Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΛΗΝΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΛΗΝΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ’’

«Είλκυσα το Πνεύμα, γιατί λαχταρούσα τις εντολές Σου» (Ψαλμός)

Σεβαστέ π. Γεώργιε και Πατέρες,  Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Σταθμός στην πνευματική ζωή της Εκκλησίας μας αποτελεί η σημερινή εορτή της Σαμαρείτιδος όπου ο Υιός και Λόγος του Πατρός, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, μας φανερώνει τι ζητάει ο Ένας της Τριάδος, ο Πατήρ. Είναι γνωστά τα λόγια Του προς την αμαρτωλή γυναίκα που Τον αντικρίζει τη στιγμή εκείνη δίπλα στο πηγάδι του Ιακώβ. «Οι αληθινοί προσκηνηταί προσκυνήσουσι τω πατρί εν πνεύματι και αληθεία· και γαρ ο πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν» (Ιω. 4, 23). «Για να Τον ακολουθήσουμε αλάθητα…» (Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ)
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, θυμίζουμε στην αγάπη σας τα παρακάτω λόγια του Αγίου Ιγνατίου πριν εξετάσουμε τη στάση πολλών τίμιων Πατέρων μας που γίνονται σκάνδαλο στο λαό του Θεού λόγω της σιωπής τους ως αναφορά το μέγα πρόβλημα που εδώ και 10 ολόκληρους μήνες, μετά από την ονομαζομένη «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» του Κολυμπαρίου της Κρήτης,  ταλανίζει κυρίως το τίμιο Σώμα Του, ταλανίζει και εξευτελίζει κυρίως αυτούς που ως αληθινοί ακόλουθοί Του έπαυσαν την μνημόνευση αναξίων επισκόπων μας που είτε υπέγραψαν στην Κρήτη, είτε άλλων  που παραδέχονται  φανερά τη Ληστρική ως «Αγία»…  

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ αδελφοί! Ακούσαμε στο σημερινό Ευαγγέλιο - λέγει ο Άγιος Ιγνάτιος -  ότι οι αληθινοί ακόλουθοι του αληθινού Θεού Τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά, καθώς και ότι ο Θεός θέλει να έχει τέτοιους λάτρεις. Αν ο Θεός θέλει να έχει τέτοιους λάτρεις, είναι φανερό ότι αυτούς μόνο δέχεται, αυτοί μόνο Του είναι ευάρεστοι. Έτσι διακήρυξε ο ίδιος ο Υιός του Θεού. Ας Τον πιστέψουμε. Μ’ όλη μας την αγάπη ας αγκαλιάσουμε την Πανάγια διδαχή Του. Για να Τον ακολουθήσουμε αλάθητα, ας εξετάσουμε τι σημαίνει να λατρεύουμε τον Θεό Πατέρα «πνευματικά και αληθινά»".
Αγαπητοί Πατέρες, θέλοντας και εμείς να εξετάσουμε τι σημαίνει να λατρεύουμε τον Θεό Πατέρα «πνευματικά και αληθινά», λέμε με αγάπη και πόνο! πώς γίνεται να ομολογείτε ότι ο λαός είναι αυτός που επικυρώνει ή ακυρώνει μια «Σύνοδο» αλλά να αργοπορείτε να πάρετε δημόσια θέση μετά από τα ψηφίσματα Κληρικών, Μοναχών και Λαϊκών που με τον πιο επίσημο τρόπο διατράνωσαν στις 4 Απριλίου 2017 ότι η «Σύνοδος» της Κρήτης δεν είναι «Αγία»; Μήπως το ψήφισμα δεν είναι ΑΛΗΘΙΝΌ; Περιμένουν τόσοι πιστοί μια τοποθέτησή σας. Παρακαλούμε αναπαύστε μας όσο πιο σύντομα.
Αγαπητοί Πατέρες και διάκονοι του Λόγου, «Έξω από τον αληθινό Χριστιανισμό δεν υπάρχει ούτε αληθινή γνώση του Θεού ούτε αληθινή διακονία του Θεού. (…) η αμαρτία υποδουλώνει τον άνθρωπο μέσω του ψεύδους, μέσω λανθασμένων αντιλήψεων. Και είναι προφανές πως η ολέθρια πλάνη των αντιλήψεων αυτών συνίσταται τόσο στην παραδοχή ως καλού εκείνου που στην πραγματικότητα δεν είναι καλό, όσο και στη μη παραδοχή ως κακού εκείνου που στην πραγματικότητα είναι κακό, και μάλιστα κακό θανάσιμο» (Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ).
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ «ΣΥΝΟΔΟ».
ΝΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΩΣ «ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ…»
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΣΙΩΠΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.
‘’Ο άνθρωπος, όσο παραμένει στην πεσμένη φύση του, είναι βυθισμένος στο σκοτάδι της πιο βαθιάς άγνοιας. Δεν γνωρίζει ούτε πώς να προσευχηθεί ούτε τι να ζητήσει στην προσευχή του (Πρβλ. Ρωμ. 8, 26) και δεν μπορεί να διακονήσει σωστά τον Θεό. Τη γνώση της αλήθειας τη δίνει μόνο η πίστη στον Χριστό, που εκφράζεται με την τήρηση των εντολών Του. Μια τέτοια έμπρακτη πίστη ελκύει στην καρδιά του ανθρώπου τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, όπως λέει αλληγορικά και ο θεόπνευστος προφήτης: «Είλκυσα το Πνεύμα, γιατί λαχταρούσα τις εντολές Σου» (Πρβλ. Ψαλμ. 118, 131). Μόνο ο αληθινός χριστιανός, δηλαδή ο χριστιανός που συνδυάζει την πίστη με τα έργα, μπορεί να είναι αληθινός λάτρης του Θεού, καθώς λατρεύει και διακονεί τον Θεό ως Πατέρα «πνευματικά και αληθινά». Αμήν’’ (Πηγή: “Ασκητικές ομιλίες Α’” Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ, επισκόπου Καυκάσου και Μαύρης Θάλασσας, Εκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ.
Πτολεμαΐδα 14 Μαΐου 2017  

Υ.Γ.
«Είναι μερικοί, που έρεψαν τα σώματά τους στην άσκησι, και επειδή δεν είχαν διάκρισι κατάντησαν μακράν του Θεού» (Αββάς Αντώνιος)