Τρίτη 23 Μαΐου 2017

“Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΣΤΑΝΤΩΝ”…

“Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΣΤΑΝΤΩΝ”… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ E. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Εδώ και 30 περίπου χρόνια οι πρoτεστάντες (ελληνιστί οι γκρινιάριδες) και οι αγγλικανοί έχουν γυναίκες πρεσβυτέρισσες κι επισκοπίνες. Η γυναίκα είναι ο πάπας ο δε σύζυγος είναι ο παπαδιάς. Οι παπικοί δεν έχουν διότι έχουν τις καλόγριες. Και αυτός είναι ο λόγος που οι προτεστάντες παρασκεύασαν προσφάτως επισκοπίνες κι πρεσβυτέρισσες, επειδή δεν έχουν καλόγριες για να ζεσταίνονται λίγο και αυτοί από την θαλπωρή των θηλυκών. Μια υποπαράγραφος του ιδίου θέματος είναι για τις θηλυκές οι μεν παπικοί τις θέλουν από κάτω - θέλω να πω δηλ υφιστάμενες (καλόγριες) - οι δε προτεστάντες τις θέλουν από επάνω - εννοώ προϊστάμενες (επισκοπίνες) - άλλο το μεσόγειακό ταπεραμέντο, κι άλλο το βόρειο. Αυτή η δογματική διαφορά συμβαίνει, επειδή οι άλλοι είναι παραμεσόγειοι, δλδ πιο βαρβάτοι και τα θηλυκά τα θέλουν από κάτω εννοώ δλδ υφιστάμενα. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τους βόρειους. Τώρα ποιός επισκοπεί την εκκλησία, είναι θέμα θεολογούμενο υψιπές! που δεν μπορεί εύκολα να απαντηθή. Άλλο η θηλομανία κι άλλο η αρέσκεια στην γυναικοκρατία. Το πρώτο παράγει καλόγριες στην δούλεψι των αρσενικών, το δε δεύτερο ζητάει μαμάδες πάνω από τα κεφάλια των αρσενικών. Και ενώ αυτά συμβαίνουν στους παπικούς κι προτεστάντες που μελετούν τη βίβλο, υπάρχουν και στην ορθόξη πλευρά κληρικοί που όπως οι δυτικόδουλοι (συμφεροντολόγοι) πολιτικοί (και όχι μόνο αλλά και πολύς λαός), έτσι και αυτοί με το - σλόγκαν- << ανήκουμε στην δύσι>> ζητούν να ενωθούν με αυτούς για να γίνουν μια συναγωγή όπως είναι η Ε.Ε των κρατών όπου ήδη των κρατών θα καταργηθή για να γίνει των εθνών (η εβδόμη κοσμοκρατορία από κτίσεως κόσμου η κατεξοχήν Χριστοκτόνος).

  Ο Κύριος και οι απόστολοι του, οι οποίοι και με την πρακτική τους και με την διδασκαλία τους, επέτρεψαν την συνεισφορά της γυναίκας στο έργο της εκκλησίας, με τον όρο η σχετική γυναίκα να είναι σεξουαλικά ανενεργός (μη έλλατον των εξήκοντα Α.Τ. 5,9) Ποτέ στην ιερουργία (κήρυγμα) ποτέ στην ιερωσύνη τουτέστιν στην τέλεση των μυστηρίων της εκκλησίας. Κατά δε την θεία λατρεία να έχουν το στόμα τους κλειστό ( αισχρόν γαρ έστι γυναιξί εν εκκλησία λαλείν Α Κορθ ιδ' 35) Ως πρός ενδυμασία μόνον με γυναικεία ρούχα δι να μην αποτελούν <<βδέλυγμα παρα Κυρίου>> Ας το χωνέψουν και κάποιοι ορθόδοξοι ότι << ο Κανών έφτιαξε την εκκλησία, την ίδρυσε και την έθρεψε δλδ η Αγία Γραφή>> Στην πίστι δεν υπάρχει κάτι πρεσβύτερο της Αγίας Γραφής. Κανείς δεν διάλεξε τους γονείς του και η εκκλησία δεν σχημάτισε την Βίβλο αλλά γεννήθηκε απο ΑΥΤΗΝ.
ΥΓ:  Στις τοπικές και οικουμενικές συνόδους επισκόπων, πρεσβυτέρων και πιστού λαού οι πατέρες της Εκκλησίας δεν δογμάτισαν αλλά αποσαφηνίσανε τα δόγματα της Αγίας Γραφής.