Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Παναγιώτης Σημάτης, Κριτική στις ακραίες θέσεις του π. Ευφρόσυνου

 


Κριτική στις ακραίες θέσεις του π. Ευφρόσυνου

Άλλη μια οικτρά πλάνη  

Κατατρομοκράτηση και σύγχυση των πιστών από την πλάνη του π. Ευφρόσυνου 

  • Σπέρνει την διχόνοια στους πιστούς! 

Τα άρθρα-ομιλίες του π. Ευφρόσυνου που χρησιμοποιήθηκαν, δημοσιεύτηκαν στα ιστολόγια Κατάνυξις, Τρικλοποδιά, Ξυπνάτε ρε, Η χώρα του Αχωρήτου.  Τις διευθύνσεις θα τις βρείτε στο τέλος του άρθρου.  

 Του Παναγιώτη Σημάτη , θεολόγου 

 Άλλη μια οικτρά πλάνη, ανάμεσα στα άλλα ζοφερά του καιρού μας, σαν εκείνη του μοναχού Μάξιμου Βαρβαρή τη δεκαετία του 2010, που ισχυριζόταν  ότι η Β΄ Παρουσία του Χριστού θα γινόταν το …2018! 

Αλλά η καταγέλαστη πλάνη του μ. Μάξιμου, που κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος, στηριζόταν τουλάχιστον σε Πατερικά κείμενα ‒τα οποία βέβαια παρερμήνευε‒ και δεν είχε σωτηριολογικές συνέπειες, όπως συμβαίνει με τη νέα πλάνη του ιερομονάχου Ευφροσύνου, ο οποίος σπέρνει την διχόνοια στους πιστούς.  

Ο Σαββαΐτης π. Ευφρόσυνος ‒ως γνωστόν‒ καθαιρέθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αγωνιζόμενος για θέματα Πίστεως, όπως με στοιχεία κατέδειξε. Μάλιστα κάποια αγωνιστικά άρθρα του δημοσιεύσαμε στο ιστολόγιο. Δυστυχώς όμως μετά την αποτείχισή του ο π. Ευφρόσυνος γινόταν όλο και πιο φανατικός και έφθασε τελικά στην πλάνη. 

Και ποιά είναι η πλάνη του Ευφροσύνου; Ο π. Ευφρόσυνος ‒μετά της συντρόφου στην πλάνη πρεσβυτέρας Καλυψούς‒ ισχυρίζεται ότι:  

«Η Αποκάλυψη ξεκάθαρα ομιλεί για την οριστική κόλαση όλων των εμβολιασμένων Χριστιανών, δίχως μάλιστα  δυνατότητα επιστροφής και σωτηρίας!  

Ο κάθε εμβολιασμένος και χαραγμένος, γίνεται αποστάτης του Χριστού, καθόσον η σφραγίδα του εχθρού (που υπάρχει στο εμβόλιο) εισέρχεται σε όλο το αίμα και στα κύτταρά του!  

Σφραγισμένοι είναι όλοι Ιερείς, Ηγούμενοι, Αρχιερείς, Αρχιεπίσκοποι, Πατριάρχες! Είναι ήδη καθηρημένοι της ιερωσύνης, είναι σατανάδες χειρίστου είδους και βρίσκονται ήδη στον βυθό της κολάσεως.  

Είναι σατανάδες όσοι κοινωνούν με τους εμβολιασμένους σε ένα μυστικό σώμα;  

Μην κοινωνάτε εκεί που πλησιάζουν οι χαραγμένοι»! 

Είναι φανερό ότι αυτές οι θέσεις είναι αντίθετες με την διδασκαλία της Αγίας Γραφής και την διδασκαλία των Πατέρων. Κι εγώ είμαι αντίθετος με αυτό το εμβόλιο για πολλούς λόγους. Αλλά γνωρίζω πως, ουδέποτε οι Άγιοι δίδαξαν ότι για όποιον κάνει κάποιο εμβόλιο είναι αδύνατη η σωτηρία. Αδύνατη η σωτηρία καθίσταται για όποιον Χριστιανό λάβει θεληματικά όχι κάποιο εμβόλιο, ούτε ένα οποιοδήποτε  νομιζόμενο ως χάραγμα, αλλά για όποιον κάνει το συγκεκριμένο χάραγμα του Αντιχρίστου. Και μάλιστα ο Κύριος Ιησούς Χριστός διά της “Αποκαλύψεως”, μας δηλώνει με ακρίβεια και συγκεκριμένα, σε ποιό σημείο του σώματός μας θα τεθεί το σφράγισμα: στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο κι όχι στο αριστερό χέρι όπου γίνονται τα εμβόλια.  

Επίσης, μέχρι σήμερα ο Αντίχριστος (ο οποίος παρουσιάζεται στην “Αποκάλυψη” ως το πρώτο θηρίο που αναδύεται από την θάλασσα) δεν έχει εμφανιστεί. Αλλ’ ούτε ο ψευδοπροφήτης έχει εμφανιστεί (που η “Αποκάλυψη” μας δηλώνει ότι θα εμφανιστεί ως το δεύτερο θηρίο εκ της γης). Μόνο μετά την εμφάνιση του Αντιχρίστου ισχύουν, όσα ο π. Ευφρόσυνος ισχυρίζεται. 

Βέβαια ο π. Ευφρόσυνος ‒για να μη φανεί ότι έρχεται η γνώμη του σε ευθεία αντίθεση με την Αγία Γραφή και τους Πατέρες‒ προβαίνει στην πονηρή αυτή μεθόδευση και κάνει αυτή την μετάθεση: ό,τι ισχύει δηλαδή για το σφράγισμα  της εποχής του Αντιχρίστου, το μεταφέρει για την  προ Αντιχρίστου περίοδο. Όμως πολλοί δέχονται ότι: 

 «υπήρξαν και υπάρχουν μόνο τύποι σφραγίσματος/χαράγματος που πλησιάζουν κλιμακωδώς όλο και πιο πολύ το πρωτότυπο, που ουδόλως όμως εξισώνονται από τους Αγίους Πατέρες με το τελικό χάραγμα και τις συνέπειές του, δηλαδή την αδυναμία να μετανοήσει, όποιος λάβει το σφράγισμα». (Δείτε εδώ https://eugenikos.blogspot.com/2022/02/666.html).  

Ας εξετάσουμε όμως εν συντομία τα επιχειρήματα του π. Ευφρόσυνου, ο οποίος δεν παραπέμπει την πηγή των κειμένων, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να ανατρέξει για να διαπιστώσει την αλήθεια των γραφομένων (αν δηλαδή παρουσιάζει “πετσοκομμένα” ή παρερμηνευμένα τα κείμενα). Γράφει: 

     Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, ο λόγος του Θεού στην Αποκάλυψη ξεκάθαρα σε διάφορα σημεία ομιλεί για την οριστική κόλαση όσων προσκυνήσουν το Θηρίο ή λάβουν τη σφραγίδα του. [σ. σ.: Εδώ δεν μας παρουσιάζει ποιά είναι αυτά τα “διάφορα σημεία” που ομιλούν “για την οριστική κόλαση” -αυτό είναι το ζητούμενο- εκτός από το σημείο που ομιλεί για την μετά την εμφάνιση του Αντιχρίστου περίοδο, και με το οποίο συμφωνούν όλοι οι Ορθόδοξοι διδάσκαλοι]. 

Συνεχίζει ο π. Ευφρόσυνος: Επίσης έχουμε αναφέρει πάμπολλα χωρία Αγίων, παλαιών και νεωτέρων, που μας προειδοποίησαν   

 α) Ότι το χάραγμα του Αντιχρίστου θα αρχίσει πριν από την προσωπική του εμφάνιση.   (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος) [σ.σ.: Εδώ δεν μας παρουσιάζει α) σε ποιό κείμενο του Αγίου αναφέρεται αυτή γνώμη, που, ούτως ή άλλως δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο έχει κάποια σχέση με το χάραγμα του Αντιχρίστου. Και αν έχει σχέση, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άγιος διδάσκει ότι ένα “προχάραγμα” έχει τις ίδιες συνέπειες με το τελικό χάραγμα. Πάντως στο έργο του Αγίου: «Λόγος εἰς τὴν παρουσίαν τοῦ Κυρίου, καὶ περὶ συντελείας τοῦ κόσμου, καὶ εἰς τὴν παρουσίαν τοῦ Ἀντιχρίστου» δεν συνάντησα αυτή τη φράση. β) Το “προχάραγμα”, όπως πιό πάνω ανεφέρθη, είναι τύποι σφραγίσματος/χαράγματος που αποδίδεται από τους ερμηνευτές σε ποικίλους παράγοντες, χωρίς να το ταυτίζουν με τις συνέπειες του τελικού χαράγματος και χωρίς να σημαίνει, αν υπάρχει, την οριστική απώλεια του ανθρώπου]. 

  Συνεχίζει: β) Ότι η αποδοχή του σημαίνει ταυτόχρονη και μόνιμη άρση της θείας σφραγίδας, δηλ. του αγίου Βαπτίσματος (Άγιος Παΐσιος) [σ.σ.: Κι εδώ δεν παραπέμπει σε ποιό βιβλίο ευρίσκεται αυτή η φράση του Αγίου, ώστε να δει ο αναγνώστης, αν ο Άγιος αναφέρεται στο εμβόλιο ή στο τελικό σφράγισμα του Αντιχρίστου. Και βέβαια ο Άγιος αναφέρεται  στο ιδιόχειρο σημείωμά του “Σημεία των καιρών” για «το σφράγισμα στο χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες λέϊζερ». (Δείτε ένα μεγάλο μέρος της γνώμης του Αγίου υποσημείωση 1).  

Συνεχίζει ο π. Ευφρόσυνος:  γ) Ότι ο διάβολος αυτό θα το φέρει με πολύ πονηρό τρόπο και ελάχιστοι θα το αντιληφθούνε.   (Άγιος Παΐσιος) [σ.σ.: Κι εδώ δεν παραπέμπει σε ποιό βιβλίο ευρίσκονται αυτή η φράση του Αγίου για να δει ο αναγνώστης, τι εννοεί ο Αγιος . Αλλά και πάλι καμιά αποδεικτική αξία δεν έχουν αυτά τα λόγια για τη γνώμη του π. Ευφρόσυνου περί κολάσεων, όσων εμβολιάστηκαν.]. 

Στη συνέχεια γράφει ο π. Ευφρόσυνος: δ) Ότι μετά απ’ αυτό δεν μπορεί να γίνει τίποτα!, δηλ. κάθε συμμετοχή στα θεία μυστήρια  θα είναι όχι μόνο ανώφελη αλλά και περισσότερο κολάσιμη, αφού τέτοια ακαθαρσία δεν μπορεί να αγιαστεί. (Άγιος Γαβριήλ της Γεωργίας, άγιος Παΐσιος). [σ.σ.: Κι εδώ δεν παραπέμπει πουθενά, γιατί ο Άγιος δεν ομιλεί για το εμβόλιο αλλά για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες! Γράφει: «…Ἡ ἀκαθαρσία, δέν δέχεται ἁγιασμό. Ἑπομένως, ὁ διάβολος, ὁ ἀντίχριστος, ὅταν εἶναι στήν ταυτότητά μας, ἤ στό χέρι, ἤ στό κεφάλι μας, μέ τό σύμβολό του, δέν ἁγιάζονται, μέ τό νά βάλουμε καί ἕνα Σταυρό. Ἀπόσπασμα (γιά τό δαιμονικόν τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων). Δείτε εδώ.  

https://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2016/01/%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%9C%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%91-2o-%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%97-%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%97-1.pdf 

 Συνεχίζει: Να θυμίσουμε ακόμη την φοβερή φράση από το 1990 του αγίου Πορφυρίου, ότι “θα βλέπετε κάποτε τους δικούς σας να κολάζονται εν ζωή!” [σ.σ.: Κι εδώ δεν παραπέμπει σε ποιό βιβλίο ευρίσκεται αυτή η φράση του Αγίου, ο οποίος πάντως δεν μιλάει για εμβόλιο]. 

Και σε άλλα σημεία (όπως το παρακάτω) διαβεβαιώνει ότι το 666  υπάρχει στα εμβόλια και κάποια  “δαιμονικά”(;) στοιχεία όπως η λουσιφεράση!  

  Γράφει: «Για το ότι το νέο εμβόλιο είναι το χάραγμα του Αντιχρίστου δεν νομίζουμε ότι υπάρχει πλέον αμφιβολία, μετά από τόσα επιστημονικά στοιχεία περί υδρογέλης, λουσιφεράσης και σκαναρίσματος του δυσωνύμου αριθμού μέσα μας».  

Και για το 666 δεν έχουμε αποδείξεις αποδεκτές από την επιστημονική κοινότητα ότι υπάρχει το 666. Την ίδια ιστορία ζήσαμε από την δεκαετία του 1980, όταν κάποιοι τρομοκρατούσαν τους πιστούς διασπείροντες ψευδές ειδήσεις του τύπου: στις νέες ταυτότητες, στο γραμμικό κώδικα των προϊόντων, στον Ε.Κ.Α.Μ., στο ίντερνετ (www), σε κάρτες, στα κινητά κ.λπ. υπάρχει το 666. Και αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει όλοι δε αυτοί στη συνέχεια χρησιμοίησαν όλα τα παραπάνω.  

Ως προς την λουσιφεράση: «Η λουσιφεράση είναι ένα ένζυμο. Απομονώθηκε για πρώτη φορά επιτυχώς από πυγολαμπίδες τη δεκαετία του 1940 και χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων». Στοχοποιήθηκε και αυτή, επειδή  «ετυμολογικά προέρχεται από τη Λατινική λέξη lucifer ή στα ελληνικά εωσφόρος και σημαίνει αυτός που φέρνει την αυγή (το φως) και περιγράφει επίσης τον Εωσφόρο, τον έκπτωτο άγγελο που αντιπροσωπεύει τον διάβολο στο Χριστιανισμό».  Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι «η λουσιφεράση χρησιμοποιείται μόνο σε πειραματόζωα ή στο εργαστήριο και ποτέ στο τελικό προϊόν που χορηγείται σε ανθρώπους». Δείτε εδώ. https://pathologia.eu/enimerosi/koronaios/emvolia/lousiferash-my8oi-kai-pragmatikothta/  

Καί τέλος, σε ένα άλλο σημείο, ο π. Ευφρόσυνος ειρωνεύεται εκείνους που ζητούν αγιογραφικές αποδείξεις για όσα διδάσκει και συνεχίζοντας τον παραλογισμό του, ισχυρίζεται ότι από …μόνο του το εμβόλιο δίνει την απάντηση! Γράφει:  

Περίμενες λες να γράφει η Αγία Γραφή για εμβόλια; Μην είσαι αφελής! Το πονηρό σφράγισμα, που το βροντοφωνάζει και που ήδη κορυφώνεται με επισημότητα, δεν είναι ξεκάθαρη άρνηση Χριστού;  

Ας εξετάσουμε τώρα ένα άλλο εύλογο και κρίσιμο πρόβλημα.  Ο π. Ευφρόσυνος διδάσκει ότι: 

«Η Αποκάλυψη ξεκάθαρα ομιλεί για την οριστική κόλαση όλων των εμβολιασμένων Χριστιανών, δίχως μάλιστα  δυνατότητα επιστροφής και σωτηρίας»! 

Διάβασα 3 άρθρα του ιστορικού Αδαμάντιου Τσακίρογλου στα οποία αποκαλύπτεται ότι κυτταρικές σειρές χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή άλλων εμβολίων και φαρμάκων. (τα 3 άρθρα βρίσκονται εδώ, https://eugenikos.blogspot.com/2021/08/blog-post_85.html 

https://eugenikos.blogspot.com/2022/01/blog-post_52.html 

https://eugenikos.blogspot.com/2022/01/blog-post_72.html

Δὲν εἶναι λοιπόν «μόνο τὸ ἐμβόλιο τοῦ Κορονοϊοῦ προϊὸν πειραμάτων και παραγωγῶν ἀπὸ ἔμβρυα ἐκτρώσεων». «Το 1984, το WI-38 είχε γίνει “ο πρώτος καλλιεργημένος φυσιολογικός πληθυσμός ανθρώπινων κυττάρων που έφτασε ποτέ σε ηλικία ψήφου”. Σήμερα τα κύτταρα χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρασκευή εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς, της ανεμοβλογιάς, του έρπητα ζωστήρα, του αδενοϊού, της λύσσας και της ηπατίτιδας Α“. Τα αμφιλεγόμενα κύτταρα των εμβολίων προέρχονται από ένα έμβρυο του ’60 | HuffPost Greece (huffingtonpost.gr)». Επίσης «νευρικά κύτταρα για ασθενείς με Πάρκινσον, καρδιακοί μύες για θύματα εμφράγματος, κύτταρα που σχηματίζουν ινσουλίνη για διαβητικούς και αιμοποιητικά κύτταρα για τους πάσχοντες από λευχαιμία» . 

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Αμαρτία ‒και μάλιστα θανάσιμη‒ θεωρεί ο π. Ευφρόσυνος τη χρήση των εμβολίων που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές, αλλά μόνον εκείνες εναντίον του κορωνοϊού; Όχι και τη χρήση των άλλων εμβολίων και φαρμάκων που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές,  όπως αποκαλύπτουν τα 3 αυτά άρθρα; Γιατί αν εννοεί και τα άλλα εμβόλια, τότε, κατά την διδασκαλία του, είναι κι αυτός τελειωτικά καταδικασμένος, αφού είναι πιθανότατον να έχει εμβολιαστεί με εμβόλια που περιέχουν κυτταρικές σειρές. Και τι θα πει σε όσους π.χ. διαβητικούς χρησιμοποιούν την ινσουλίνη, το μόνο σκεύασμα για την πάθησή τους; Αυτοί καταδικάζονται τελειωτικά, έστω και εάν δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται η ινσουλίνη, σύμφωνα με την διδασκαλία του; Γιατί ο π. Ευφρόσυνος διδάσκει:  

«Το σατανικό νέο εμβόλιο είναι συμμετοχή στην παγκόσμια αδικία και δολοφονία ανθρώπων! Οι εμβολιασμένοι αρνητές της Πίστεως, που συντάχθηκαν εκουσίως ή και ακουσίως με τους διώκτες του Χριστού, είναι αρνητές της Πίστεως και δέχθηκαν μέσα τους το αίμα των σκοτωμένων βρεφών!»  

Τέλος, είναι να λυπάται κανείς την πτώση αυτή του π. Ευφροσύνου. Φαίνεται ότι η υποδοχή που του έγινε στην Ελλάδα από πιστούς, οι οποίοι είδαν στο πρόσωπό του έναν αγωνιστή  ιερομόναχο που εδιώκετο από τους Οικουμενιστές, και επίσης, κάποια λόγια του π. Εφραίμ του Αριζονίτη, τον οδήγησαν στην πεποίθηση πως δεν έχει ανάγκη να θέτει την γνώμη του στην κρίση των αδελφών του, νεωτέρων και γεροντοτέρων. Φαίνεται πως πίστεψε ό,τι του μετέφερε η σύντροφός του στην πλάνη, η πρεσβυτέρα Καλυψώ. Γράφει σε σχόλιό της στο ιστολόγιο “Κατάνυξη” η πρεσβυτέρα Καλυψώ:  

«Ο γ. Εφραίμ Αριζόνας μου χε πει προσωπικά να ακούω τυφλά τον π. Ευφρόσυνο γιατί θαναι από τους πέντε ταπεινούς ιερομόναχους που θα κρατήσουν στα χέρια τους την ορθοδοξία». (Δείτε εδώ).  

Να πιστέψουμε ότι ο αείμνηστος π. Εφραίμ, συμβούλευσε να ακούει ‒και μάλιστα τυφλά‒ τον π. Ευφρόσυνο και όχι τον ιερέα σύζυγό της; Να πιστέψουμε ότι ο π. Ευφρόσυνος  θεωρεί ότι ο π. Εφραίμ είχε το αλάθητο, την στιγμή που ο π. Εφραίμ έως τέλους της ζωής του κοινωνούσε με τους Οικουμενιστές; Και τότε γιατί δεν κοινωνεί και ο π. Ευφρόσυνος με τους ευσεβείς αντιΟικουμενιστές, σύμφωνα με το αλάθητο παράδειγμα του π. Εφραίμ;  

Και σε άλλο σημείο ο π. Ευφρόσυνος μας βεβαιώνει ότι έχει …ουράνιες αποκαλύψεις οραμάτων και αγίων!!! Μα είναι δυνατόν οι Άγιοι να διαφωνούν με την Αγία Γραφή; Γράφει: 

Αν δεν είχαμε εμπειρία και επιβεβαίωση άνωθεν δεν θα λέγαμε γνώμες προσωπικές. Γι’ αυτό ο εμβολιασμός αυτός από πολλές πλευρές είναι άρνηση Πίστεως, βλασφημία και ό,τι πιο χειρότερο, εκπίπτεις της Εκκλησίας. ….Είναι επαναλαμβάνω ουράνια εμπειρία επαναλαμβανόμενη και συνεχόμενη, στην οποία δεν μπορούμε να πάμε κόντρα, ούτε μόνο δική μας, και ο γέροντας Εφραίμ όπου εμφανίζεται το φωνάζει, το ίδιο και ο Άγιος Παΐσιος!».  

Ευχόμεθα ολόψυχα ο λόγος του Εφραίμ οτι «π. Ευφρόσυνο θαναι από τους πέντε ταπεινούς ιερομόναχους που θα κρατήσουν στα χέρια τους την ορθοδοξία» να αποβεί αληθινός. Και για να αποβεί αληθινός, πρέπει ο π. Ευφρόσυνος να εγκαταλείψει τις λανθασμένες θέσεις του, και να συνεχίσει τον αγώνα υπέρ της πίστεως εν ομονοία με τους άλλους πατέρες και αδελφούς. 

Παναγιώτης Σημάτης 

Υποσημείωση 1 

 «Μετά λοιπόν από την κάρτα, και την ταυτότητα, “το φακέλωμα” για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα, θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση, ότι πήρε κάποιος την κάρτα του δείνα και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. 

Από την άλλη μεριά, θα διαφημίζουν “το τέλειο σύστημα”· το σφράγισμα στο χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες λέϊζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντιχρίστου. Μετά λοιπόν από την κάρτα, και την ταυτότητα, “το φακέλωμα” για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα, θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση, ότι πήρε κάποιος την κάρτα του δείνα και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. 

Από την άλλη μεριά, θα διαφημίζουν “το τέλειο σύστημα”· το σφράγισμα στο χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες λέϊζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντιχρίστου. 

Δυστυχώς και πάλι “ορισμένοι γνωστικοί” θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στενοχωρούνται· “δεν πειράζει αυτό, δεν είναι τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!”. Κι ενώ βλέπουμε τον απόσ. Πέτρο που εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό και ήτο άρνησις, αυτοί αρνούνται το Άγιο σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε στο Άγιο Βάπτισμα· “Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου” με το να δέχονται την σφραγίδα του αντιχρίστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους τον Χριστό!!… …Παρ’ όλα λοιπόν αυτά που ανέφερα, ακούει κανείς ένα σορό δυστυχώς ανοησίες του μυαλού, από ορισμένους σημερινούς “Γνωστικούς”, ο ένας να λέει· “εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666, θα βάλω και ένα Σταυρό”, κι ο άλλος να λέει· “εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο κεφάλι με το 666 και θα κάνω κι ένα Σταυρό στο κεφάλι….. ” και ένα σορό όμοιες ανοησίες, που νομίζουν ότι θα αγιασθούν με αυτόν τον τρόπο ενώ αυτά είναι πλάνες.  

Αποσπάσματα από τα άρθρα του π. Ευφρόσυνου:  

Η Αποκάλυψη ξεκάθαρα ομιλεί για την οριστική κόλαση όσων προσκυνήσουν το Θηρίο ή λάβουν τη σφραγίδα του.  

 

δεν υπάρχει στους εμβολιασμένους Χριστιανούς  δυνατότητα επιστροφής και σωτηρίας  

 

Ο κάθε εμβολιασμένος και χαραγμένος, γίνεται αποστάτης του Χριστού δίχως όμως δυνατότητα επιστροφής, καθόσον η σφραγίδα του εχθρού εισέρχεται σε όλο το αίμα και στα κύτταρά του! 

Με το εμβόλιο καταργείται το βαπτιστικό όνομα και μένει μόνο ένας αριθμός για κάθε πρόσωπο! 

Στο σατανικό νέο εμβόλιο υπάρχει το 666! 

Ο εμβολιασμένος με το νέο εμβόλιο είναι δαιμονάνθρωπος! 

Ο σύγχρονος, σφραγισμένος Χριστιανός, ανήκει στους μοιχούς εχθρούς του Κυρίου και αποκτά ψυχή πιθήκου! 

Το σατανικό νέο εμβόλιο είναι συμμετοχή στην παγκόσμια αδικία και δολοφονία ανθρώπων! Οι εμβολιασμένοι αρνητές της Πίστεως, που συντάχθηκαν εκουσίως ή και ακουσίως με τους διώκτες του Χριστού,  είναι αρνητές της Πίστεως και δέχθηκαν μέσα τους το αίμα των σκοτωμένων βρεφών!  

Ενεργείται το χάραγμα της Αποκαλύψεως;Το νέο εμβόλιο είναι το χάραγμα του Αντιχρίστου δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, μετά από τόσα επιστημονικά στοιχεία περί υδρογέλης, λουσιφεράσης και σκαναρίσματος του δυσωνύμου αριθμού μέσα μας, μετά από χιλιάδες πνευματικές εμπειρίες κληρικών, απλών λαϊκών, των ιδίων των εμβολιασμένων, μετά από συνεχείς εμφανίσεις και αγωνιώδεις προτροπές των Αγίων, μετά από πολλές δημόσιες δαιμονικές αποκαλύψεις!  

Όσοι έκαναν το εμβόλιο είναι χαραγμένοι από τον Αντίχριστο, ο οποίος ήδη ενεργεί το μυστήριο της τελικής του απογραφής και δεν έχουν πια δυστυχώς, (τί φρίκη!!!) δυνατότητα επιστροφής! 

Σφραγισμένοι Ἱερεῖς, Ἀρχιερεῖς, ἡγούμενοι, Πατριάρχες, στόν βυθό τῆς κολάσεως! 

Αρχιεπισκόποι και δεσποτάδες είναι ήδη καθηρημένοι της ιερωσύνης.  

 

Είναι σατανάδες χειρίστου είδους σήμερα όλοι οι ιερείς των Μητροπόλεων, που υπηρετούν όλους ανεξαιρέτως τους επισκόπους της αισχύνης; 

Από την πρώτη ένεση του σατανά η αποστασία από την Εκκλησία του Χριστού, είναι δεδομένη, δεν έχει επιστροφή ο δρόμος αυτού του σφραγίσματος!  Οι χαραγμένοι του εμβολίου να μη μπορούν να μετανοήσουν ολοκληρωμένα, να αφαιρέσουν σφραγίδα του Θηρίου!  δεν γεφυρώνεται πια το χάσμα εμβολιασμένων και ορθοδόξων πιστών! Αυτό το ανακάτεμα που ανέχεσθε ή επιβάλλετε στη νέα εκκλησιολογία σας, είναι αντίχριστο! Είναι η τέλεια αλλοίωση της Εκκλησίας του Χριστού! Είναι το χειρότερο κακό από κάθε Αίρεση! Είναι πλήρης  δαιμονισμός!  

  • Σχεδόν όλοι οι ναοί του κράτους και τα μοναστήρια έχουν αποϊεροποιηθεί και βεβηλωθεί από την συμμετοχή των σφραγισμένων στη λατρεία; 

Κόλαση περιμένει όλους τους σημερινούς αιρετικούς λυκοποιμένες, που με την προτροπή ή την εντολή τους οδήγησαν στο χάραγμα του αντιχρίστου εμβολιασμού εκατομμύρια βαπτισμένων ορθοδόξων πιστών!   

Οι διευθύνσεις των άρθρων του π. Ευφρόσυνου που χρησιμοποιήθηκαν 

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zB–FtfI1zkJ:https://katanixi.gr/synergates/p-eyfrosynos-savvaitis/oi-akoloythoi-ton-agion-kai-oi-ametanoitoi-ton-emvolion/+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr 

https://www.triklopodia.gr/m%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ 

https://www.volcanotimes.com/2021/09/184-19-2021.html 

https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85/ 

https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%ce%b1%ce%b4%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b7/ 

https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%b5%cf%81-%ce%b5%cf%85%cf%86%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%85%ce%bd/ 

https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9-%ce%b5%cf%85%cf%86%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%85%ce%bd/ https://choratouaxoritou.gr/?p=180215 

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zB–FtfI1zkJ:https://katanixi.gr/synergates/p-eyfrosynos-savvaitis/oi-akoloythoi-ton-agion-kai-oi-ametanoitoi-ton-emvolion/+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr#comment-5435889955  

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zB–FtfI1zkJ:https://katanixi.gr/synergates/p-eyfrosynos-savvaitis/oi-akoloythoi-ton-agion-kai-oi-ametanoitoi-ton-emvolion/+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr  

https://www.ksipnistere.com/2021/11/blog-post_758.html