το οποίο Σχολείο οι άθεοι επαγγελματίες του επαγγελματικού προσανατολισμού  θεωρούν ως ‘’άχρηστο’’; Είναι ή όχι η πανδημία το «Κλειδί» για την απομακρυσμένη ηλεκτρονική επικοινωνία των Πιστών με την Εκκλησία» την οποία επίσης θεωρούν-άπαγε της βλασφημίας- ως ‘’άχρηστη’’;

Τελικά τα αυστηρά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας θα υποχωρήσουν (στο άμεσο μέλλον) και πιθανόν να χαθούν μέσα στο 2021 χάρη των νέων εμβολίων ή λόγω της αντικατάστασης των γνωστών αστυνομικών ταυτοτήτων με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες; «Εσθονικό προφίλ θα έχουν οι νέες ψηφιακές ταυτότητες που σχεδιάζουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες από το 2021 αναμένεται να αντικαταστήσουν τις γνωστές αστυνομικές ταυτότητες όλων των Ελλήνων.»[2].

Αγαπητοί αυτό που προσπαθήσαμε να δείξουμε είναι ότι η πανδημία του κορωνοϊού (και η νέα κανονικότητα όπου όλοι κλεισμένοι στο σπίτι συναλλασσόμεθα και συναπαντώμεθα μέσω σταθερών αλλά κυρίως κινητών υπολογιστών-κινητών τηλεφώνων) επισπεύδει την εμφάνιση της Κάρτας του πολίτη, της νέας ταυτότητας, δηλαδή επισπεύδει μια νέα ψηφιακή κανονικότητα για την οποία οι άγιοί μας μάς έχουν προειδοποίηση! Ας πάρουμε λοιπόν για λίγο τα μάτια μας από την εν λόγω «πανδημία» και ας θέσουμε στο κέντρο του προβληματισμού μας την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ η οποία κατά τον άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη «έχει σχέση με το σφράγισμα». Αν τώρα η πανδημία του κορωνοϊού, έχει σχέση με την Κάρτα του πολίτη, τα εμβόλια έχουν ή όχι «σχέση με το σφράγισμα»;…

Οι άγιοί μας μάς έχουν προειδοποίηση!

Α’. «Τό χάραγμα θά δοθεῖ σάν ψῆφος ἐντριβή καί ἐγνωσμένη ἀνθρώποις»!

«Ὁ Ἅγιος Ἀρέθας ἐπίσκοπος Καισαρείας καί διάδοχος τοῦ Μ. Βασιλείου στόν ἐπισκοπικό θρόνο στό ἔργο του “Ἐξήγησις τῆς Ἱερᾶς Ἀποκαλύψεως PG 106” ἀναφέρει: “τό χάραγμα θά δοθεῖ σάν ψῆφος (πλακίδιο, δηλαδή κάρτα) ἐντριβή καί ἐγνωσμένη ἀνθρώποις”!…

“ψῆφον ἐντριβή”. Στά χρόνια τοῦ Ἁγίου Ἀρέθα οἱ ἄνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας τό ὄνομα τοῦ ὑποψηφίου πού προτιμοῦσαν σέ κάποιο πλακίδιο σέ μέγεθος τραπουλόχαρτου=”ψῆφον” (ἐξ οὖ καί ἡ λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) καί μετά τό ἔριχναν στήν κάλπη… ἡ λέξη ἐντριβής-τοῦ ἐντριβοῦς, σημαίνει κάτι πού εἶναι καθημερινῆς χρήσης.

Βλέπουμε λοιπόν ὅτι τό χάραγμα ἀρχικά θά δοθεῖ μέ τήν μορφή πλακιδίου (κάρτας) καθημερινῆς χρήσης.» [3]

Β’. «Αυτήν να μην την πάρετε, γιατί  αυτή θα έχει σχέση με το σφράγισμα»!

«Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος σε σχετική συζήτηση που είχαμε, μου ανέφερε τα εξής αποκαλυπτικά και λίαν διαφωτιστικά για τις ημέρες μας: «Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίζουν μ’ αυτές. Όταν, όμως, κάποτε τα συγκεντρώσουν όλα (εννοούσε: ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα υγείας, δίπλωμα οδήγησης κ.λπ.) σε μία κάρτα, αυτήν να μην την πάρετε, γιατί αυτή θα έχει σχέση με το σφράγισμα».

Να, που τώρα πραγματοποιούνται οι λόγοι του με την «Κάρτα του πολίτη».» [4]

Γ’. «Αυτή την κάρτα δε θα την πάρουμε, γιατί, όποιος την πάρει, δε θα γλιτώσει το σφράγισμα που ακολουθεί.»!

«Τον Ιούλιο του 2000, μαζί με το θεολόγο κ. Παπανικολάου Βασίλειο, επισκέφτηκα το Γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίο, στο Στόμιο Λάρισας.

Μετά τη Λειτουργία, μείναμε να πάρουμε την ευχή του Γέροντα, όπως και πολύς άλλος κόσμος. Ήμασταν οι τελευταίοι. Ο κ. Παπανικολάου ήξερε προσωπικά τον π. Αθανάσιο και μας σύστησε. Αφού γνωριστήκαμε, του απηύθυνα μία ερώτηση που με απασχολούσε ιδιαίτερα: «Πάτερ», του είπα, «θα ήθελα να μου πείτε γι’ αυτή την περιβόητη κάρτα ασφάλισης για την οποία γίνεται λόγος και που ξεκίνησε ήδη να αποστέλλεται και στα σπίτια.» «Δε σας ενημέρωσαν στην ενορία σας σχετικά;» με ρώτησε. «Όχι», απάντησα. Τότε ο Γέροντας μας είπε: «Αυτές τις απλές κάρτες που μας στέλνουν και μας προωθούν διαρκώς, μπορούμε-κατ’ οικονομίαν-να τις πάρουμε γιατί πρέπει να ζήσουμε∙ αλλιώς δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Αυτοί, όμως, θα μας στείλουν και μία ‘’έξυπνη’’ κάρτα που θα αντικαταστήσει τις προηγούμενες. Νομίζουν, άραγε, ότι είναι πιο έξυπνοι από εμάς, τους Χριστιανούς, κι ότι δεν ξέρουμε τι κρύβεται από πίσω; Αυτή την ‘’έξυπνη’’ κάρτα δε θα την παραλάβουμε! Γι’ αυτήν αξίζει και στα βουνά να φύγουμε, αν χρειαστεί, γιατί θα το κάνουμε για την αγάπη του Θεού και θα έχουμε πάνω μας τη Χάρη Του. Όσο για την επιβίωση, να μην ανησυχείτε, γιατί είναι μέριμνα του Θεού. Αυτή την κάρτα δε θα την πάρουμε, γιατί, όποιος την πάρει, δε θα γλιτώσει το σφράγισμα που ακολουθεί.»[4]…

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Ιεροψάλτης
Πτολεμαΐδα 5 Φεβρουαρίου 2021