Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Αυτές είναι οι αιρετικές ομολογίες, τις οποίες η Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου αναγνώρισε ως Εκκλησίες...

 


Παρέμβαση Ιλαρίωνα για την βλάσφημη προσευχή στο Κογκρέσο

Της Ελένης Παπασταματἀκη

Την έντονη αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας προκάλεσε ένα πρωτοφανές γεγονός που έλαβε χώρα προ μερικών ημερών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εξαιτίας αυτού, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας τοποθετήθηκε δημόσια, όπως διαβάζουμε σχετικά, και σχολίασε επικρίνοντας την απαράδεκτη προσευχή που ακούστηκε στο Κογκρέσο κατά την έναρξη της νέας συνεδριάσεως. Ενώ βρισκόταν στο Βήμα, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Εμμανουήλ Κλίβερ ανέγνωσε μια «πολιτικά ορθή προσευχή», όπως την αποκάλεσε ο ίδιος. Κατ’ ουσίαν διάβασε μια δήθεν προσευχή που δεν συνάδει με το χριστιανικό πνεύμα, απεναντίας αποκαλύπτει τον εμπαιγμό του.

Συγκεκριμένα, ενώ διεξαγόταν η εναρκτήρια ομιλία του δημοκρατικού βουλευτή, σε κάποιο σημείο αντί του «εν ονόματι του Θεού» είπε «εν ονόματι του μονοθεϊστικού Θεού, του Μπράχμα και του Θεού, ο οποίος είναι γνωστός υπό ποικίλα ονόματα», όπως μπορούμε να δούμε και στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί. Μάλιστα, κατά το τέλος, παράλληλα με το «amen» (αμήν) πρόσθεσε και το «and a women». Παίζοντας με τις λέξεις και βασιζόμενος στον τρόπο με τον οποίο εκφέρεται στα αγγλικά το αμήν, έκανε μνεία των γυναικών χάριν της ισότητας. Γελοιότητες αισχίστου είδους!

Για την ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σύντομο απόσπασμα από το globalnews.ca/news :

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ανέφερε ότι: αυτή η «πολιτικά ορθή προσευχή», όπως την αποκάλεσε ο αμερικανός βουλευτής, προσεγγίζει την βλασφημία και πως όλα πρέπει να έχουν λογικά όρια. Ακόμα και οι κανόνες της πολιτικής ορθότητας δεν πρέπει να επιτρέπουν παρέμβαση σε όσα είναι ιερά για εκατομμύρια ανθρώπους.

Συνέχισε λέγοντας ότι: οι χριστιανοί πιστεύουμε στον Θεό Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα. Πράγματι, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα δεν είναι, από την άποψη του φύλου, ουδέτερα ονόματα και δεν είναι πλέον αρμόζοντα για τους εκπροσώπους του φεμινιστικού κινήματος. Γι᾽ αυτό και οι οπαδοί του φεμινισμού αλλοίωσαν την περί Αγίας Τριάδας διδασκαλία, άρχισαν να χρησιμοποιούν για τον Θεό κάποια άλλα ονόματα και επίθετα, ακόμη και θηλυκού γένους. Τώρα ορισμένοι πολιτικοί θεωρούν καθήκον τους να ακολουθήσουν αυτούς τους παράλογους, κατά την άποψή μου, κανόνες της πολιτικής ορθότητας», σημείωσε ο ιεράρχης και διαπίστωσε: από την άποψη της Εκκλησίας, όλα αυτά συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε όσα είναι ιερά για εκατομμύρια πιστούς.

Ορθότατα και απολύτως δικαιολογημένα ο κ. Ιλαρίωνας, ως εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αντέδρασε στην παραποίηση που επιτέλεσε στα λόγια της προσευχής, αλλά και στο ουσιαστικό νόημά της -σκοπίμως και δαιμονιωδώς- ο δημοκρατικός βουλευτής. Όμως αυτήν την αντανακλαστική αντίδραση έχει χρέος να την επιδεικνύει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κάθε φορά που παρατηρείται δογματική αλλοίωση ή εκτροπή από την Παραδεδομένη Αλήθεια της πίστης μας. Αναφερόμαστε φυσικά στα ανοίγματά του με τον Πάπα και στην αποδοχή της νεοφανείσας αίρεσης περί μολυσμού εντός των Ιερών Ναών, καθώς και στην πρότασή του για απολύμανση της Ιερής Λαβίδας κατά την Θεία Μετάληψη. Αλλά ας μείνουμε επί του παρόντος στο άρθρο που σχολιάζουμε.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Εμμανουήλ Κλίβερ, ο δημοκρατικός βουλευτής, είναι και πάστορας. Ανήκει δηλαδή σε κάποια από αυτές τις αναρίθμητες παραφυάδες του προτεσταντισμού. Αυτός, λοιπόν, που πλασάρεται ως «θρησκευτικός ηγέτης» χριστιανικού δόγματος δεν επικαλέστηκε στην προσευχή τον Άγιο Τριαδικό Θεό, αλλά έναν απροσδιόριστο μονοθεϊστικό θεό, με οποιοδήποτε όνομα προσφωνείται, σύμφωνα με τη δήλωσή του. Και ποιος άλλος κρύβεται πίσω από αυτόν τον ψεύτικο θεό παρά ο θεός της Νέας Εποχής. Είναι αυτή η πίστη που θα συγκεντρώσει και θα ανακατέψει όλες τις θρησκείες, δημιουργώντας ένα απόπλυμα βδελυρό και δυσώδες, που όποιος το πίνει και το αποδέχεται θα δαιμονίζεται. Φυσικά, δεν είναι άλλο από την Πανθρησκεία, την επίσημη θρησκεία του Αντιχρίστου. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάστηκε και εργάζεται πυρετωδώς ο Οικουμενισμός και η Οικουμενική Κίνηση, που στηρίχθηκε και ανδρώθηκε πάνω στην αίρεση του προτεσταντισμού και άλλων παραμορφωμένων χριστιανισμών, δηλονότι πλανών.

Διόλου παράξενο που έκανε μνεία στον φεμινισμό με την έκφραση «and a women» δίπλα στο «amen», καθώς στην πλάνη των προτεσταντών κυρίαρχη μορφή θεολογίας αποτελεί η φεμινιστική θεολογία. Εξάλλου, μεγάλος είναι ο αριθμός από τις παστόρισσες και τις επισκοπίνες, που ιερουργούν σε αυτήν την πλανεμένη “ομολογία” του προτεσταντισμού. Γράφει στο βιβλίο του «Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος» ο π. Σεραφείμ Ρόουζ: «Το 1993 έγινε στη Μινεσσότα η πρώτη συνδιάσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) σε σύμπραξη με την ‘Οικουμενική Δεκάδα Εκκλησιών σε ενότητα με τις γυναίκες». Συμμετείχαν Πρεσβυτεριανοί, Λουθηρανοί, Μεθοδιστές, Ρωμαιοκαθολικοί κ.ά. Οι ομιλητές ανέφεραν την ανάγκη να καταστραφεί η πατριαρχική ειδωλολατρεία του Χριστιανισμού και απέρριψαν τα χριστιανικά δόγματα της Αγίας Τριάδας, της Ενσάρκωσης του Θεού Λόγου και της λύτρωσης του ανθρώπου δια του θανάτου του Χριστού πάνω στο Σταυρό…».

Αυτές είναι οι αιρετικές ομολογίες, τις οποίες η Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου αναγνώρισε ως Εκκλησίες, δίνοντας ταυτόχρονα και τη νομιμοποίηση και το συνοδικό κύρος σε αυτό το σατανικό μόρφωμα του Οικουμενισμού. Έτσι, η Ψευδοσύνοδος άνοιξε την πόρτα να δράσει ανενόχλητος ο προάγγελος του Αντιχρίστου. Ας είναι αυτή η πρωτοφανής πνευματική αποστασία η αιτία που θα οδηγήσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στις ανόθευτες πηγές των δογμάτων της πίστης μας, στη γνήσια Παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων! Αμήν!

https://katanixi.gr/oikoymenismos/paremvasi-ilariona-gia-tin-vlasfimi-proseychi-sto-kogkreso/