Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Παρακαλέστε τὸν Κύριο γιὰ ὅλους ὅσοι ἐσφάγησαν σὰν ἀθῷα ἀρνία! (ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ!)

 

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ

«ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΙΜΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΘΥΣΙΑ;»

«Το να πεθάνουμε είνε φυσικό πράγμα, το να προδώσουμε την πίστι είνε απαίσιο και αποτρόπαιο» (π. Αυγουστίνος Καντιώτης)


Αγαπητοί,

Στο Πηδάλιο της Εκκλησίας υπάρχει ιερός Κανόνας που λέγει πως εάν ένας ιερέας λιμοκτονεί και ο επίσκοπός του αδιαφορήσει γι’ αυτόν, τότε ο επίσκοπος (και ασχέτως αν ο Θεός φροντίσει τα περί τροφής του ιερέως) να θεωρείται ως φονιάς του ιερέως και φυσικά να τιμωρείται.

Έχοντας και κατέχοντας  ως ερμηνευτικό κλειδί  την παραπάνω πρόταση ας αναλογιστούμε την ευθύνη των Αρχιερέων μας που μέχρι σήμερα αδιαφορούν για τη δοκιμασία λιμού που περνούν οι σε αναστολή νοσοκομειακοί αδελφοί μας μαζί και οι οικογένειές τους. Δυστυχώς οι Επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας επέλεξαν να στηρίξουν την εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού εγκαταλείποντας τους ανθρώπους αυτούς στο έλεος το Θεού. Εξάλλου κάθε (υλική) στήριξη των νοσοκομειακών, θα σήμαινε ενίσχυση του «αντιεμβολιαστικού» κινήματος.

«Πριν λοιπόν θρηνήσουμε νεκρούς... Πριν να είναι αργά...»[1], λόγω απεργίας  πείνας ορισμένων νοσοκομειακών, ας σκεφτούν οι αρχιερείς μας εάν είναι δυνατόν χέρια που στάζουν αίμα να τελούν την αναίμακτο θυσία.

«καί επε Κύριος· τί πεποίηκας; φων αματος το δελφο σου βο πρός με κ τς γς.» (Γεν. 4,10). Δηλαδή,  είπε ο Κύριος· “τι είναι αυτό που έκαμες; Η φωνή του αίματος του φονευθέντος αδελφού σου υψώνεται από την γη στον ουρανό προς εμέ και βοά ζητούσα την τιμωρία σου.         

Κάνοντας ένα βήμα πέρα από την αναισθησία των ιεραρχών μας, για το δράμα των εν αναστολή νοσοκομειακών μας, βρίσκουμε την από συνοδικού βήματος θέση της Ιεραρχίας μας υπέρ (του) εμβολιασμού. Και αυτή η υπόθεση είναι μια υπόθεση αίματος. Η ευθύνη των επισκόπων είναι ασυνήθους μεγέθους γιατί το να καταλήξει ένας ασθενής εξαιτίας κάποιου μικροβίου είναι  ό,τι πιο φυσικό. Όμως το να καταλήξει  ο πιστός πειραματόζωο δια των ευχών των Αρχιερέων μας  και να πεθάνει εξ αιτίας του δοκιμαστικού εμβολίου και των παρενεργειών του, είναι  ό,τι πιο αφύσικο και ανήθικο.  

Στόμα Αρχιερέως αποκαλύπτει από δημοσίου τηλεοπτικού «βήματος» τα εξής:

«Όπως πρωτοστατούμε (ενν. η Εκκλησία της Ελλάδος) στην προσπάθεια της αιμοδοσίας, του μυελού των οστών, ακόμα και στη δωρεά οργάνων, να πρωτοστατούμε και σ’ αυτό το θέμα (ενν. στον  εμβολιασμό). Όσο στην αρχή δυσκολευτήκαμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση, στο τέλος και ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες και η Σύνοδος, με δυνατά κείμενα, παρακίνησαν [τον λαό] σε κάτι τέτοιο.» [2].

«Τ αμα ατο φ᾿ μς κα π τ τέκνα μν» (Ματθ. 27,25)

Ιδού η τρίτη και τελευταία υπόθεση αίματος που σκιάζει όχι έναν και δύο επισκόπους αλλά όλους, δηλαδή η αποδοχή και επίσημη προτροπή της Ιεραρχίας μας για την ονομαζόμενη «Δωρεά οργάνων».

Για να κατανοήσουμε το δαιμονικό - ανθρωποκτόνο έργο όλων όσων υποστηρίζουν, με οποιοδήποτε τρόπο την αρπαγή των οργάνων και ιστών (δηλαδή όλου του σώματος) από ασθενής, δηλαδή ζωντανούς συνανθρώπους μας ,αρκεί να θυμίσουμε για μία ακόμη φορά τη σχετική διήγηση του αειμνήστου π. Χρυσοστόμου, ηγουμένου του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου Κιλκίς: «Μας ζήτησαν να προσευχηθούμε για τον αδελφό Γεώργιο που ήταν σε κώμα. Μετά από δύο χρόνια ο Γεώργιος συνήλθε και μας επισκέφτηκε, εδώ στο μοναστήρι…  Ο ίδιος μας είπε πως όταν ήταν σε αυτή την κατάσταση οι γιατροί προσπαθούσαν να πείσουν τον πατέρα του να υπογράψει ώστε να πάρουν τα όργανά του. Ο πατέρας δεν δεχόταν, και ο Γιώργος - που τα άκουγε όλα - φώναζε: «Μπράβο πατέρα, μπράβο πατέρα…»»[3]!

Αλήθεια Χριστιανοί;

ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΙΜΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΘΥΣΙΑ; Αδελφοί, ως επίμετρο να πούμε και τα εξής λόγια. Μήπως και εμείς, ο λαός του Θεού, δηλαδή οι λαϊκοί, οι μοναχοί, οι διάκονοι αλλά και οι ιερείς που βλέπουμε τη σταδιακή μετατροπή των ποιμένων μας σε λυκοποιμένες και επιλέγουμε τη σιωπή, μήπως εμείς είμαστε αθώοι από του αίματος αυτών που θυσιάζονται και σήμερα στον αιματηρό βωμό της θεάς Επιστήμης; Είθε τα παρακάτω λόγια του π. Αυγουστίνου Καντιώτη που ειπώθηκαν  το έτος 1973, δηλαδή έξι χρόνια μετά την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς και πέντε χρόνια μετά τη νομιμοποίηση της αφαίρεσης ζωτικών οργάνων από ασθενείς (εγκεφαλικά δήθεν νεκρούς),  να μας συνετίσουν: «γαπητοί μου, δν ενε μόνο ο βραοι νοχοι το γκλήματος το Γολγοθ· εμαστε κ᾿ μες, ενε κα λος  κόσμος. π τότε πο σταυρώθηκε  Χριστς πέρασαν εκοσι αἰῶνες. ν μ ρωτήσετε, σ ποιόν αἰῶνα χύθηκε τ περισσότερο δικο αμα, διστάκτως θ σς παντήσω· στν εκοστό.  εκοστς αώνας,  αώνας τν πυραύλων κα τς πιστήμης, ενε  πλέον γκληματικός. μφιβάλλετε; Θέλετε ν σς π τ γκλήματα το εκοστο αἰῶνος; Δύο – τρία θ π. Στν ρχ το εκοστο αἰῶνος να κατομμύριο (1.000.000) θοι ρμένιοι, κακα ρνία, σφάγησαν π τ μαχαίρι τν Τούρκων. λλ «τ αμα ατν π᾿ ατος κα π τ τέκνα ατν»… πάρχει Θεός, πάρχει δικαιοσύνη. Ο γκληματίες θ πληρώσουν μ τόκο κα πιτόκιο γι τ γκλήματά τους. πάρχει σταυρωμένος,  ποος ενε μν μακρόθυμος, λλ ρχεται κα  στιγμ τς πληρωμς.

* * *

 Θεός, γαπητοί μου, μς καλε κα δι συμφορν κα θεομηνιν, δι σεισμν κα λλων φαινομένων ν μετανοήσουμε, προτο ν ρθ  Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος,  ρμαγεδν τς ποκαλύψεως (π. 16,16). Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ποιός ξέρει σ πόσα σημεα τς Γς γίνεται κόμη πόλεμος, πέφτουν βόμβες κα σκοτώνονται θοι νθρωποι πο μύνονται γι τν λευθερία τους! Τέτοια για μέρα χύνεται αμα. Κα γι τος δημίους λοιπν λων ατν τν θυμάτων μπορε ν λεχθ· «Τ αμα ατο φ᾿ μς κα π τ τέκνα μν». Τί πολείπεται; σοι χετε καρδιά, σοι χετε ασθημα, σοι δν γίνατε κόμη πέτρες κα βράχοι, γονατίστε κα παρακαλέστε τν Κύριο γι λους σοι σφάγησαν σν θα ρνία·  Θες ν᾿ ναπαύσ ατούς, μς δ ν παραλάβ ν μετάνοι ελικρινε λέγοντας· «Μνήσθητί μου, Κύριε, ταν λθς ν τ βασιλεί σου» (Λουκ. 23,42). μήν.» [4].

 

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ

Πτολεμαΐδα 3 Απριλίου 2022, Δ΄ Κυριακή Των Νηστειών

Μνημόσυνο λόγου υπέρ αναπαύσεως π. Νικολάου Μανώλη


Παραπομπές
[1] Αν, σε αυτή τη χώρα, έμειναν κάποιοι που πιστεύουν στον Θεό... Για τους υγειονομικούς-απεργούς πείνας (Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης) 
https://emmadimitris.blogspot.com/2022/04/blog-post_3.html

[2] [Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 https://www.youtube.com/watch?v=8tzmhHY3TWI&ab_channel=Fr.RomanosAnastasiadis

[3] Μαρτυρία προσκυνητή Δ.Β.Ε

[4] 

https://inpip.gr/%CF%84%E1%BD%B8-%CE%B1%E1%BC%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%E1%BD%90%CF%84%CE%BF%E1%BF%A6-%E1%BC%90%CF%86%E1%BE%BF-%E1%BC%A1%CE%BC%E1%BE%B6%CF%82/