Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ (ΟΤΑΝ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΙ -ΛΟΓΩ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ-ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ); ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ!

 


Γέροντας Γαβριήλ (κελί Κουτλουμουσιανόν): Αιρετικός αυτός που ισχυρίζεται ότι «όποιος κόβει το Μνημόσυνο είναι σχισματικός και εκτός της Εκκλησίας»


«Όσοι λένε ότι δεν επιτρέπεται ο έλεγχος στην Εκκλησία είναι αιρετικοί, γιατί η Εκκλησία θέσπισε τον έλεγχο» (Γέροντας Γαβριήλ)


Μετά τη Ψευδοσύνοδο της Κρήτης (Ιούνιος 2016), ο φωτισμένος Γέροντας Γαβριήλ του Ι. Κουτλουμουσιανού Κελλίου Οσίου Χριστοδούλου της Πάτμου υπερασπιζόμενος την Ορθόδοξη Πίστη και Πατερική Παράδοση, διέκοψε μαζί με άλλους Κελλιώτες τη μνημόνευση του αιρετιζόντος οικείου Επισκόπου, δηλαδή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Δυστυχώς όμως, αντί να επαινείται από το σύνολο της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας για τη μαρτυρική και θεάρεστη Αγιοπατερική και Ιεροκανονική Αποτείχιση που ακολουθεί (όπως επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες), γίνεται αποδέκτης αφόρητων πιέσεων, διώξεων και απειλών.

Καθώς η Ορθοδοξία πολεμείται με μανία και η Αγιοπατερική Αποτείχιση συκοφαντείται ποικιλοτρόπως, ο ορθόδοξος λόγος και η ομολογιακή παρουσία του Γέροντα αποτελούν στήριγμα και οδοδείκτη για κάθε Ορθόδοξο χριστιανό. Τις πολύτιμες συμβουλές και νουθεσίες του Γέροντα Γαβριήλ αναζήτησε και ένας προσκυνητής που τον επισκέφθηκε στο Κελί του στο Άγιο Όρος, τον Ιούνιο του 2021. Κατά το μεταξύ τους διάλογο, ο Γέροντας στηριζόμενος στην Αγία Γραφή, την Αγιοπατερική Παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες, απάντησε σε ερωτήσεις περί ελέγχου στην Εκκλησία και περί διακοπής Μνημοσύνου (Αποτείχισης). Επιπρόσθετα, τόνισε ότι είναι αιρετικός αυτός που ισχυρίζεται ότι «όποιος κόβει το Μνημόσυνο είναι σχισματικός και εκτός της Εκκλησίας». Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τη συνομιλία αυτή, ζητώντας ταπεινά την ευχή του αγαπημένου και χαριτωμένου Γέροντα.

https://katanixi.gr/orthodoxia/gerontas-gavriil-keli-koytloymoysianon-airetikos-aytos-poy-ischyrizetai-oti-opoios-kovei-to-mnimosyno-einai-schismatikos-kai-ektos-tis-ekklisias/